Sådan skaber du en korrekt opsat borddækning
Dette indlæg er sponsoreret og indeholder links fra vores samarbejdspartner(e).
En smukt opsat borddækning skaber den perfekte ramme for ethvert måltid, uanset om det er en formel middag eller en afslappet sammenkomst. At dække bordet korrekt kræver opmærksomhed på detaljer og forståelse for traditioner. Her får du en nem guide, til at skabe en elegant og korrekt opsat borddækning.
Start med dugen
Vælg en dug, der passer til anledningen. Til formelle middage er en hvid eller neutral dug ofte det bedste valg, mens en farverig dug kan være passende til mere afslappede sammenkomster. Dog er dette ikke afgørende for din borddækning, hvorfor du kan vælge den dug som du synes passer bedst.
Placer tallerkenerne
Placer middagstallerkenen midt for hver stol. Hvis du serverer en forret, placeres forretstallerkenen ovenpå middagstallerkenen. Ved formelle anledning kan du også sætte en brødtallerken, som placeres til venstre, over gaflen.
Glas og servietter
Find fine glas her til bordet her, så du har alt hvad du skal bruge. Glassene placeres til højre for tallerkenen. Vandglasset placeres ud fra hvor kniven skal ligge, og vinglassene placeres til højre og lidt opad i forhold til vandglasset. Servietten kan placeres hvor du ønsker, alt efter om den er foldet eller blot skal ligge.
Placering af bestik
Gafler placeres til venstre for tallerkenen, med dessertgaflen eller skeen øverst over tallerkenen. Knive og skeer placeres til højre, hvor knivbladene vendes ind mod tallerkenen. Til formelle anledninger, kan du også placere en lille smørekniv på brødtallerkenen.
Dekoration og det sidste touch
Tilføj gerne dekorationer som blomster, lys eller små pynteting, der passer til temaet. Sørg for, at dekorationerne ikke er så høje, at de forhindrer samtale på tværs af bordet.
En korrekt opsat borddækning skaber en atmosfære af elegance og omtanke, som dine gæster vil værdsætte. Ved at følge disse trin kan du sikre, at dit bord ikke blot ser godt ud, men også er funktionelt og indbydende.