Aarhus Inside logo

17 Walls

17 Walls: Gadekunst for en bedre fremtid

I 2024 får Århus 17 nye smukke gavlmalerier, der kommer til at pryde byens centrum og forvandler det til et levende kunstgalleri med et vigtigt budskab.
17 Walls er et unikt street art-projekt, der bringer FN’s Verdensmål til live i Aarhus’ gader.

Verden står overfor mange udfordringer, og det er vigtigere end nogensinde at stå sammen. 17 Walls minder os på en kunstnerisk måde om, at vi alle har et ansvar for at skabe en bedre fremtid.

Bag projektet 17 Walls står Helle Rysholt og Mette Koudal, som har brugt 4 ½ år på at skaffe midler og producer projektet.

Guide til ruten for at opleve 17 Walls

Vores guide starter i Mølleparken og slutter ved Føtex på Frederiks Allé.

Hele turen tager cirka en time, og hvis du har brug for en pause, vil du kommer forbi mange spisesteder og caféer undervejs.

17 Walls Verdensmål 9 Christian Blanxer

Verdensmål 9 af Christian Blanxer

Møllegade 8

17 Walls Verdensmål 4 The flight of the swallow af Jonathan Jade

Verdensmål 4 "The flight of the swallow" af Jonathan Jade

Møllestien 59

17 Walls Verdensmål 11 Hans Krull & Peter Birk

Verdensmål 11 af Hans Krull & Peter Birk

Grønnegade 6

17 Walls Verdensmål 3 Vitality af Marat Morik

Verdensmål 3, "Vitality" af Marat Morik

Vestergade 11

17 Walls Verdensmål 16 Klostergade 82 af franske Monkey Bird Crew

Verdensmål 16 af Monkey Bird Crew

Klostergade 82 (på hjørnet af Grønnegade)

17 Walls Verdensmål 2 Untitled af Axel Void

Verdensmål 2 "Untitled" af Axel Void

Nørre Allé 68

17 Walls Verdensmål 8 Learning af Millo

Verdensmål 8 "Learning" af Millo

Borggade 2

17 Walls Verdensmål 12, Fra jord til bord Malakkai

Verdensmål 12 "Fra jord til bord" af Malakkai

Studsgade 12 i gården

17 Walls Verdensmål 7 The white circle af David De la Mano

Verdensmål 7 "The white circle" af David De la Mano

Mejlgade 30

Verdensmål 5 - Hera

Verdensmål 5 af Hera

Skolebakken 5

Verdensmål 13, Fintan Magee

Verdensmål 13 af fintan_magee

Skolegyden 4

17 Walls Verdensmål 6 Faucet of life af Ronmuralist

Verdensmål 6 "Faucet of life" af Ronmuralist

Europaplads 10 (på Hotel Atlantic)

17 Walls Verdensmål 14 Right trough my fingers BKFoxx

Verdensmål 14 "Right trough my fingers" af BKFoxx

Europaplads 10 (på Hotel Atlantic)

Verdensmål 17 - On our way Telmomiel

Verdensmål 17 "On our way af Telmomiel

Balticagade (kan ses fra havnekajen ved Dokk1)

17 Walls Verdensmål 1 Shared seas af Mariana Santos

Verdensmål 1 "Shared seas" af Mariana Santos

Fredensgade 39

17 Walls Verdensmål 10, Life on the edge Mantra

Verdensmål 10 "Life on the edge" af Mantra

Frederiksgade 33 i gården

17 Walls Verdensmål 15 Overcast Bogdan Scutaru

Verdensmål 15 "Overcast" af Bogdan Scutaru

Banegaardsgade 1

Mød kunstnere bag 17 Walls

Axel Void

Axel Void, født Alexjandro Hugo Dorda Mevs, er en spansk gadekunstner med haitianske rødder. Hans mørke og chokerende kunst adresserer psykologiske og sociale problemer ved hjælp af teknikker inspireret af klassisk maleri og tegning. Void, der begyndte at male graffiti som 13-årig, bruger akryl og olie, mørke farver og kontrast i sine værker, som ofte indeholder fragmenter af hverdagens skønhed og integrerer ord for at formidle budskaber. Axel Void bor i dag i NY city.

BK Foxx

BK Foxx er en autodidakt kunstner, der farver New Yorks gader med præcise, hyperrealistiske værker. Hun fokuserer på dyrevelfærd og miljøproblemer, hvilket har gjort hende til en fremtrædende figur på byens moderne kunstscene. Hendes detaljerede malerier afspejler virkeligheden og adresserer vigtige samfundsspørgsmål.
BK Foxx’s kunst rører mennesker følelsesmæssigt og gør dem opmærksomme på verdens realiteter. Hun maler både hverdags- og fantasiscener, fyldt med kosmiske motiver og symbolsk ladede objekter, hvilket giver hendes værker en unik vitalitet og innovativ karakter. BK Foxx bor i NY city og Miami.

Cristian Blanxer ”Deja Vu”

Cristian Blanxer, født i Barcelona i 1985, blev freelancer og illustrator i 2008 efter sin kunstuddannelse. Hans alsidighed og udforskning af nye stilarter ses i hans spontane børsteslag og intense farvebrug. Blanxers værker er kendetegnet ved impressionistisk lys og udtryksfuld poesi.

Han skildrer menneskelige handlinger, fra det almindelige til det surrealistiske, med en upartisk tilgang, der lader følelser opstå frit. Hans arbejde er konstant under udvikling og afspejler hans fortsatte læringsproces.

Millo

Den italienske kunstner Francesco Camillo Giorgino, kendt som Millo, maler store vægmalerier, der skildrer beboere i bymiljøer. Han var oprindeligt arkitekt hvilket også kan ses i hans værker. Han bruger enkle sorte og hvide linjer med strejf af farve og inkorporerer ofte arkitektoniske elementer i sine værker.

Millo har deltaget i gadekunstfestivaler og NGO-kunstbegivenheder over hele verden og har malet i lande som USA, Canada, Brasilien, Australien, Kina, Indien, og mange flere. Hans værker er også blevet udstillet i byer som Los Angeles, Miami, Berlin, London, og Milano.

Fintan Magee

Fintan Magee er en australsk gadekunstner, kendt for sine vægmalerier i både Australien og internationalt. Født i Lismore, New South Wales, og opvokset i Brisbane, startede han som graffiti-kunstner, før han tog en kunstuddannelse og flyttede til Sydney.

Magee bliver ofte sammenlignet med Banksy, en sammenligning han selv afviser som “doven journalistik.” Hans værker fokuserer på miljøproblemer og bruger personlige historier til at adressere bredere emner som klimaforandringer og immigration.

Hans Krull og Peter Birk

Hans Krull og Peter Birk er to kunstnere med en omfattende produktion, kendt for deres hurtige og vilde skaberstil uden meget planlægning. De komplimenterer hinanden trods deres forskellige baggrunde: Krull fra 68-generationen og kunstskoleuddannet, og Birk fra generation X og selvlært.

I Aarhus har de begge sat deres præg med værker på gavle, vægge og indgangspartier. Krull står bag det velkendte “Mågekys,” indgangspartiet til Hotel Royal og udsmykningen af facaden til kælderbaren Under Masken. Birk har skabt mange street art-værker med motiver som forfaldne fiskekuttere og ornamentiske mønstre.

Hera

De tyske kunstnere Hera og Akut begyndte at arbejde sammen som Herakut i 2004. Duoen har skabt værker og haft udstillinger globalt, herunder i Los Angeles, New York, London, Toronto, Kathmandu og Melbourne.
Herakuts malerier er kendt for deres sanselighed og vilde dualisme, hvor Akuts fotorealistiske detaljer møder Heras udtryksfulde linjearbejde. Deres værker fortæller ofte historier om triumf og modgang, med humor og tekst integreret problemfrit.
Hera var tidligere makker med sin ven, men har de senere år arbejdet alene.

David de la Mano

David de la Mano, født i Salamanca i 1975, er en spansk kunstner kendt for sine karakteristiske sorte og hvide malerier. Han studerede Fine Arts og fokuserede på Public Art til sin ph.d. på University of Valencia.

Siden 1993 har han arbejdet i det urbane offentlige rum og udviklet en stil, der kombinerer fortælling og symbolik med minimalistiske menneskelige silhuetter. Hans værker, der ofte skildrer balance mellem mennesker og natur, har gjort ham til en fremtrædende figur inden for offentlig kunst.

Jade Rivera

Jade Rivera, født i Junín, Peru i 1983, flyttede som spæd til Lima med sin mor. Opvokset i Chorrillos-distriktet, blev han interesseret i kunst som 11-årig på grund af dårlig skoleundervisning og egen nysgerrighed. Han studerede kortvarigt ved Pre-National School of Fine Arts, men udviklede sit talent som autodidakt kunstner siden 1997.
Rivera er kendt for sine store vægmalerier og miniatureværker rundt om i verden. Som urban kunstner arbejder han også i sit studie med traditionelle teknikker som olie og akvarel. Han siger: “Mine malerier minder mig om, at vi dør i hvert sekund og forsvinder.”

Mantra

Mantra er født i Metz, Frankrig i 1987, er en selvlært gadekunstner, der har malet siden 2008. Han hylder barndomshelte som sommerfugle, ugler og fugle i sine realistiske og livlige malerier og street art. Mantra skaber imponerende vægmalerier med udsøgte farver og dybe baggrunde, der fungerer som gentagne mantraer i bymiljøer.

Kendt for sine ekstraordinære kunstneriske færdigheder, arbejder han frihånd uden projektor eller gitter. Mantras værker anerkendes internationalt i byer som Buenos Aires, Seattle, Wien, Paris, Lima, Quito og Bogotá. Mantra bor i Mexico og Sweitz.

Marat ‘Morik

Marat ‘Morik’ Danilyan, født i 1982 i Novosibirsk, Rusland, er en kunstner med en baggrund i graffiti. Han begyndte at tegne i barndommen og lærte grundlæggende kunstneriske færdigheder i kunstskolen for børn. Selvom han har grader i filologi og økonomi fra Novosibirsk State University, valgte han at fokusere på kunst.

Moriks arbejde blander figurative og bogstavsbaserede elementer i gestikulerende og geometriske former. Hans nylige værker er mere abstrakte og eksperimenterende, hvilket viser hans udvikling som kunstner. Han bruger elementer af realisme, kubisme og ekspressionisme i sine værker.
I dag udstiller Marat Morik i kendte gallerier og maler vægmalerier globalt.

Mariana Santos

Den portugisiske kunstner Mariana Santos er kendt for sine realistiske og rå værker, der ofte er drømmende og nostalgiske. Hun arbejder med oliemaling, tegning, grafik og gavlmaleri, og hendes motiver skildrer mennesker i hverdagssituationer fyldt med både kærlighed og fortvivlelse.

”Mine værker afspejler den måde, jeg observerer og opfatter verden på. Jeg inkorporerer mig selv som både en tavs voyeur og som én, der søger at forstå menneskers følelsesmæssige tilstand og udfordringer.”
Mariana Santos bruger stilbilleder fra gamle film, tv-shows og kasserede fotografier for at genoplive det gamle og give det nyt liv.

Monkey Bird Crew ”Pillars of Peace”

Monkey Bird Crew, bestående af de franske gadekunstnere “Blow” (fuglen) og “Temor” (aben) fra Bordeaux, repræsenterer to sider af menneskeheden: den realistiske abe og den drømmende fugl. De søger at skabe en balance mellem drømme og virkelighed.

Gruppen bruger forskellige metoder til at sprede deres kunst, herunder graffiti-vægmalerier i forladte rum, stenciler i stille gader og hundreder af paste-ups i byens travle områder.

Isaac Malakkai

Isaac Malakkai, fra Almería i det sydlige Spanien, har tegnet siden barndommen. Hans seriøse interesse for kunst begyndte med graffiti i slutningen af 1999, hvor han straks faldt for spraymaling og street art.

Inspireret af de jordnære farver fra ørkenen i sin hjemby, surrealismen og de fine, rodede linjer, bærer hans arbejde ofte et strejf af ironi eller melankoli. Han er passioneret omkring teksturer skabt med spraydåser og akvareller.

Ronmuralist

Den argentinske street art-kunstner Ronmuralist, født i provinsen Buenos Aires, har udforsket kunsten siden han var ti år gammel gennem farver, stilkombinationer og nye koncepter.

Han anses i dag for at være en af verdens bedste vægmalere og har imponeret globalt, blandt andet i England, Spanien, USA, Australien, Tyrkiet, Qatar, Rusland og Belgien.
Med sit hyperrealistiske udtryk overrasker Ronmuralist forbipasserende med enorme kunstværker, der fremhæver skønheden i både virkeligheden og fantasien.

Bogdan Scutaru

Bogdan Scutaru er en rumænsk kunstner, der skaber alt fra store vægmalerier og street art til fine og detaljerede lærreder og tegninger. Hans arbejde spænder fra fantasy til realisme, og han besidder et næsten fotorealistisk talent. Bogdan er kendt for sine utroligt detaljerede skitser, som han skalerer op til store værker, der males med samme sans for detaljer.

Telmomiel

Telmo Pieper og Miel Kreutzmann, der er en hollandsk kunstnerduo, har arbejdet sammen siden 2012 og skaber realistiske og surrealistiske værker med stor opmærksomhed på detaljer. De mødtes på kunstakademiet i Rotterdam i 2007 og kombinerer deres erfaringer som illustrator og graffitikunstner. Deres samarbejde bygger på udveksling af idéer og en sund konkurrence, hvilket resulterer i konstant forbedring af deres kunst.

Flere gader med street art i Aarhus

Brug for oplevelser i Aarhus?

Tekst af: Christina Hazelden
Udgivet: 4. juli 2024

Copyright: AarhusInside