Skov i Århus

Selvom Århus er en lille storby, så er der stadigvæk masser af muligheder for at komme en tur i skoven.

Selv få minutter fra midtbyen finder du skovområder, hvor århusianere dagligt går ture.

Brendstrup skov

Brendstrup skov

Brendstrup skov ligger i Hasle og tæt på både Christiansbjerg og Skejby. Skoven er populær til løberuter og gåture....

Marselisborg dyrehave

Marselisborg dyrehave

Marselisborg Dyrehave er en 22 hektar stor skøn oase ved Højbjerg og ikke langt fra midtbyen. Her kan du gå frit...

Havreballe skov

Havreballe skov

Havreballe skov er skoven, som omkranser Tivoli Friheden og Ceres Arena. I skoven finder du både store søområder, hvor...

Høskoven

Høskoven

Høskoven er en skøn variation af skovområde med tætte træer, søer og vildt bevoksning. Skoven ligger mellem Viby og...

Marselisborg skov

Marselisborg skov

Marselisborg skovene ligger i det sydlige Århus. Her er mest bøgetræer og hvis du tager en lang gåtur i skovene, så er...

Mollerup skov

Mollerup skov

Her 5 minutters gang fra boligblokke og trafikerede veje er du pludselig langt ude på landet. Eller sådan føles det,...

Riis skov

Riis skov

Riis skov er en stor byskov i Århus og ligger ikke mere end 15 min fra Århus centrum mellem Trøjborg og Risskov.Riis...

True skov

True skov

True skov, der ligger ved Tilst, er stadig lidt ukendt blandt århusianere. Skoven har heller ikke så mange år på...

Vestereng

Vestereng

En tur rundt i Vestereng skov byder på mere end blot træer. Her ligger bunkere fra krigens tid og store engarealer,...

Find skov i Århus by

 

Brendstrup skov

Brendstrup skov ligger i forlængelse af Marienlyst parken i Hasle og den er derfor velegnet som en kombination af både park og skovtur. Træerne i skoven står meget tætte, men der er stier hele vejen rundt i skoven, som du kan følge.

I skoven er også et shelterområde med bål, hvor du kan overnatte. I en lille del af skoven er her hundeskov. Det er dog ikke indhegnet.

 

Marselisborg Dyrehave

Marselisborg Dyrehave ligger i det skønneste område ved Den uendelige bro og Ballehage strand, midt i Marselisborg skovene.

I Dyrehaven går du mellem de mange hjorte og du kan blive vældig populær, hvis du har æbler eller gulerødder med til dyrene. Der er en helt speciel ro i de store åbne områder ved Dyrehaven og har du først besøgt det en gang, så kommer du helt sikkert hurtigt igen.

 

Havreballe skov

Havreballe skov ligger tæt på Århus midtby. I skoven er der fredeligt og en skøn natur. Ved skoven ligger også Tivoli Friheden, Ceres Arena, Mindeparken og Marselisborg Slot.

Brug et par timer på at gå rundt i skoven og prøv evt. forhindringsbanen eller gå en tur rundt om søerne. Du kan også se om du kan finde bunkere, der stadig står fra 2. Verdenskrig i skoven.

 

Høskoven

Høskoven ved Viby er en skøn oplevelse med både skov og store områder med søer, enge og vildtbevoksning. Høskoven ligger ikke langt fra Brabrand søen og mange benytter turen i skoven til også at nyde engområderne med Døde Å og dyrelivet.

På den anden side af skoven går her både græssende køer og heste. Og ænder, der ligger og daser ved åen.

 

Marselisborg skovene

Marselisborg skovene er det største skovområde i Århus. Her finde mange århusianere hen dagligt og hvis du er til MTB, er her en 25 km rute op af det kuperede terræn.

Skovene er mere end “blot” en samling træer. Her ligger smukke skovsøer, fantastiske badestrande og dyrehaven. Hvis du bliver sulten, er der også mulighed for at spise flere steder i skovene.

 

Mollerup skov

Mellem Skejby og Risskov ligger Mollerup skov. 10 minutter efter, at du har befundet dig mellem nybyggeri og trafikerede veje, er du pludselig i skoven med tætte træer og store åbne enge med græssende kvæg.

Den store variation er med til at gøre Mollerup skov et spændende sted, når man skal en tur i skoven. Skoven byder også på både frugtræer og buske og urteeng, hvor du må plukke til eget forbrug.

 

Riis skov

Riis skov går fra Trøjborg til Risskov. Den stor byskov er utrolig populær blandt alle i Århus og mange går ture eller løber i skoven. Specielt om foråret, når hele skovbunden er dækket af ramsløg, er det en oplevelse at gå tur i skoven.

Fordi Riis skov ligger højt i forhold til midtbyen, har du den mest fantastiske udsigt ud over Århus bugten og Århus Ø, når du går i skoven. En lille del af Riis Skov er også hundeskov.

 

True skov

True skov er den yngste skov i Århus, men samtidig også den største. En gåtur i skoven byder på mange spændende oplevelser. Ud over høje træer og åbne marker, finder du også kunstværket Vinterens hjerte, Lille Amerika, en labyring og hyggelige shelterområder.

True skov ligger mellem Tilst, Brabrand og landsbyen True.

 

Vestereng skov

Vestereng er mere end “blot” en gåtur i skoven. Her får du virkelig en på opleveren. Området byder både på gamle bunkere, store engarealer og rollespil om søndagen. Skoven er meget populært blandt unge og det er da heller ikke lige forventet, at man kommer forbi en beach volley banen fuldt af strandsand. Men det gør du i Vestereng.

Har du hund er skoven også en hundeskov, hvor din hund må løbe løs i hele skovområdet.