Aarhus Inside logo

Århus Lystbådehavn

8000 Aarhus C

Århus Lystbådehavn
Århus Lystbådehavn
Århus Lystbådehavn
Århus Lystbådehavn

Århus Lystbådehavn og Træskibshavn

Århus Lystbådehavn er et pulserende centrum af aktivitet, hvor besøgende kan nyde synet af både moderne lystbåde og historiske træskibe, der ligger til kaj langs havnen. Området byder på mere end bare bådudsigter; det er et sted, hvor folk flokkes for at opleve den afslappede og hyggelige atmosfære, der karakteriserer havnen.

Besøgende tiltrækkes ikke kun af muligheden for at spadsere langs Havnepromenaden og Fiskerivej, men også af de mange restauranter, der tilbyder alt fra et glas vin til special øl. Uanset om det er dag eller aften, giver restauranterne på begge sider af kajen rig mulighed for at nyde god mad i godt selskab, mens livet på havnen og i vandet fortsætter året rundt med lystbåde og paddleboards.

I den anden ende af promenaden ligger Århus Træskibshavn, pragtfuldt placeret med Riis Skov og Århus Ø som naturskønne baggrunde. Her domineres udsigten af træskibenes høje master, der svajer i vinden, og mange af skibene er hjemsted for fastboende, som du kan se gå om deres daglige gøremål.

Nordens største skibshavn

Århus Træskibshavn er Nordens største anløbssted for træskibe. Og du kan til tider finde op til 80 træskibe, der ligger ved kajen.

Som en lille ekstra detalje så er det en årlig tradition på Træskibshavnen, at der holdes sankthans i juni med live musik, hygge og dans.

Århus Lystbådehavn praktisk

Parkering

Der er p-pladser ved siden af havnen, dog er de tit fyldte.
Der er p-kælder ved Navitas og Dokk1.

Offentlig transport

Bus 23 stopper ved Århus Ø, lige ved havnen.
Letbanen stopper ved Østbanetorvet.

Offentlige toiletter

Der er ingen offentlige toiletter ved lystbådehavnen. Nærmeste er ved Århus Ø eller Nikolinehuset.

Århus Lystbådehavn
Århus Lystbådehavn

Fiskehuse

P. Clausens er landets ældste fiskeforretning, der siden 1888 har solgt fisk fra Århus havn. Udover de danske fisk, så byder butikken også på eksotiske fisk fra udlandet.

Havnens Fiskehus forsyner byens spisesteder med friske fisk, men du har også mulighed for at komme ind i butikken og købe fisk med hjem til middagsbordet. Her kan du købe danske fisk og specialiteter fra blandt andet Island, Frankrig, Skotland og Maldiverne.

Restauranter på Lystbådehavnen

Lula store udendørs terrasse ligger med en smuk udsigt ud over hele lystbådehavnen.

Timm Vladimirs Køkken er Danmarks største madskole for både virksomheder og private. Her får du en professionel kok med på sidelinjen, når du skal tilberede din egen gourmet mad

Restaurant Det Glade Vanvids koncept er enkelt. Alle gæster får de samme retter hele aftenen sammen med all inklusiv vinbar.

Restaurant Anker tilbyder fransk inspireret mad og når vejret er godt har du mulighed for at sidde ude på deres store terrasse, der ligger ud til vandet.

Århus Lystbådehavn
Århus Lystbådehavn

Øl- og vinbar ved havnen

Vin Danmark er et af Århus mest populære vinbar. Ud over at nyde vinen på Lystbådehavnen kan du købe vin med hjem, der kommer fra de mindre vinområder og små producenter.

Hantwerk med Humbleland bryghus placeret bag baren er også et af byens meget besøgte steder. Her kan du købe special øl, vin og lækre cocktails.

Aften ved Lystbådehaven

En aftentur langs lystbådehavnen efter solnedgang indhyller hele området i en næsten sydlandsk atmosfære. Herfra kan du opleve, hvordan Århus Ø oplyses, når lyset fra de mange bygninger kaster sit glans over havnen.

Århus Lystbådehavn
Århus Lystbådehavn
Århus Lystbådehavn
Århus Lystbådehavn
Århus Lystbådehavn
Århus Lystbådehavn
Tekst af Christina Hazelden -
- udgivet den 29. januar 2023

 – copyright: AarhusInside