Bydele i centrum

Ringgaden i Århus by er den, der adskiller om du bor i bydele i Århus midtby eller i én af forstæderne. Indenfor Ringgaden er midtbyen også delt op i områder.

Hvert område har deres egen charme og om du er til moderne byggeri eller ældre lejligheder og små byhuse, så har du muligheden for at finde netop det du ønsker i Århus.

Ceresbyen

Ceresbyen

Når du træder ind i Ceresbyen bliver du mødt af store grønne arealer...

Frederiksbjerg

Frederiksbjerg

Frederiksbjerg er et eksklusiv og meget populært sted at bo i Århus...

Godsbanen Aarhus

Godsbanen Aarhus

Forbi Musikhuset og Aros finder du området ved Godsbanen. Som navnet...

Langenæs

Langenæs

Langenæs er en bydel i Århus C, der ligger ved Marselis Boulevard,...

Latinerkvarteret

Latinerkvarteret

I det århusianske latinerkvarter finder du små ældre farverige...

Trøjborg

Trøjborg

Trøjborg har i de senere år udviklet sig til et hipt område i Århus....

Sydhavnen

Sydhavnen

Sydhavnen er et spændede område i Århus midtby, der længe har været...

Øgadekvarteret

Øgadekvarteret

Øgadekvarteret i Århus var i de ældre dage et arbejderkvarter og...

Aarhus Ø

Aarhus Ø

Aarhus Ø er en ny bydel, der er skudt op i løbet af de sidste 10 år....

Bydele i centrum af Århus by

 

Ceresbyen

Ceresbyen er en ny bydel i Århus, som gennem de sidste 10 år er skudt op med nye boliger. De to originale bygninger fra dengang Ceres havde bryghus, står stadig mellem de nye moderne lejligheder.

Bydelen ligger meget centralt, med midtbyen som nabo og en kort gang til både Den Gamle By og Botanisk have. Og ellers er det bare at nyde den flotte Ceres haven, der dækker en stor del af kvarteret og tit er fyldt med studerende og beboere, der nyder udelivet.

Frederiksbjerg

Frederiksbjerg ligger helt centralt i Århus. Her er der kun en kort gang ind til strøget og banegården. Derfor er kvarteret også et område med masser af aktiviteter, butikker og osegader.

På Frederiksbjerg finder du også små byparker, gademarkedet og spændende specialbutikker. Jægergårdsgade, som er én af de mere kendte emmer af cafeliv, designbutikker og restauranter.

Godsbanearealer

Området bag den gamle Godsbane vil i løbet af de næste par år blive omdannet til den nye bydel Århus K. De moderne lejligheder vil give en kontrast til de nuværende containere med kreative virksomheder, der ligger der nu.

Arkitekterne vil få travlt på tegnebrættet i løbet af de næste par år, når der bliver opført både boliger og erhvervsbygninger på den tomme grund, der ligger hen.

Langenæs

Langenæs er en lille bydel med højhuse og etageboliger, der ligger blandt store grønne oaser og en bypark. Her er både dagligvarebutikker og specialbutikker sammen med daginstitutioner.

Bydelen ligger centralt i Århus og dog så tilpas i afstand til, at der hviler en skøn ro over området.

Latinerkvarteret

De må byhuse og ældre lejligheder præger bybilledet omkring Latinerkvarteret. Og smid så små hyggelige designerbutikker, caféer med udeservering, populære restauranter og top det med en belægning af brosten.

Der er ikke noget at sige til, at kvarteret altid er fyldt med både turister og århusianere, stort set uanset hvad tid på døgnet. Hele området har et præg af sydlandsk stemning og er ét af de mere kendte i Århus.

Trøjborg

Trøjborg bliver blandt århusianere kaldt “byen i byen”. Og du behøver da heller ikke bevæge dig ud fra området, når det gælder både indkøb og underholdning. For her finder du både supermarkeder, specialbutikker, biograf og et utal af populære spisesteder.

Derudover har Trøjborg den smukke natur liggende som nabo. Både med Riis skov og havnen er der muligheder for masser af gå oplevelser.

Øgadekvarteret

Øgaderne er et charmerende boligkvarter, der ikke har forandret sig meget gennem årene. Og heldigvis for det. Her bor studerende, kunstnere og akademikere i de små byhuse og ældre lejligheder.

Kvarteret er kendt for det gode sammenhold blandt beboere og Børnenes Jord, hvor stort set alle århusianere har sat fod mindst én gang i deres liv.

Århus Ø

I løbet af de sidste 10 år er Århus Ø skudt op som en helt ny bydel. Her har arkitekter fået frit løb, når de mange bygninger skulle tegnes og livet på spidsen af Århus havn har udviklet sig til et skønt område.

Det er ikke kun beboere i området, som finder vej til Århus Ø. Bydelen er også meget populær blandt turister og århusianere, specielt på grund af havnebadet, der ligger ved kajen.