Aarhus Inside logo

Godsbanen

8000 Århus K

Godsbanen Aarhus
Godsbanen Aarhus
Godsbanen i Århus
Godsbanen i Aarhus

Forbi Musikhuset og Aros finder du området ved Godsbanen. Som navnet ret tydeligt indikere, så er området tidligere brugt til de gamle godstog. Både den originale hovedbygning og de to haller står her stadig og bliver brugt til kreative formål. Faktisk er hele godsbaneområdet og baneterrænet det største bevarede anlæg i Danmark af sin slags.

Du kommer ikke udenom kulturen og kreativiteten, når der tales om Godsbanen i Århus og området omkring den. Og netop K’et for den nye bydel, står da også for Kultur – Kreativitet – Kulturhistorie – Knudepunkt.

Der går et stykke tid, inden området ved Godsbanen er udbygget, derfor er der valgt at tage det nuværende Godsbanen med i beskrivelsen af bydelen.

Kunstnere på Godsbanen

I området ved Godsbanen møder du iværksættere og kunstnere. Og det rå og skæve område med de gamle bygninger, containere og små træhuset står da også i skarp kontrast til de moderne nybyggede lejligheder. Men samtidig er det med til at give hele området sin helt egen identitet. Og det er vigtigt for Århus, at byens industrihistorie bliver bevaret, samtidig med, at der bliver pustet nyt liv i området.

I de to store oprindelige haller, der stadig står ved Godsbanen er der masser af liv. Her finder du kreative virksomheder og kunstnere sammen med Spiselauget, der altid byder på lækker mad.

På Godsbanens hjemmeside, kan du følge med i alle deres aktiviteter og de virksomheder, der ligger ved Godsbanen.

Godsbanen praktisk

Parkering

Besøgende kan parkere ved p-pladserne foran Godsbanens hovedindgang på Skovgaardsgade. Husk at købe p-billet.

Offentlig transport

Bybus:

På Park Allé stopper stort set alle bybusser.

I Busgaden og Klostertorv ved Magasin bus: 1A | 2A | 3A | 4A | 11 | 13 | 16 | 17 | 18 | 22 | 23 | 100

Ved Aros bus: 12 | 14 | 15

Steder i nærheden

Ceresbyen
Cereshaven
Botanisk Have
Væksthusene
Mølleparken
Øgaderne
Midtbyen
ARoS
Den Gamle By
Musikhuset

Godsbanen i Århus
Godsbanen Aarhus lejligheder

Nybyggeri på Godsbanen

Et af de mere omtalte nybygget boligejendomme er Æggepakkeriet, som ligger ved siden af Godsbanens haller. Den eksisterende bygning fra 1939 er bygget sammen med en nybygget lejlighedsejendom på 14 etager. I ejendommen er der 170 lejligheder.

En stor del af området bagved godsbanen ligger i dag øde, men i løbet af de næste par år vil der blive opført flere boligområder, butikker, cafeer og kreative områder.

Kjeld Tolstrups Gade

Et af de områder som har fået nyt liv ved Godsbanen er på Kjeld Tolstrups Gade bag ved den oprindelige Godsbane. Her ligger nu en hyggelig oase med spisesteder og butikker sammen med de beboelsesejendomme, som har ligget her i nogle år efterhånden.

Her ligger spisestedet Kolo Kiosk, showroomet Dress The Bird, Plantecaféen og Con Maz butik og vinbar.

Godsbanen i Århus
Godsbanen Aarhus godsbanekollegiet

Arkitektskolen i Århus

En af de bygning som fik en del opmærksomhed, da den var færdigbygget var Arkitektskolen i Århus. Ud over at her dagligt går studerende, så er her også udstillinger og forelæsninger. Der er mange hundrede der søger ind her hver år, men kun lidt over 100 kommer igennem nåleøjet.

Ringgadebroen

Bydelen ved Godbanen slutter, når du kommer til Ringgadebroen. Broen er en oplevelse helt for sig selv. Om dagen ser du tydeligt de mange street arts og at broen er hjemsted for Aarhus Volume, når de holder udendørs koncerter. Kommer du forbi Ringgadebroen, når solen er gået ned er den lyst op i forskellige farver afhængig af, lysets farver, når solen går ned. Her lyser broen op i baggrunden af hele Godsbane området, mens togene kører forbi nedenunder.

Indkøbsmuligheder

Ved Frederiksgade ligger Rema 1000, der har åbent alle ugens dage til kl. 23.00.

Ved Thorvaldsensgade ligger Netto og Lagkagehuset. Og i Cersbyen finder du Føtex Food.

Spisesteder

Spiselauget på Godsbanen

Kolos Kios på Kjeld Tolstrups Gade

Arkitektskolen Godsbanen i Århus
Restaurant Spiselauget ved Godsbanen i Århus
Godsbanen i Århus
Godsbanen i Århus

Se events i Århus

Tekst af Christina Hazelden -
- udgivet den 17. januar 2023