Aarhus Inside logo

Hasle

 Hasle ligger vest for Århus midtby, dog ikke længere væk end, at du hurtigt kan være inde i Århus centrum uanset om det er med bil eller cykel. De 24.000 indbyggere bor tæt på grønne områder, både med parker, skov og det store naturområde Hasle bakker.

Hasle i Aarhus

Hasle bydel i Århus

Hasle ligger tæt på både Brabrand, Tilst og Skejby. Nogle gange kan det dog være lidt en udfordring at se, hvor den ene bydel ender og den anden begynder.

Da Hasle ligger højt i forhold til mange andre bydele i Århus gør at, når tågen falder over Århus, så er her tit stadig klart vejr i Hasle.

Hasle i Aarhus
Hasle i Aarhus
Hasle i Aarhus

Rundt om Hasle

Bydelen er en blanding af områder med parcelhuse og muremesterhuse blandet med en del boligblokke. Både Viborgvej og Hasle Ringvej er to store gennemgående veje i Hasle.

Hvis du er pendler, så er der ikke langt fra Hasle og til motorvejen. Der er i de sidste par år blevet bygget en del nye ungdomsboliger, så Hasle får lige så stille udvidet sit indbyggertal.

Fordi bydelen ligger forholdsvis højt, har du de fleste steder en smuk udsigt ud over resten af Århus. Nogle steder kan du ligefrem se ud over Århus bugten og til Mols.

Hasle er inddelt i forskellige bykvarterer. Her ligger både de gule arkitekttegnede parcelhuse bag de høje hække ved Klokkerbakken og Klokkerfaldet og det store parcelhusområde ved Kalenderkvartet. 

Ved Høje Hasle finder du de ældre muremesterhuse fra 1930’erne. Og så er her de store boligblokområder som Bispehaven og Trillegården.

Hasle i Aarhus
Hasle i Aarhus
Hasle i Aarhus

Naturen i Hasle

Her er mange grønne områder og ved Herredsvang finder du både Marienlyst parken og Brendstrup skov. Parken er én af de største parker i Århus og dog er den stadig forholdsvis ukendt. Den bruges hovedsaglig af folk, der bor tæt på parken, som løber og går ture her.

Du kan kombinere din løbe- og gåtur med Brendstrup skoven, der ligger lige ved siden af parken. Går du igennem skoven, ligger Århus Universitetshospital på den anden side.

I det store område med parcelhusene ved Klokkerbakken og Klokkerfaldet ligger Klokkerparken. Det er et smalt og langt grønt område, der ligger åbent og går helt ned til starten af Åbyhøj. Parken har ligget her i lidt over 50 år og er et populært sted at gå tur eller sidde og hygge i naturen. Ved parken ligger også en legeplads for de mindre børn.

Marienlyst Park i Hasle
Brendstrup Skov i Hasle i Århus
Marienlyst Park i Hasle

Hasle bibliotek

Ved Herredsvang ligger Hasle bibliotek. Foruden det lille hyggelig bibliotek er her også cafe og butik med håndlavede produkter fra lokale i bydelen. Hvis der er en håndværker gemt i dig, så er her også sy værksted og er du studerende har du mulighed for at få lektiehjælp. Biblioteket har et hyggeligt studierum, hvor du i ro kan sidde med dine lektier eller skoleprojekter.

Hasle i Aarhus
Hasle i Aarhus
Hasle i Aarhus

Hasle bakker

Et andet stort naturområde er Hasle bakker med de små søer indimellem bakkerne. Her ligger 3 bakketoppe, der er resultatet af overskudsjord fra byggeprojekter.  Her blev jorden kørt ud for at anlægge et grønt område og 15 år senere kan du opleve en skøn natur med 3 forskellige bakker, Spiralen, Bakkekammen og Plateauet. Hasle bakker er et utrolig populært sted at gå tur og det er med at have kondien godt i orden, når der skal op og ned af bakkerne.

Hasle bakker
Hasle bakker i Aarhus
Hasle bakker i Århus

Indkøbsmuligheder

 

På begge sider af Viborgvej ligger Hasle Torv. Her ligger både supermarkeder, specialbutikker og take away restauranter. Her finder du både genbrugsbutik, tandklinik og hvis du er til motion, ligger her både fitness World og Yoga. Midt på torvet ligger en iskiosk, der sælger lækre italienske og koreansk is. Skal aftensmaden være nemt finder du også pizzeria og burger take away sammen med en kinesisk restaurant.

Skal der handles stort ind, så ligger Fakta og Lidl ved torvet sammen med et Asian marked. Skal der vin til maden er det blot at gå ind til Vinspecialisten.

Praktisk info Hasle

Ceresbyen på Facebook (for beboere)

Parkering

Da Hasle består mest af beboelse og industriområder er det ikke svært at finde en parkeringsplads, hvis du bor her eller skal på besøg.

Ved Hasle Torv er der p-pladser ved supermarkederne.

Offentlig transport

Bybus:

Hasle Torv bus: 3A | 22 14 | 44.

Åby Ringvej bus: 3 A | 44.

Herredsvang og Hasle bibliotek bus 2A | 22 | 45.

Hasle bakker bus: 3 A | 44.

Postnr. Hasle

Postnr. Hasle: 8210 Århus V

Antal beboere

 Der bor ca. 24.000 mennesker i Hasle.

Steder i nærheden

  • Brabrand
  • Tilst
  • Skejby
  • True Skov