Aarhus inside fritlagt logo

Trøjborg

Trøjborg har i de senere år udviklet sig til et hipt område i Århus. Blandt de lidt over 12.000 indbyggere finder du mange studerende, singler og børnefamilier. Og selvom bydelen ligger i Århus N, så er det ikke længere end en rask spadseretur, så er du inde i midtbyen af Århus.

Trøjborg i Århus

Trøjborg bydel i Århus

Der bliver stadig bygget nye lejligheder i området og der er masser af lejligheder at finde. Mixed af de lidt ældre blokke sammen med de nyere syntes ikke at ødelægge stemningen i kvarteret. Hvis du ønsker at bo på Trøjborg, har du samtidig også mulighed for selv at vælge, om det skal være en ældre bolig eller en hel ny lejlighed.

Niels Juels Gade på Trøjborg i Århus
Trøjborgvej på Trøjborg i Århus
Ivar Huitfeldts Gade på Trøjborg i Århus

All round om Trøjborg

Bor du i lejlighed, er der stadig masser af hyggelige baggårde, hvor du kan sidde og nyde livet. Her finder du en helt speciel ro og byens summen syntes næsten langt væk.

Hvis du kigger op på vejskiltene, når du går rundt i bydelen, kan du se, at alle vejene på Trøjborg er opkaldt efter Danske søhelte og admiraler.

Trøjborg bliver kaldt byen i byen og der er også masser af butikker, oplevelser og grønne områder. Samtidig er det forholdsvis nemt at finde en p-plads til bilen. Tordenskjoldsgade, der er hovedgaden i Trøjborg løber op igennem området og du finder både beboelse samt butikker liggende på sidegaderne.

Du behøver heller ikke gå så langt, hvis du lige har lyst til en tur i biografen, for Trøjborg har deres egen Nordisk Film biograf og sammen med spisesteder, cafeer og pubber har du alt, hvad du behøver, uden af skulle forlade bydelen.

Trøjborg i Århus
Trøjborg i Århus
Tordenskjoldsgade på Trøjborg i Århus

Udelivet på Trøjborg

Er du til sushi, italiensk, burgere eller pizza så ligger restauranter side om side, lige til at vælge imellem, om du har lyst til at spise ud eller tage med hjem. Og indimellem finder du de hyggelige caféer, der stor set er fuld med århusianere hver aften.

Skal den stå på en mættende salat, så er den lokale grønthandler utrolig populær, for her kan du blandet din egen salat til en rigtig god pris.

Hvis den skal have lidt mere gas i weekenden, så ligger én af Århus mest populære værtshuse på Trøjborg. Peder Wessel, der blev kåret som byens bedste værtshus i 2019, fyldes hver weekend af stemningsfyldte århusianere. Og her kommer både stamgæster og folk, som lige dropper forbi. Værtshuset har også åben til hverdag, hvis du skulle få lyst til lidt social hygge.

Tordenskjoldsgade på Trøjborg i Århus
Trøjborg i Århus
Tordenskjoldsgade på Trøjborg i Århus

Naturen ved Trøjborg

Da Århus midtby ligger i en dal, så har Trøjborg en noget højere beliggenhed og derfor går det også noget nedad, når du skal ind til centrum. Og det er helt klart lidt en udfordring, hvis du er på cykel og skal hjem på Trøjborg. Det giver i hver fald rigtig godt til motionen.

Hvis du tager turen ind til centrum ad Dronning Margrethes Vej, kommer du forbi de smukke patriciervillaer på din ene side og Riis skov på den anden. Når skoven ender bliver udsigten erstattet af lystbådehavnen og vandet inden du når ind til byen.

Du kan også vælge at komme ned til byen ved at gå igennem Nordre Kirkegård. På den smukke kirkegård finder du både folk, som lufter deres hunde og andre, som tager en gå- eller løbetur gennem det åbne parkområde. Her står der store fristående træer og gravsteder fra ældre tid, omkranset af hæk fra byens tidligere prominente borgere.

Riis skov i Århus
Nordre Kirkegård i Århus
Nordre Kirkegård i Århus

Århus Universitet

Ved Trøjborg finder du også Århus Universitet og det har en stor del af årsagen for, at der bor mange studerende i området. Ved Universitet og de tilhørende kollegier ligger Universitetsparken, der trods navnet er åbent for alle.

Er du til det lidt mere historiske kan du tage nogle timer ud af kalenderen og besøge én af de 3 museer i parken. Her finder du både Antikmuseet, Steno museet og Naturhistorisk Museum.

For de lidt yngre børn er der selvfølgelig både folkeskole og privatskole. Sammen med børnehaver og vuggestuer.

Universitetsparken i Århus
Universitetsparken i Århus
Universitetsparken i Århus

Legepladser på Trøjborg

Én af årsagerne til den store popularitet ved at bo på Trøjborg er de fantastiske friluftsmuligheder, som findes. Samtidig med at du stadig er ret tæt på centrum, men med lejligheder til en lidt billigere husleje.

Rundt i området finder du også små hyggelige byparker, hvor forældre kommer meget med deres børn. Ét af stederne er der også mulighed for at grille ved de opstillede grills. Nogle af byparkerne har også legeplads til børnene.

Steen Billes Torv på Trøjborg i Århus
Ivar Huitfeldts Gade på Trøjborg i Århus
Ivar Huitfeldts Gade på Trøjborg i Århus

Indkøbsmuligheder

Tordenskjoldsgade er hovedgaden i Trøjborg og her finder du masser af spændende butikker.

På tur ned ad gaden ligger der både vinbutik, cykelhandler og frugthandler sammen med guldsmeden, bageren og et utal af frisører. Også selvfølgelig også et apotek og hos Jordens Frugter kan du finde alt indenfor sund livsstil.

I Trøjborg centret kan du handle ind i Løvbjerg og det er også her du finder Matas og Photo Care og skulle sulten melde sig, så ligger én af de mest populære burgersteder Burger Shack også i centret. I centret ligger bydelens anden bager, så du behøver absolut ikke gå ned på godt brød.   

På Trøjborg er der derudover også mulighed for at handle i både Rema, Fakta og Netto.

Tordenskjoldsgade på Trøjborg i Århus
Trøjborg i Århus
Trøjborgvej på Trøjborg i Århus

Se flere billeder fra Trøjborg her

Praktisk info Trøjborg

Parkering

Der er beboerparkering på Trøjborg, som koster 500 kr om året. Det giver dig ret til at parkere i hele området.

For gæster koster det et gebyr at parkere i gaderne.

Ved Trøjborg Centret er der 3 timers gratis parkering.

Offentlig transport

Bybus:

Tordenskjoldsgade bus 1A. Den kører også som natbus i weekenderne.

Dronnings Margrethes vej bus: 17 | 18 | 200.

Trøjborg Centret bus: 5A | 12

Letbanen har stop på Skolebakken.

Postnr. Trøjborg

Postnr. Trøjborg: 8200 Århus N

Antal beboere

 Der bor omkring 12.000 mennesker på Trøjborg.

Steder i nærheden

  • Christiansbjerg
  • Øgaderne
  • Risskov
  • Nordre Kirkegård
  • Riis Skov
  • Århus Lystbådehavn
  • Universistetsparken
  • Vennelystparken
  • Den Permanente