Aarhus Inside logo

Nordre Kirkegård

8000 Århus C

Nordre Kirkegård
Nordre Kirkegård
Nordre Kirkegård
Nordre Kirkegård

Nordre Kirkegård er en grøn oase med historie og ro

Nordre Kirkegård på Trøjborg er mere end bare et hvilested for de afdøde. Den er et smukt grønt område, der byder på fred, natur og et unikt kulturhistoriske indblik i Aarhus’ fortid.

Selvom Nordre Kirkegård ikke har en kirke til bryllupper eller gudstjenester, emmer den af en helt speciel ro og respektfuld atmosfære. De 100 år gamle gravsteder, side om side med de nyere, vidner om byens fortid og skaber et kunstnerisk udtryk. Store åbne arealer omkring gravstederne giver plads til fordybelse og eftertanke.

En park for byens borgere

Nordre Kirkegård er ikke bare en kirkegård. Den er et populært udflugtsmål for borgere fra Trøjborg og resten af Aarhus. Man kan tage tæppet med og nyde en picnic på græsset, gå en tur med hunden i snor, eller blot slappe af og nyde stilheden. Stierne snor sig rundt på hele kirkegården, og man kan følge dem forbi de smukke gravsteder, sætte sig på en bænk under et af de mange træer, eller blot nyde den friske luft og det grønne område.

Nordre Kirkegård praktisk

Parkering

Kirkegården ligger i Århus midtby og derfor skal du finde en p-plads i de omkringliggende gader.

Offentlig transport

Bus 1A stopper på Kirkegårdsvej.

Bus 17 stopper ved Østbanetorvet.

Offentlige toiletter

Der er ingen offentlige toiletter på kirkegården.

Find vej

Der er flere forskellige indgange til kirkegården.

Ved Kirkegårdsvej ligger der to indgange.

Ved Østbanetorvet (møntvaskeriet) ligger en indgang.

Ved Skovvejen ligger en indgang.

Nordre Kirkegård
Nordre Kirkegård

En oase for kultur og historie

Nordre Kirkegård rummer en samling af 450 bevaringsværdige gravminder, der fortæller historier om byens borgere. Her hviler frihedskæmpere fra 2. verdenskrig, forfattere som Thora Visby-Petersen, og kendte aarhusianere som Peter Holm og Ole Carl Oscar Wisborg. Gravstenene for Frederik Ferdinand og Herman Christian Salling, grundlæggerne af Salling Stormagasiner, er et minde om byens handelshistorie.

Skovkirkegården

I takt med, at de fleste aarhusianere vælger kremering, er behovet for gravpladser faldet. Derfor er en del af Nordre Kirkegård ved at blive omdannet til en skovkirkegård. Her vil man finde åbne grønne områder med græsplæner, fritstående træer og enkelte gravsteder med hæk. Projektet forventes at være færdigt i 2030.

Uanset om du søger fred og ro, et smukt naturområde, eller et indblik i byens historie, er Nordre Kirkegård et besøg værd. Her kan du opleve en unik atmosfære, gå en tur i grønne omgivelser, og lære mere om Aarhus’ fortid.

Nordre Kirkegård
Nordre Kirkegård
Nordre Kirkegård
Nordre Kirkegård
Nordre Kirkegård
Nordre Kirkegård
Nordre Kirkegård
Nordre Kirkegård
Nordre Kirkegård
Nordre Kirkegård

Her kan du vandre gennem de stille stier på Nordre Kirkegård og fortabe dig i dens skønhed. Overalt åbenbarer der sig velholdte områder, der inviterer til rolig refleksion. Følg de slyngende stier, der fører dig gennem dette hellige sted, og opdag de imponerende gravsteder, eller find et fredeligt græsstykke, hvor du kan slå dig ned.

Find oplevelser i Aarhus i Eventkalenderen

Tekst af Christina Hazelden -
- udgivet den 23. januar 2023

 – copyright: AarhusInside