Aarhus inside fritlagt logo

Brabrand sø

Brabrand sø er et naturskønt område ved Brabrand. Du kan cykle eller gå rundt om hele søen også uden at få våde fødder. Den godt 10 km lange tur rundt er asfalteret hele vejen.

Brabrand søen i Aarhus
af: Christina Hazelden

Brabrand sø i Århus

Det er ikke mange steder på din rute, at du kommer helt ned til vandet. Men det gør faktisk ingenting, for du er stadig midt i den danske natur.

Hvis du er virkelig hard core, så kan du også gå inde fra Århus midtby via Brabrand stien og rundt om søen. Det er en tur på godt 19 km.

Brabrand sø

Fredet område med køer

Naturen ved Brabrand sø er et fredet område. Det betyder, at der ikke må bygges i området, så udsigten til søen fra stien vil forblive som den er i dag.

Hele vejen rundt om søen er her køer. De er med til at holde engarealerne nede. Det er samtidig med til at give planterne ved søen gode livsbetingelser.

Du kan vælge at blive medlem af Brabrand-Årslev Kogræsser og Naturforening. Så er du med til at støtte naturplejen ved søerne.

Brabrand sø

Informationsskilte

Rundt om søen støder du tit på informations skilte. De fortæller dig lidt om dyrelivet ved søen og om hele området, der ligger ved de to søer Brabrand søen og Årslev Engsø.

Der var også liv her ved søen i stenalderen. Her levede der folk rundt om søen, der brugte den som spisekammer. Der bliver stadig fundet pilespidser og flinteflækker i området.

På Brabrand bydel siden kan du læse et uddrag om Max Thomsen, der var ansat som graver. Det er en del af 365tekster, Atlas over Aarhus. Her skriver forfattere og borger om Århus.

Brabrand sø

Området ved Viby

På den modsatte side af Brabrand bydel går du igennem et skov- og engområdet. Her er du noget længere væk fra søen end fra modsatte side.

Der står ikke voldsom mange bænke rundt om søen, men når de dukker op, så det godt med et lille hvil.

Brabrand sø

Den vilde natur ved søen

Hele vejen rundt støder du på den smukke vilde natur. De vilde markblomster står smukt, når du går her ved Søskovvej og Byleddet.

Ved Søskovvej og Byleddet ligger den vej, der går mellem Brabrand søen og Årslev Engsø.

Brabrand sø

Brabrand bydel

Turen rundt om søen på Brabrand bydel siden er noget anderledes. Her kommer du til de velplejede haver, der ligger ned til Brabrand stien.

Brabrand sø

Stadepladsen

Ved Stadepladsen, der ligger ved Stadevej, er et stort åbent område, hvor du kan komme helt ned til vandet. Her mødes folk fra Brabrand og omegn også, når bålet skal brændes af til skt. Hans.

Ved Stadepladsen er det helt ideel at lufte hunden. I den anden ende af pladsen ligger jollerne og vugger i vandkanten.

Brabrand sø

Brabrand Kirke

Gl. Brabrand kirke ligger smukt højt oppe over søen. Gør dig selv den tjeneste, at gå op til kirken og sæt dig ved bænken, der står på kirkegården, med udsigt ud over vandet.

Her får du virkelig en smuk udsigt ud over hele søen og området omkring. Du kan se over til Høskoven, der ligger på den modsatte side af søen, ved Viby og Stautrup.

Brabrand sø

Ved Brabrand søpark

Ved området, der ligger tæt på Brabrand Søpark har du mulighed for at komme helt ned til vandet. Her er et stort græsareal, der slutter ved en lille bro.

Hvis du skal køre hertil, kan du parkere ved Qvistgaardsvej, der ligger ved Søparken. Gå igennem den lille park og så er du her.

Brabrand sø

Andebroen

For at krydse søen endnu en gang skal du over Århus Å og Andebroen.

Efter broen kommer du til indhegningen med geder. Du må gerne fodre gederne med grønt eller brød. Geder kan lide deres foder rent, så smid det ikke på jorden.

Brabrand sø

SE FLERE BILLEDER FRA SØEN

Brabrand sø
Brabrand sø
Brabrand sø
Brabrand sø
Brabrand sø
Brabrand sø
Brabrand sø

Praktisk info

Parkering

Du kan parkere gratis ved Byleddet i Brabrand.

Offentlig transport

Bybus:

Bus 11 | 12 stopper ved Sødalsvej i Brabrand. Her er en kort gang ned til søen

Offentlige toiletter

Der er toilet ved parkeringspladsen.

Find søen på Google maps

Mere natur

Det sker i Århus

Find en oversigt over de kommende oplevelser og events i Århus i 2023. 

Havneområder

Artikler