Aarhus Inside logo

Den Uendelige Bro

8270 Højbjerg

Den uendelige bro
Den uendelige bro
Den uendelige bro
Den uendelig bro

Den Uendelige Bro ligger ved Ballehage strand i Århus. Her kan du gå rundt og rundt og rundt. Eller sætte dig på broen og nyde vandet og den skønne natur omkring.

Den Uendelige bro er et af de mest populære natursteder for turister at besøge i Århus. Og om sommeren er her fyldt med solglade mennesker, der ligger på stranden eller sidder på broen og kigger ud over vandet.

Ved Ballehage strand ligger meget populære Den Uendelige Bro. Træbroen er 188 meter og ligger, så du går rundt på broen ude på vandet.

Den uendelige bro er blevet en stor attraktion i Århus, både blandt turister, men også for århusianere. Som en lille detalje, er det muligt at blive viet på broen af Århus Kommune.

Da broen første gang kom op, var det meningen, at den kun skulle være der midlertidig. Men den blev så populær, at den nu kommer op hvert år fra april til oktober. Når broen bliver taget ned foregår det ved, at dykkere fjerner træfagene en efter en og det hele bliver efterfølgende kørt op på Ørneredevej til overvintring.

Området ved broen

Den Uendelig bro ligger i de nogle af smukkeste omgivelser i Århus. Hvis du kommer i bil eller på cykel, så skal du over en af de ikoniske røde broer for at komme ned til Ballehage strand og Den Uendelige. De røde broer ses stort set overalt i skovene og naturen i Århus.

Helt ned til broen står de gamle bøgetræer fra Marselisborg skoven og er med til at skabe den idylliske stemning, som hele området summer af.

Broen om aftenen

Om aftenen er her en helt unik stemning, næsten som i et evenyr med skumringen, der giver et helt specielt lys ud over bugten. Nogle gange når du besøger broen ved aftenstid, er her fyldt af mennesker og andre gange har du broen helt for dig selv. Så det bare at sidde og nyde stilheden på en fantastisk sommeraften og se solen gå ned over Århus.

Den Uendelig bro praktisk

Parkering

Der er gratis parkering ved tæt ved broen og p-pladser ved Dyrehaven, der også ligger tæt på.

Offentlig transport

Bybus:

Bus 31 stopper ved Varna palæet, lige ved siden af broen og Dyrehaven, der ligger tæt på.

Offentlige toiletter

I skoven ved Dyrehaven, der ligger tæt på, er der offentlige toiletter.

Arkitekterne bag

Arkitekterne bag er Johan Gjøde og Niels Povlsgaard fra Århus.

Den Uendelige bro blev en realitet tilbage i 2015 ved ARoS udstillingen Sculpture by the Sea og var meningen at den kun skulle være midlertidig. Den blev dog så populær, at den nu kommer op hver år i sommerperioden.

Størrelsen på Den Uendelig Bro

Den Uendelig bro er 188 meter i omkreds.

Den har en bredde på 2,4 meter og en diameter på 60 meter.

Badning

Du kan sagtens bade ved broen. Den Uendelige bro ligger ved Ballehage strand, som er en meget populær strand at sole og bade ved om sommeren.

Hvornår er Den Uendelig Bro oppe?

Den Uendelige bro bliver sat op ved Ballehage strand hver år i april. De enkelte træfag bliver sat op en efter en af dykkere.

Google Maps

Link til lokation til Den Uendelig Bro

Hvis du går inde fra Århus midtby, kan du tage turen langs vandet forbi Tangkroen og du vil ende ved Den uendelige bro. Der er ca. 2 km fra Tangkroen og ud til broen.

Den uendelige bro
Den uendelige bro
Den uendelige bro

Se filmene fra broen

Når du står på broen har du en fantastisk udsigt ud over bugten i Århus og hele Ballehage strand. Og så er der bare et eller andet helt afslappende bare at gå rundt og rundt og ……

Broen om aftenen

Den uendelige bro
Den uendelige bro
Den uendelige bro
Den uendelige bro

Se events i Århus

Tekst af Christina Hazelden -
- udgivet den 26. januar 2023