Pier 2

Ved Domen i Århus, der ligger på Pier 2 havnekajen finder du et nyt grønt område. I sommeren 2022 hele området lavet om med træbeplantning og vilde planer og blomster.

Domen Pier 2

Nyd Århus fra Pier 2

Ved Pier 2 finder du både Domen, byhaver og et grønt område. Her kan du sidde og nyde udsigten til hele havneområdet i Århus.

Pier 2 ved havnekajen

Århus fik i 2022 et nyt grønt område her ved Pier 2 havnekajen. Der blev lavet et mere kuperet terræn og plantet 250 træer og planter. De små bakker, som nu ligger her på Pier 2 er plantet til med vilde blomster, der står i en smuk farvestrålende kontrast til de blå vand omkring.

Her kan du nyde et lille stykke vildt natur, med en fantastisk udsigt ud til både Århus Ø, Århus containerhavn, Mellemarmen og ind over Århus.

Besøger du steder om aftenen, så har du den mest fantastiske, ja næsten magisk udsigt ind over Århus.

Domen Pier 2
Domen Pier 2
Domen Pier 2

Ny naturen midt i byen

De vilde blomster giver mere biodiversitet i Århus, med mulighed for at der kommer flere insekter ind i midtbyen. Det er godt for naturen og samtidig noget, som Århus får mere og mere fokus på. 

Hele området her ved Pier 2 er et stykke anderledes Århus, på den gode måde og en god kontrast til de arkitekttegnede bygninger, der tårner op rundt om området.

Domen Pier 2
Domen Pier 2
Domen

Pier2 haverne

Det er også her, at du finder små byhaver, der bliver dyrket af lokale i byen. Her er plads til lidt over 40 små haver, der er bygget op af pallerammer. Selvom Domen og Pier2 haverne ikke er indenfor samme koncept, så giver det alligevel en helhed af grunden, at haverne ligger rundt omkring ved Domen, her ude ved havnekajen.

Her dyrkes en grøn bykultur, som du også kan få glæde af, når du besøger Domen og Pier2 haverne.

Domen og Pier2 haverne i Århus
Domen og Pier2 haverne i Århus
Domen og Pier2 haverne i Århus

Byhave fællesskabet

Der er venteliste for at være en del af haveforeningen. Du kan dog også blive støttemedlem, så er du med til at støtte, at haverne fortsat eksistere.

Der arbejdes meget sammen på tværs af medlemmer for netop at bevare sammenholdet i haveforeningen. Her er både fælles arbejdsdage og sociale arrangementer.

Domen og Pier2 haverne i Århus
Domen og Pier2 haverne i Århus
Domen og Pier2 haverne i Århus

Se mere fra byhaverne