Domen århus

Inge Lehmanns Gade 2, 8000 Århus C

Hjemmeside

Fælles byhus og cafe ved havnekanten i Århus

BEMÆRK DOMEN ER LUKKET NED FOR VINTEREN OG ÅBNER IGEN 1. APRIL 2023. DU KAN STADIG GÅ I OMRÅDET OMKRING DOMEN.

 Domen Århus ligger ved havnekajen Pier2 mellem Bestseller og Navitas. Rundt ved Domen ligger Pier2 byhaver. Kombinationen af den smukke kuppel og haverne er med til at give området sit helt eget charmerende præg.

Det store kuppelformet drivhus er en lille oase af hjemmelige hygge med sofa og loungemøbler indenfor. Her kan du sidde med udsigten ud over havnen, mens du nyder noget at drikke fra caféen.

Det flytbare byhus

Den store gennemsigtige kuppel ligger ude på spidsen af Pier 2. Det er et fælles byhus for alle i Århus og to gange i ugen er her fællesspisning. Dette er blandt andet med til at styrke fællesskabet. Her inde i Domen er her en helt speciel ro over de 450 km2.

Det er Århus Kommune, der står for driften. Det har de gjort siden 2019. Der er fokus på bæredygtighed og derfor er hele Domen er bygget af krydslamineres massivt træ. Der er ikke brugt søm og hammer og det gør, at alt er flytbart.

Cafe i Domen

Her ligger også en cafe, der servere lette retter og drikkevarer. Caféen er non-profit og overskuddet går det velgørende formål.

Domen lægger hus til mange forskellige arrangementer. Her kan du komme til foredrag om vin, dyrke dans og yoga. Se meget mere på Domens Facebook.

Side- og loungeområder

Indvendig er her lavet således, at du kan gå hele vejen rundt langs kanten på træstien.

De mange forskellige siddeområder er med til at give den en hjemmelige følelse. Og mange finder vejen hertil for at nyde den ro, der hviler over hele stedet.

Ovenpå er der mulighed for at afholde møder eller lave studiegrupper. Her oppe fra første salen oppe under taget, har du en smuk udsigt ud over hele havnefronten.

Frivillig i Domen

Der er stor interesse i at være med i Domens Venner og dermed frivillig i Domen. Det kan f.eks være at stå i caféen eller hjælpe i køkkenet.

Er der en håndværker gemt i dig, kan du hjælpe til med vedligeholdelse eller hvis der skal bygges nyt udenfor Domen. Eller er du rigtig god til at være social, kan du være vært for gæster eller hjælpe med afvikling af arrangementer. Se flere muligheder og hvordan på Frivillig i Domen.

Pier 2 rundt om Domen

Rundt om Domen Århus dyrkes en grøn bykultur, som du også kan få glæde af, når du besøger Domen.

Du kan se meget mere fra Pier 2 her på AarhusInside.

Domen århus online

Kontaktinfo

Mail: domen@aarhus.dk

Åbningstider

Domen åbner igen den 1. april 2023.

Mandag lukket.

Tirsdag – søndag fra 10 – 20.

Caféen har samme åbningstider.

Målgruppe

Domen er åbent for alle aldre.

Parkering

Parkering ved p-pladsen ved Havnens Perle eller i p-kælderen ved Navitas og Dokk1. Husk det koster et gebyr.

Offentlig transport

Bus 23 stopper ved Århus Ø med kort gang til Domen.

Alle bybusser i Århus stopper i midtbyen eller på Park Alle. Her kan du gå til Domen.

Letbanen stopper ved Østbanetorvet, der ligger ca. 10 mins gang fra Domen