Aarhus Inside logo

Marselisborg havn

8000 Aarhus C

Marselisborg havn
Marselisborg havn
Marselisborg havn
Marselisborg havn

Marselisborg lystbådehavn i Århus

Marselisborg Lystbådehavn i Århus er beliggende blot en kilometer fra byens centrum og tilbyder et idyllisk miljø for en afslappende spadsertur blandt elegante sejlskibe og langs den indbydende promenade.

I den ene ende af havnen finder du et hotel og flere restauranter, mens du i den modsatte ende kan nyde en betagende udsigt over vandet, Ballehage Strand og de frodige Marselisborgskove.

Tæt ved havnen ligger Tangkrogen, et område som hele året igennem byder på et væld af aktiviteter. Uanset om du vælger at slentre rundt i havneområdet eller nyde et måltid på en af de lokale restauranter, er du garanteret en berigende oplevelse.

Havnen summer af liv med de mange lystbåde og mennesker, og de smukke naturomgivelser bidrager til en følelse af ro og skønhed omkring hele Marselisborg Havn.

Havnen er hjemsted for både besøgende og fastboende, herunder nogle der bor på deres egne husbåde. På den modsatte side af havnebassinet, hvor bygningerne ligger, kan du tage plads på en bænk eller ved de store kampesten og lade blikket hvile på det åbne vand.

Skoven i horisonten er Marselisborgskovene, og ikke langt herfra ligger den berømte ‘Uendelige Bro’, der yderligere tilføjer til områdets naturskønne charme.

Marselisborg lystbådehavn praktisk

Parkering

Der er 2 timers gratis parkering ned langs vejen til havnen

Offentlig transport

Bus 17 | 31 stopper ved Tangkrogen. Her kan du gå til lystbådehavnen.

Offentlige toiletter

Der er offentlige toiletter ved havnen

Marselisborg havn
Marselisborg havn

Den Blå Promenade

Den Blå Promenade, som elegant indrammer havnen, blev indviet i 2021 og bidrager til at skabe en harmonisk og visuel helhed ved havnefronten.

For at udforske de øvrige restauranter og det resterende område af lystbådehavnen, kan du nyde en dejlig gåtur tilbage langs promenaden.

Hotellet, Havkajakklub og Mai-Event

Havnehotellet ligger helt tæt ved vandet og gæsterne vågner stort set op med vandets beroligende lyd til vækkeuret.

Havkajakklubben ligger lige før hotellet. Her kan du blive medlem, hvis du har interesse i roning. Uanset om det er som professionel eller motionist.

Med Mai-Event kan du komme ud på din livs sejltur. Her kan både være fart over feltet eller dagsture, hvor du ser Århus fra vandsiden. 

Marselisborg havn
Marselisborg havn

Ishuset og spisesteder

Når du er på tur ved Marselisborg lystbådehavn, så kommer du ikke udenom en af de populære is ved Ishuset, der sælger hjemmelavet italienske is. Mange tager turen ud til havnen blot for at købe en is ved ishuset.

Bådcaféen er indrettet i det smukke restaureret skib Sorte Louis. Det øverste dæk er indrettet som en hyggelig cocktailbar, hvor du hver weekend kan nyde lækre cocktails.

I Seafood Restaurant står menuen på lækre retter med alverdens fisk. Under de store hvide parasoller kan du nyde din frokost eller middag udenfor på første parket til havnelivet og lystbådene.

Restaurant Martino ligger på første sal, hvor der serveres lækre italienske og danske retter. På den store udendørs terrasse er den smukkere udsigt.

Marselisborg Havnekro dækker hele spidsen af havnekajen og her har du den flotteste udsigt ud over hele lystbådehavnen, med Marselisborg skovene i horisonten.

Marselisborg havn
Marselisborg havn
Marselisborg havn
Marselisborg havn
Marselisborg havn
Marselisborg havn

Se mere fra Bådcaféen på Marselisborg havn

Tekst af Christina Hazelden -
- udgivet den 29. januar 2023

 – copyright: AarhusInside