Aarhus Inside logo

Egå Marina

Egå Havvej 35-37

Egå Marina og lystbådehavn i Århus
Egå Marina
Egå Marina
Egå Marina

Egå Marina – den blå oase

Lige uden for Aarhus i Egå, finder du en sand perle: Egå Marina. Her hersker et livligt maritimt miljø, hvor sejlere og landlubbere mødes og nyder den friske havluft.

Egå Marina er Danmarks 8. største marina med plads til 650 både og 100 fiskejoller. Både gæstesejlere og fastliggere finder en plads i denne hyggelige havn.

Selvom du ikke har båd, er Egå Marina et besøg værd. Gå en tur langs havnen og beundre de smukke sejlbåde, der vugger blidt i bølgerne. Tag en pause på en af de hyggelige restauranter og nyd en lækker fiskeret med udsigt over havnen. Eller lad dig friste af en isvaffel i solen.

For de aktive er der masser af muligheder for at få pulsen op. Lej en kajak og udforsk kysten fra vandsiden. Klatre op i Båken og nyd den fantastiske udsigt over hele marinaen. Eller tag en forfriskende dukkert i havet på Egå Strand, der ligger lige ved siden af.

Børnene vil elske at lege på den store legeplads, mens du slapper af og nyder den friske luft. Og når sulten melder sig, er der et bredt udvalg af restauranter at vælge imellem, der serverer alt fra frisk fisk og skaldyr til pizza og burger.

Udover sejlere er der også vinterbadere i Egå Marina. Egåvikingerne springer i vandet om vinteren, hvor de låner klubhuset fra Egå Sejlklub.

Egå Marina praktisk

Parkering

Der er gratis parkering ved havnen.

Offentlig transport

Bus 17 stopper tæt på Egå Marina.

Offentlige toiletter

Der er offentlige toiletter ved marinaen.

Egå Marina
Egå Marina

De røde huse

De røde huse langs marinaen er et charmerende indslag. Her finder du både spisesteder og mindre virksomheder. I et af husene ligger Netbaad, der sælger bådeudstyr og sejlertøj. Udover butikken har de også en webshop. Det er også i de røde huse, at du finder informationskontoret og de offentlige toiletter.

Lej en kajak og Egå Sejlklub

Ved marinaen er der mulighed for at leje en kajak for 200 kr. i en dag. Du kan sejle rundt i Århus bugt og nyde den smukke natur. Her ligger selvfølgelig også Egå Sejlklub, hvor du kan blive medlem, hvis du er interesseret i sejlsport. De tilbyder både motor-, sejl- og jollebåde.

Egå Marina
Egå Marina

Båken

Går du på denne del af marinaen kommer du til Båken. Det store tårn tilbyder en fantastisk udsigt ud over hele Egå havn. Fra toppen har du en første klasse udsigt over den ene af de to indsejlinger til marinaen. Tårnet er opført i 2017 efter en privat donation.

Restauranter ved Egå Marina

Ved Havne Bistroen kan du nyde en lækker middag i hyggelige omgivelser. Restauranter Egå Marina tilbyder en 3-retters menu med udsigt over havnen. Melder trangen sig til en is, mens du går rundt på havnen, så smut ind til Ishytten, der er åbent alle dage året rundt.

Egå Marina er mere end bare en havn. Det er et sted, hvor du kan slappe af, have det sjovt og nyde den smukke natur. Uanset om du er sejler, landlubber eller bare søger en hyggelig dag ud, er Egå Marina det perfekte sted for dig.

Egå Marina
Egå Marina
Egå Marina
Egå Marina

Se ud over Egå Marina

Tekst af Christina Hazelden -
- udgivet den 29. januar 2023

 – copyright: AarhusInside