Aarhus Inside logo

Marienlyst Park

Hasle, Århus V

Marienlyst Park i Hasle
Marienlyst Park i Hasle
Marienlyst Park i Hasle
Marienlyst park i Aarhus

Marienlyst Park, en af Århus’ skjulte grønne perler

I det vestlige Århus, ved Herredsvang i Hasle, finder du Marienlyst Parken, en af de største parker i byen, og alligevel en velbevaret hemmelighed, fortrinsvis kendt kun af lokale.

Her er dog både store grønne områder med skov og så ligger der også en golfbane i parken. Om vinteren når sneen falder, er parken utrolig populær som kælkebakke.

Marienlyst parken i Hasle ligger tæt sammen med Brendstrup skov og det kan være lidt svært at se, hvor parken ender og skoven begynder. Alt sammen med til at forstærke fornemmelsen af en uendelig natur.

I Marienlyst Parken findes et overraskende skovområde ved indgangen, som gradvist åbner sig op til golfbanens velplejede græstæpper. Træerne er plantet i 1970’erne, og har haft årtier til at nå mod himlen, hvilket har skabt en lund, hvor skov møder park.

Marienlyst park praktisk

Parkering

Parkering gratis ved Hasle bibliotek.
Derfra kort gåtur til parken.

Offentlig transport

Bus 2A | 22 stopper ved Hasle Bibliotek.
Herfra er der kun 500 meter til indgangen af parken.

Offentlige toiletter

Der er offentlige toiletter i Marienlyst parken

Legeplads

Der er en stor legeplads med grillområde på vejen mod Brendstrup skov.

Marienlyst Park i Hasle
Marienlyst Park i Hasle

Park og golfbane i et

Parken er et yndet tilflugtssted for løbere, med ruter på 3,1 og 5 kilometer, der vikler sig gennem både park og skov, tilbyder parken en løbeoplevelse i naturskønne omgivelser.

Ved skovens yderkant venter en stor amfiteater. Denne runde scene, omkranset af trinformede tilskuerpladser, indbyder til samvær omkring bålets varme og hygge med snobrød. Besøgende opfordres til at medbringe eget brænde og være opmærksomme på ildens kraft.

Golfentusiaster finder deres lykke i Marienlyst Parkens par-3 golfbane, der er hjemsted for seks huller og tilbyder medlemskab af den lokale golfklub til en beskeden pris.

Legeplads

På parkens anden side, adskilt af et vildtareal, ligger legepladsen og et grillområde. Disse velanlagte faciliteter, omkranset af buede hække, skaber en intim atmosfære. 

Grillområdet er indrettet således, at det favner både de kulinariske oplevelser og det sociale samvær. Med grillristen varm og bænkene indbydende, kan familier og venner samles for at stege, riste og dele historier.

Tæt ved grillpladsen ligger en stor fodboldbane, hvor du kan udfolde dine fodboldevner.

Marienlyst Park Festival
Marienlyst Park i Hasle
Marienlyst Park i Hasle
Marienlyst Park i Hasle
Marienlyst Park i Hasle
Marienlyst Park i Hasle

Find oplevelser i Aarhus i Eventkalenderen

Tekst af Christina Hazelden -
- udgivet den 23. januar 2023

 – copyright: AarhusInside