Aarhus Inside logo

Vinterferie i Den Gamle By for hele familien

Udgivet: 7. februar 2024
Vinterferie i Den Gamle By
af: Christina Hazelden

Når vinterferien banker på, slår Den Gamle By dørene op til en hyggelig rejse tilbage i tiden. Det er en verden, hvor fortidens charme blander sig med kreativitet og leg for hele familien.

Forestil dig at vandre gennem de gamle gader, hvor I sammen kan dykke ned i kreative projekter. Børnenes stolte smil, når de holder deres selvlysende lanterner op i skumringen, eller den søde duft af nykogte bolsjer, som I har været med til at forme fra varm sukkermasse til færdige godter.

I kan gå en tur ned ad 2014-gaden, og træd ind i Rikkes lejlighed, som er en tidslomme tilbage til et årti siden, eller I kan mærke varmen i regnbuefamilien Isagers hyggelige stue.

Og når I trænger til en pause så er der altid duften af friskbagte kager og fastelavnsboller fra bageren til at lokke jer ind. Her kan I vælge mellem mange søde fristelser, mens bagerens hyggelige snak får jer til at føle jer som en del af byens historie.

Vinterferie i Den Gamle By bageren

Røde bolsjer for børn og voksne

I Renæssance husets hyggelige værksted i Den Gamle By, kan børnene prøve kræfter med den søde videnskab bag bolsjefremstilling. Her får I muligheden for at være med fra start til slut i skabelsen af de berømte Kongen af Danmark bolsjer.

Den glohede bolsjemasse blive taget af varmen ved præcis 162 grader. Herefter begynder en forvandling, når massen langsomt køler ned, og den røde farve og smag bliver tilsat.

Men hvad gør Kongen af Danmark bolsjerne så specielle? Det får I at vide gennem den spændende fortælling om bolsjernes historie, der strækker sig tilbage til kongelige tider og hvorfor de røde bolsjer blev kongens favoritter.

Når historierne er fortalt, og bolsjemassen har nået den rette temperatur, er det tid til at få lavet de røde bolsjer. Under kyndig vejledning vil I rulle den lune masse ud til lange snore, og med et snuptag af saksen, klippe de små stykker, som til sidst, helt afkølede, bliver til lækre bolsjer, I kan tage med hjem.

Vinterferie i Den Gamle By bolsjeproduktion

Lysende lanterner

I det hyggelige Renæssance hus venter også en anden oplevelse. Her er der lagt op til masser af sjov, hvor børnene kan udfolder deres kreative evner og forvandler papir til farverige papirlanterner. Bordet bugner af papir, sakse og farveblyanter med masser af muligheder for at pynte sin lanterne.

Med tegninger lige fra den blå himmel til indbydende huse, får hver og en sin egen personlighed. Når lanternerne er færdige og lyser op rundt omkring i rummet, er det tid til at synke ned på de bløde puder og lade sig rive med af fortællingen om lygtemanden.

Vinterferie i Den Gamle By lanterner

Et minde med hjem

Et af de steder, som altid tiltrækker mange gæster er Museumsbutikken. Her kan du gå på opdagelse mellem hylder og reoler, fyldt med charmerende souvenirs, der venter på at blive fundet. Lader du øjnene glide over udvalget, kan et nostalgisk postkort fange din interesse, eller måske vil et keramisk krus fange din opmærksomhed. Uanset hvad du falder for, er hvert en ting i butikken en invitation til at tage en bid af historien med hjem.

Vinterferie i Den Gamle By butik

Vinterferie i Den Gamle by

Du kan opleve vinterferien i Den Gamle By i hele uge 7.

Tag del i lanterneværksteder, prøv at være bolsjemager for en dag, og lyt til spændende vinterfortællinger om den gådefulde lygtemand.

De 3 børneaktiviteterne koster kun 50 kr – og det inkluderer alle tre aktiviteter.

Alle de faste udstillinger er selvfølgelig også åbnet i vinterferien.

Vinterferie i Den Gamle By lanterner
Vinterferie i Den Gamle By bolsjeproduktion

Museer i Århus

Artikler

Det sker i Århus

Find en oversigt over de kommende oplevelser og events i Århus. 

spisesteder