Biografer i Århus

I Århus findes der flere biografer, hvor du kan se de nyeste film og gamle klassikere. Her på siden finder du en oversigt over de danske biografer i Århus.

Øst for Paradis biograf

Øst for Paradis biograf

Paradisgade 9C, 8000 AarhusI Paradisgade i Latinerkvarteret ligger den smukke Øst for Paradis biografNavnet Øst for...

Nordisk Film Trøjborg

Nordisk Film Trøjborg

Tordenskjoldsgade 21, 8200 AarhusNordisk Film Biografen på Trøjborg oser af charme og nærværTrøjborg er en charmerende...

Biografer er bare det bedste sted at se en film

Mange mennesker elsker stadig at gå i biografen til trods for at der er kommet rigtig mange streamingkanaler. I biografen kan du få en unik oplevelse, mens du læner dig tilbage i de bløde stole med posen med det store bæger med popcorn i den ene hånd og sodavanden i den anden.
For nogle er det følelsen af fællesskab, som man opnår når man går i biografen med venner og familien. Her kan du sidde omgivet af fantastisk lyd og med billeder på det store lærred, som er med til at gøre filmen meget mere levende end hjemme i stuen. Når du sidder i en biograf, så føles lyden helt ned i maven og her kan du sidde med en oplevelse, som du ikke kun deler med dem du er med, men med en hel sal af andre mennesker.

Biografen har en lang historie og de første biografer i Danmark blev åbnet i slutningen af 1800-tallet. I dag er den største Danske biografkæde Nordisk Film, som har 23 biografer rundt i landet.

Her 150 år senere er biografer stadig populære i Danmark og det selvom vi har fået mange flere muligheder for at blive underholdt.

Film skal opleves i biografen

Mange mennesker elsker at gå i biografen, selvom de også kan se filmen hjemme. For der er bare noget særligt ved at se en film på et stort lærred. Skal du på første date, så er det også en oplagt mulighed at tage et smut ind og se en film og så ud og spise bagefter. Skulle samtalen gå lidt langsom i starten, så har I altid en fælles oplevelse, som I kan starte med at snakke om.

Flere biografer i Danmark viser også klassiske gamle film eller udenlandske film, som der ikke bliver vist på streamingkanaler. Øst for Paradis her i Århus er kendt for at vise alternative film fra lande, der normalt ikke får opmærksomhed og mange af disse film er ganske gode. Både Nordisk Film og Øst for Paradis viser også gamle klassikere, som kommer til live igen i de smukke biografsale.

Få oplevelser for livet i biografen

Tit så husker man en film bedre, når den er set i biografen end hjemme i stuen. Det er helt naturligt fordi der som regel følger en god oplevelse sammen med. Et fællesskab med dem som man er med, hvor der bliver grinet eller måske fældet en tåre over filmen. Brug biografen som en del af en aften ude i byen, hvor du kommer lidt væk fra hverdagen. Tag ud og spise og bagefter en sen aftensfilm, som I kan slutte af med en øl eller kop kaffe bagefter, hvor oplevelsen lige vendes.

De 2 danske biografer, som ligger i Århus giver begge en rigtig god oplevelse på hver deres måde. Øst for Paradis og Nordisk Film på Trøjborg er holdt i den ældre charmerende stil fra gamle dage. Faktisk er Nordisk Film på Trøjborg meget i stil med, hvordan biografen så ud tilbage i 50’erne. Deres anden biograf i Århus ligger på strøget og den er lidt mere moderne indrettet, men stadig rigtig hyggelig at besøge. Og alle stederne er kendt for deres gode service og altid smilende personale, der er med til at gøre oplevelsen en tand bedre.