Aarhus Inside logo

Øst for Paradis biograf

Paradisgade 9C, 8000 Aarhus

Øst for paradis biograf i Århus
Øst for paradis biograf i Århus
Øst for paradis biograf i Århus
Øst for paradis biograf i Århus

Oplev en unik filmoplevelse i smukke omgivelser på Øst for Paradis biograf i Århus’ Latinerkvarter.

Øst for Paradis biograf er en ægte perle i Århus, hvor du kan opleve en helt særlig stemning og charme. Biografen er kendt for at vise alternative og mindre kendte film fra hele verden, som du ikke finder på de store streamingtjenester. Dette gør det til et perfekt sted for filmelskere, der ønsker at udforske nye og anderledes film.

Navnet Øst for Paradis er opkaldt efter gaden, hvor biografen ligger og så var den første film, der blev vist i biografen selvfølgelig også klassikeren fra 1955, Øst for Paradis med James Dean. Det følges også næsten som at tage et skridt tilbage i tiden, når du træder ind i den smukke biograf, der ligger i de ældre bygninger i Paradisgade her i Latinerkvarteret i Århus. Her kommer du ikke kun for at se film, men for at få en oplevelse fra hele paletten af indtryk.

Få en anderledes biografoplevelse i Øst for Paradis

Øst for Paradis er mere end bare en biograf, det er også en café, hvor du kan slappe af og nyde en kop kaffe eller et glas vin. Biografen er indrettet i charmerende lokaler, der er opdelt i flere rum og etager, og her kan du sidde og hyggesnakke med vennerne eller slænge dig i de store vindueskarme med udsigt til en af Århus’ baggårde.

Oplev en verden af film uden for Hollywood

Øst for Paradis er en unik biografoplevelse, hvor du kan opleve film fra hele verden, uanset sprog. Her behøver du ikke at være begrænset til de store Hollywood produktioner, da filmene håndplukkes til publikum i biografens 7 sale.

Øst for Paradis tager også på årlige filmfestivaler, hvor de udvælger kunstneriske film, der ellers ikke ville blive vist i Danmark. Disse film tilbydes også til udlejning til andre biografer, så de kan nå et større publikum. Biografen er således ikke kun et sted for underholdning, men også en platform for at fremme kulturel mangfoldighed og eksponere publikum for forskellige filmoplevelser.

Få mere end bare en filmoplevelse

Øst for Paradis Biograf er meget mere end bare en almindelig biograf. Udover at vise daglige film, arrangerer biografen også ugentlige begivenheder, som er populære blandt både børnefamilier og ældre biogængere. Hos Øst for Paradis kan du opleve BabyBio, som er en unik mulighed for forældre at se en film sammen med deres små børn uden at skulle bekymre sig om støj og uro. SeniorBio er en anden populær begivenhed, hvor ældre biogængere kan nyde en filmoplevelse med ligesindede.

Derudover kan du rejse tilbage i tiden og genopleve filmklassikere og populære film fra 90’erne i biografens “Down Memory Lane” arrangementer. Øst for Paradis tilbyder også muligheden for at afholde fødselsdage eller firmamøder i biografens private lokaler.
Så hvis du er på udkig efter en anderledes biografoplevelse, hvor du kan se film fra hele verden og nyde en hyggelig atmosfære, så er Øst for Paradis Biograf bestemt et besøg værd. Og hvorfor ikke kombinere en tur til biografen med en søndagsbrunch og en god film?

Øst for Paradis er en biograf med historie og charme, som har været en fast del af Århus’ kulturliv siden 1978. Selvom biografen ligger i en ældre bygning, så er der ikke gået på kompromis med kvaliteten, når det kommer til filmvisning. Biografsæderne og lyden i salen er i top, så du kan nyde filmoplevelsen i fulde drag.

Hvis du ønsker at støtte og bidrage til bevarelsen af Øst for Paradis, kan du blive medlem af Paradisets Engle ved at købe folkeaktier for 500 kr. pr. stk. Det er en mulighed for at give tilbage til et unikt kulturtilbud i Århus og samtidig få fordele og rabatter i biografen. Du kan finde mere information om medlemskab og fordele på biografens hjemmeside.

Øst for Paradis online

Kontaktinfo

Telefon: 86193122

Mail: kontor@paradisbio.dk

Sale

7 sale med i alt 317 sæder.
I den største sal er der plads til 101 personer.
Mulighed for at leje en sal og i den store sal er der udover scene, scenelys, højttalere og mulighed for brug af power point og mikrofon.

Ekstra info

Du kan støtte Øst for Paradis ved at købe aktier i biografen gennem deres støtteforening Paradisets Engle A/S. Pengene fra aktier går til økonomisk støtte til bevarelsen og udviklingen af Øst for Paradis.

Parkering

P-hus lige overfor biografen.
Der er mulighed mod betaling at parkere i Latinerkvarteret.
Parkering i Dokk1 eller ved Magasin

Offentlig transport

Alle busser stopper i midtbyen i nærheden.

Øst for paradis biograf i Århus
Øst for paradis biograf i Århus
Øst for Paradis Biograf i Århus
Øst for paradis biograf i Århus
Øst for paradis biograf i Århus
Øst for Paradis Biograf i Århus

Se spændende restauranter og caféer i Aarhus

Brug for oplevelser i Aarhus?

Tekst af: Christina Hazelden
Udgivet: 17. december 2022

Copyright:  AarhusInside