Øst for Paradis biograf

Paradisgade 9C, 8000 Aarhus

Se programKommende film

I Paradisgade i Latinerkvarteret ligger den smukke Øst for Paradis biograf

Navnet Øst for Paradis er opkaldt efter gaden, hvor biografen ligger og så var den første film, der blev vist i biografen selvfølgelig også klassikeren fra 1955, Øst for Paradis med James Dean. Det følges også næsten som at tage et skridt tilbage i tiden, når du træder ind i den smukke biograf, der ligger i de ældre bygninger i Paradisgade. Her kommer du ikke kun for at se film, men for at få en oplevelse fra hele paletten af indtryk.

En anderledes biograf

Du kommer ikke kun i Øst for Paradis, når den sidste nye film skal ses på det store lærred. I de charmerende lokaler, der er delt op i flere rum og for den sags skyld også etager, kan du sidde og nyde en kop kaffe, et glas vin eller specialøl og hyggesnakke hen over bordet. Du kan slænge dig på en af puderne i de store vindueskarme med udsigt ud til en århusiansk baggård. Caféen byder på nok af lækkerier i form af drikkevarer og snaks.

Film fra hele verden

I Øst for Paradis vises film fra hele verden og her behøver sproget nødvendigvis ikke være engelsk. Tværimod, så finder du ingen Hollywood film i nogle af de 7 sale i biografen. Her bliver film håndplukket til deres publikum uanset sprog og det giver dig mulighed for at se film, som de store biografkæder ikke viser.

Udover at vise film fra andre større danske filmudlejere, så tager Øst for Paradis også selv på årlige filmfestivaler. Her udvælger de 10 film, gerne uafhængige og kunsteriske film, der ellers ikke vil blive vist i Danmark. Disse film bliver også tilbud til udlejning til andre biografer, så de kan nå et større publikum.

Arrangementer i Øst for Paradis

Udover de daglige film, som du kan se i biografen, så er her også ugentlige arrangementer. Især er Øst for Paradis populær for deres babybio og seniorbio. Og så har du mulighed for at komme “down memory lane”, når der vises ældre film klassikere og film fra bl.a. 90’erne.

Du kan også fejre din fødselsdag eller arrangere det næste firmamøde i ét af lokalerne i biografen.

Og så var det måske også en ide at tage herind næste gang du skal ud til søndagsbrunch og efterfølgende slutte af med en en god film.

Selvom biografen er fra 1978 og ligger i en af de ældre bygninger i Århus, så er kvaliteten, når film skal vises helt i top. Både når det kommer til biografsæderne og til lyden, der kommer ud i salen.

Du kan blive medlem af Paradisets Engle, hvor du for 500 kr. pr. stk. kan købe folkeaktier. Så er du med til at bevare og støtte Øst for Paradis biografen. Du kan se mere på biografens hjemmeside, hvordan du bliver medlem.

øst for paradis online

Kontaktinfo

Telefon: 86193122

Mail: kontor@paradisbio.dk

Sale

7 sale med i alt 317 sæder.
I den største sal er der plads til 101 personer.
Mulighed for at leje en sal og i den store sal er der udover scene, scenelys, højttalere og mulighed for brug af power point og mikrofon.

Ekstra info

Du kan støtte Øst for Paradis ved at købe aktier i biografen gennem deres støtteforening Paradisets Engle A/S. Pengene fra aktier går til økonomisk støtte til bevarelsen og udviklingen af Øst for Paradis.

Parkering

P-hus lige overfor biografen.
Der er mulighed mod betaling at parkere i Latinerkvarteret.
Parkering i Dokk1 eller ved Magasin

Offentlig transport

Alle busser stopper i midtbyen i nærheden.

Biograf i Latinerkvarteret

Se flere oplevelser i Århus

Street Art rundt i Århus

Street Art rundt i Århus

Street Art er en stor del af Århus by. De smukke malerier sidder på rigtig mange gavle rundt i byen. Nogle street art...

Den Uendelige Bro

Den Uendelige Bro

Den Uendelige Bro ligger ved Ballehage strand i Århus. Her kan du gå rundt og rundt og rundt. Eller sætte dig på broen...