Aarhus Inside logo

Natur- og byvandring

Århus er en fantastisk by, der er omkranset af smuk natur og skønne områder, som bare venter på at blive udforsket. Hvis du gerne vil opleve naturen og samtidig lære nye mennesker at kende, så er en natur- eller byvandring en oplagt mulighed.

I Århus er der masser af muligheder for at deltage i guidede ture, der tager dig med rundt til de mest spændende og historiske steder i byen. På disse ture kan du møde andre med samme interesse i at lære byen bedre at kende, og samtidig få en fantastisk oplevelse i godt selskab.

Hvis du er mere til at udforske naturen omkring Århus, så er der også masser af muligheder for at tage på vandreture eller gå ture i skoven sammen med andre naturelskere. Grupperne på denne side kan være et godt sted at starte, når du gerne vil finde andre med samme interesse i naturen.

Så hvis du gerne vil opleve den skønne natur og historie i Århus og samtidig møde nye mennesker, så er en natur- eller byvandring en oplagt mulighed. Tøv ikke med at tilmelde dig en af de guidede ture eller deltage i en af grupperne her på siden, hvor du kan møde andre med samme interesse og få en fantastisk oplevelse i godt selskab.

Aarhus-guiderne logo

I samarbejde med FO Århus kan du komme med på en guidet tur, der går omkring rådhuset og Dokk1 samt byvandring. Det koster et lille beløb, men så kommer du til gengæld på tur med en guide, der kan fortælle dig rigtig meget om Århus historie og vise dig steder, du måske ikke selv ville have fundet, når du går rundt i byen.

Er I en større gruppe, bliver dette også arrangeret mod et samlet beløb. Aarhus guiderne har arrangeret ture rundt i Århus i over 60 år, så de kender byen som deres egen lomme.

Aarhus-motion logo

Aarhus Motion arrangere både gå- og løbe- og cykelture. Da det er en forening, koster det et årligt gebyr at være medlem. Til gengæld får du så også mulighed for at deltage i masse af motions arrangementer og konkurrencer.

Aarhus Motion står også bag DHL stafetten og Bestseller Århus City Halvmarathon.

Aarhus-Fodslaw logo

Her kommer der lidt flere kilometer under sålerne, når Aarhus Fodslaw arrangere deres gåture rundt i naturen i Århus. Udgangspunket for turen er forskellige steder i Århus, så hold øje med deres facebook, hvor den næste tur starter.

Turene går fra 5 km og helt op til 30 km. Så er her noget for enhver smag og tempo.

Logo-FOF

Udover at tilbyde kurser, så arrangere FOF Aarhus også spændende kunst- og naturvandringer rundt i byen.

I Århus står der stort set kunst og skulpturer på hver gade. Og alle har en fortælling. Hvis du er interesseret i at høre mere, så kig på FOF Aarhus hjemmeside og se, hvad du for et lille beløb kan blive klogere på.

Sammen-om-Trojborg logo

Sammen om Trøjborg er en facebook gruppe, der som navnet også indikere handler om Trøjborg. Men der bliver også arrangere ture rundt i Århus by. Så det er en god side at følge med i, selvom du ikke bor på Trøjborg.

Her kan du komme på tur i Riis skov eller se de mange lidt skjulte baggårde i midtbyen. Syntes du street art er spændende og vil du gerne vide mere, så arrangeres der også ture rundt, hvor du ser de forskellige vægmalerier.

Gåvenner logo

Her kan du møde op hver mandag ved Bellevuehallerne i Risskov og gå en tur langs stranden. Turen er gratis og kræver ingen tilmeldning. Her møder du blot op.

For nogle er det en tur, hvor man nyder naturen og stilheden blandt andre, mens det for andre er en tur, hvor der kan blive snakket, mens turen går hen langs stranden.

Aarhus 1900 Walk logo

Her er der mulighed for både løb og gåture. Hver mandag og onsdag kan du gå med på 5-7 km ture og om lørdagen er der mulighed for at få pulsen lidt mere op, med længere ture.

Er du mere til at det skal gå lidt stærkere, så kan du også træne løb 3 gange om ugen fra Ørnereden i Marselisborg skovene med Aarhus 1900 Trailrunners.

Dansk-vandrelaugs logo

Her bliver der arrangere flere ugentlige ture rundt i det østjyske. Og du bestemmer selv om du er med på 5 km eller op til 25 km ture. Her er mulighed for masser af spændende ture rundt i Århus og hver dag har sit eget tema tur.

Få mere information om de forskellige ture på deres hjemmeside. Her kan du også, hvad det koster for et medlemsskab af Dansk Vandrelaug.

Aarhus-free-walking-tour logo

I Århus er der mange spændende steder, som du måske ikke lige lægger mærke til, når du går rundt i byen. Aarhus Free Walking Tour er lokale guider, der tager dig med rundt i byen og giver dig en mere insider viden om steder og bygninger i Århus. Turen er drikkepengebaseret, som betyder at du betaler, hvad du syntes turen var værd.

Se på Facebook, hvornår den næste tur i Århus finder sted.

Aarhus-Culture-Walk logo

Her kan du komme med på en guidet tur rundt i Århus gader. Århus er fuld af historie og både den og hvad fremtiden bringer for byen, vil du få serveret på turene rundt i byen.

Aarhus Culture Walk laver både gruppe- og virksomhedsture samt ture for skoleklasser. Derudover har de en fast lørdagstur, som du kan tage på ved at bestille billet på deres hjemmeside. Du kan følge med, hvor turen går hen næste gang både på Facebook og deres hjemmeside.

Vandregruppen Gå Da Med logo

Hvis du elsker at gå i naturen og gerne over større afstande, er Vandregruppen en oplagt mulighed for dig. Og er du ny i Århus er det også en god måde, at få udvidet dit netværk.

De forskellige vandringer bliver lagt op som begivenheder i gruppen og så er det bare at melde dig på og komme ud og se naturen rundt om Århus. Og hvis du ikke lige er til 15 km vandring, så er der også mulighed for både 10 og 5 km.

Logo-vandreklub-for-singler

Hvis du elsker at være ude i naturen og gå lange ture, kunne denne gruppe være noget for dig. Her er vandreturen som regel på 25-30 kilometer. Der kan dog også være kortere ture, men det er med raske skridt.

Det er en god mulighed for at møde nyt netværk med samme interesse og selvfølgelig også at komme ud og se den østjyske natur.

Find andre netværksgrupper her

Find din næste oplevelser i Aarhus