Marienlyst park i Aarhus

Der findes et utal af parker i Århus og nogle er mere kendte end andre..

Der er ingen undskyldning for ikke at tage en slentretur i parken, når du bor i Århus. Byen er fuld af både mindre byparker og de noget større parker. De fleste af dem er kendte og velbesøgt af både århusianere og turister. Men der findes enkelte, der er knap så kendte og det er lige synd. For det er samtidig også nogle af de mere interessante parker i byen. Her kan du læse om Forstbotanisk have, Vennelystparken og Marienlyst parken.

Fredfyldt park

En af de smukkeste parker i Århus er også en af de mindst kendte. Og det er ikke helt forkert, at der står Fredfyldt park på den røde låge ved indgangen til Forstbotanisk have. Parken er fra 1932 og fyldt med over 900 forskellige træer og buske fra hele verden. Her er skjulte lunde, der mest af alt minder om en forgangen tid fra et eventyr og døde træer, der stadig står rundt i parken til glæde for fugle og insekter.

Forstbotanisk have ligger lidt i skyggen af sine mere kendte og noget større nabo parker. Få skridt derfra finder du både Mindeparken og Marselisborg Slotspark. Dog har Forstbotanisk have meget at byde på med græsarealer, en høj med udsigt over en del af parken, smukke områder med planter og buske og søen, hvor ænder og af og til også fiskehejren holder til. Og i parken finder du en helt speciel ro, som du ikke finder andre steder i Århus. Derfor bliver den også brugt til udendørs yoga og meditation under de høje træer.

Forstbotanisk have Aarhus
Forstbotanisk have Aarhus

Vennelystparken er en af de øvrige parker i Århus, der heller ikke hører til de mest kendte. Parken ligger ved siden af Universitetsparken og det som gør Vennelystparken så specielt, er det store område med vilde planter. Og det er helt med vilje, at planter får lov at vokse til knæhøjde. Udover at være en vild park, så er Vennelyst også den ældste park i Århus med en virkelig spændende fortid. I parkens ældre storhed blev her afholdt både koncerter og revyer. Der blev sendt luftballoner og fyrværkeri op og holde store fester.

I dag er parken mere roligt, men langt fra uden oplevelser. Hvis du tager luppen med, kan du finde over 400 forskellige insekter og dyr i parken. Og to gange om året bliver det vilde området slået med le. For at få hele området slået ned skal der bruges 10 mand i 5 timer. Det er en del af den biodiversitet, som Århus kommune har planlagt for Vennelystparken. Og det er samtidig med til at gøre en tur rundt i parken utrolig varieret.

Biodiversitet betyder at give levesteder for så mange dyre- og plantearter som muligt. Derfor får de døde træer lov at blive stående, da det er levested for fugle og insekter.

Vennelystparken i Århus
Vennelystparken i Århus

Artiklen er ikke sponsoret

Vennelystparken i Århus

Golfbane og park i ét

Den sidste af de 3 parker i Århus, som stort set kun er kendt for de århusianere, der bor i nærheden, er Marienlyst parken. Den ligger i Hasle og tæt ved Universitetshospitalet. Gemt bag Hasle bibliotek finder du indgangen, eller gemt er nok så meget sagt, for Marienlyst parken er faktisk noget større end du lige forventer første gang du besøger den.

En tur rundt i parken giver dig meget mere end “blot” en parktur på græs og du kan vente dig lidt af en overraskelse, hvis du ikke før har besøgt parken. Her er både skovområder, golfbane, en amfiscene og stort legeområde. Hvis der er en golfspiller gemt i dig, så er det bare at melde dig ind i Marienlyst golfklub og så kan du få lov at slå bolden rundt på den store natur golfbane.

Hvis du gerne vil kombinere din tur i Marienlyst parken med en skovtur, så er parken og Brendstrup skov stort set vokset sammen og det kan være svært at se, hvor parken ender og skoven begynder. Har du mindre børn er parken et rigtig godt sted at besøge. Her kan de hygge sig nogle timer på den store legeplads, der ligger tæt ved skoven.

Marienlyst park i Aarhus
Marienlyst park i Aarhus

Nyeste artikler