Aarhus inside fritlagt logo

Opera i parken

Opera i parken

Dato:

Eventet starter:

Hvor foregår det:

Arrangør:

Oplev Opera i parken

Opera i parken

Lørdag den 10. juni er du inviteret til at opleve sommerens mest magiske begivenhed, Opera i Parken, i hjertet af Aarhus. Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester samles for at præsentere en uforglemmelig klassisk koncert under den åbne sommerhimmel i Skanseparken.

For femte år i træk kan tusindvis af gæster lade sig fortrylle af det bedste fra operaens og musicalens verden. Aarhus Symfoniorkester og Den Jyske Operas solister og kor vil træde op på udendørsscenen og fremføre musik af Mozart, Puccini, Verdi, Rogers, Donizetti og Nielsen.

Den internationalt anerkendte dirigent Patrik Ringborg vil stå i spidsen for Aarhus Symfoniorkester, mens konferencier Stine Rosengren guider publikum gennem et alsidigt program, der spænder vidt i geografi, stil og udtryk. Publikum vil få en forsmag på Tosca, Carl Nielsens Maskerade og Jules Massenets elegante Werther, som alle byder på uforglemmelige musikalske oplevelser.

En særlig komponist blandt klassikerne er Dame Ethel Smyth (1858-1944), en progressiv komponist og medlem af suffragettebevægelsen. Aarhus Symfoniorkester vil spille et udsnit af hendes opera, The Wreckers (1906), som operachef Philipp Kochheim glæder sig særligt over opføres i forbindelse med Opera i Parken.

Udover denne uforglemmelige sommerkoncert kan Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester opleves sammen til september i en storslået gallafest, der fejrer dansk opera. Musikchef Jesper Nordin fra Aarhus Symfoniorkester udtaler: “Vi glæder os hvert år til samarbejdet med Den Jyske Opera, og i år er jeg dobbelt glad for, at vi ud over Opera i Parken har planlagt endnu en festkoncert sammen, ‘Dansk operagalla,’ den 14. september i Musikhuset Aarhus – hvor vi fejrer alle tiders største danske operaer.”

Opera i Parken er også en glædelig genforening med talentfulde sangere, der har optrådt på Den Jyske Opera de seneste sæsoner, herunder Clara Cecilie Thomsen, David Kempster, Solen Mainguené, Orhan Yildiz og Katharina Maria Abt. Tag familie og venner med til Opera i Parken og lad jer fortrylle af klassisk musik og sang i Skanseparkens smukke omgivelser.

Entre er gratis

Fotograf: Anders Bach

Se flere spændende oplevelser i Aarhus

Aarhusinside.dk fungerer udelukkende som en formidlingsplatform for de events, der præsenteres på vores side.
Vi forsøger så vidt som muligt at holde os opdateret omkring ændringer. Dog påtager vi os ingen ansvar for eventuelle ændringer, aflysninger eller udsolgte events.
Vi er primært dedikeret til at levere relevant og opdateret information om events i Aarhus, men opfordrer brugere til direkte at kontakte eventarrangørerne ved eventuelle spørgsmål eller behov for yderligere information om de enkelte events.