Aarhus Inside logo

Skovbrynet er dit fredfyldte frirum på NorthSide

Udgivet: 3. juni 2023
Northside skovbrynet
af: Christina Hazelden - Fotograf: Wyrle Studio

På NorthSide Festival var der mere end bare musik og koncerter. Et af festivalens hemmelige steder, Skovbrynet, var en ægte perle, der tilbød en skøn pause fra festlighederne. Gemt mellem høje træer skabte det sin helt egen charme, der inviterede festivalgæsterne til at tage en mini-ferie midt i festen.

Gemt i en lille krog mellem Nova og Electra-teltene, var Skovbrynet et roligt hjørne, hvor du kunne glemme støvet, sveden og støjende festivalgængere. Duften af træer fyldte luften, og den bløde skovbund under fødderne føltes som ren velvære. Det var det perfekte sted at nyde en forfriskende drink og måske endda deltage i sjove kreative aktiviteter.

Northside skovbrynet

Makramé som Festivalterapi

Et særligt hjørne i Skovbrynet var dedikeret til den kreative kunstform, Makramé. Festivalgæster havde chancen for at udforske håndværket ved at bruge snore og reb til at skabe deres helt egen kopholder. Midt i festivalens hektiske stemning kunne man fordybe sig og udfolde sine kreative evner.

En af de frivillige hos Makramé beskrev det som håndarbejdsterapi. “Festivalgæsterne kunne sætte sig ned, tage en pause fra den galopperende fest og skabe noget. Det var som balsam for sjælen. Vi havde alt fra småbørnsfamilier, til unge og de lidt ældre, der alle fik knyttet sammen. Og det bedste. De kunne sige, de lavede deres egen kopholder. Det var som en lille DIY-oase midt i skoven, hvor folk kunne binde knude på festlighederne på en helt anden måde,” forklarede hun med et smil.

Northside skovbrynet

Naturlige nydelser i Skovbrynet

Her stod fire forskellige barer på spring for at tørste festivalgæsterne med et udvalg af drikkevarer. Det var lige fra en kold hvidvin, der kunne nydes under trækronerne, til en forfriskende fadøl, perfekt til en hyggelig samtale. Og for de mere eventyrlystne kunne en Kombucha-cocktail også være et hit. Men én ting, der skilte sig ud, var den danske vodka fra Krystallin.

Krystallin er en dansk vodka, der bliver brygget nord for Randers Fjord. Den er inspireret af biodynamiske principper og er 100% økologisk. Denne vodka passede perfekt ind i Skovbrynets naturtema og tilføjede en ekstra dimension til festivaloplevelsen. Så mens man sad og nød sin drink i det fredelige Skovbrynet, kunne man også skåle for smagen og bæredygtigheden.

Northside skovbrynet

Fra dagens ro til nattens feststemning

Når aftenen dæmrede, gennemgik Skovbrynet sin egen Cinderella-transformation. Små lys begyndte at blinke i træerne og kastede et magisk skær ned over omgivelserne. Stedet, der tidligere havde været en fredelig oase, blev nu en del af festivalens musikliv. Den dybe bas fra Electra-teltets techno blandede sig med skovens ro. Makramé-hjørnet havde pakket sit reb og snor sammen og blevet erstattet af dunkende basrytmer og en festlig stemning, der bredte sig i Skovbrynet. Den ene stund sidder du og knytter kopholdere, og i den næste stund står du og svinger hofterne til techno.

I takt med at aftenen tog fat, og technoens dybe bas fyldte luften i Skovbrynet, udviklede dette lille fredfyldte hjørne sig til en integreret del af festlighederne. Skovbrynet på NorthSide var ikke bare et fristed for pusterum og hyggelige snakke, men et dynamisk sted af festivalen, der pulserede i takt med både afslapning og adrenalinfyldte fester.

Northside skovbrynet

Selv når festlighederne nåede deres højdepunkt, og technoens bas fyldte luften mellem træerne, bevarede Skovbrynet sin særlige stemning. Den naturlige ro og charme, der var til stede om dagen, blev aldrig helt fortrængt.

Skovbrynet var et unikt og fortryllende element på NorthSide Festival. Det forenede festens energi med naturens rolige tilstedeværelse på en måde, der gjorde det umuligt at glemme. Uanset hvor hektisk og livligt det blev omkring en, var der altid et sted i Skovbrynet, hvor man kunne trække sig tilbage og finde et øjeblik af fordybelse og fred.

Northside skovbrynet
Northside skovbrynet
Northside Skovbrynet