Aarhus Inside logo

Musikken på NorthSide, en blanding af genrer og kunstnere

Udgivet: 4. juni 2023
Nik & Jay på Northside
af: Christina Hazelden - Fotograf: Wyrle Studio

NorthSide Festival var i år et blanding af musikalske genrer, der gav publikum en unik mulighed for at udforske nye stilarter og opdage nye favoritbands. Hvert dags program var nøje udvalgt for at tilbyde en bred vifte af musik, der passer til enhver smag og stemning.

Torsdagens lineup introducerede publikum til en blanding af indie, pop, og elektronisk musik. Vi fik blandt andet mulighed for at opleve det bløde indie-pop band Cavetown, R&B og hiphop fra Phlake, og rocktonerne fra Nothing but Thieves. Og aftenen blev rundet af med ildshow fra det verdenskendte band Muse.

Fredagens program bød på en sand fest, hvor genrerne strakte sig fra hip-hop med Pusha T og JPEGMAFIA, til den unikke lyd fra The Vegetable Orchestra, og helt ud til den elektroniske dansescene med Claptone og The Chemical Brothers. Nik & Jay fik også publikum op af stolene med deres energiske optræden.

Lørdagens lineup var lige så spændende. Vi blev taget på en musikalsk rejse, der spændte fra Yemi Alades autentiske afrikanske toner, til den danske popscene med Lukas Graham, og videre ud i den elektroniske danseverden med Purple Disco Machine.

Denne artikel er ikke en anmeldelse af de forskellige kunstnere og sceneshows, men udelukkende et udpluk af de musikalske oplevelser, som NorthSide kunne byde på.

Du kan finde en oversigt over alle kunstnere nederst i artiklen.

Phlake

Phlake, der er en dansk R&B-duo bestående af Jonathan Elkær og sanger Mads Bo underholdt festivalgæsterne på ASTRA scenen tordag kl. 17. NorthSide var ikke helt fyldt op med alle gæster endnu, men det var alligevel et godt fremmøde til koncerten.

Phlake på Northside
Phlake på Northside

LP

På ECCO scenen og hen af aftenstid om torsdagen, gav den amerikansk singer-songwriter Laura Pergolizzi, bedre kendt som LP, publikum en oplevelse med sin kraftfulde stemme og meget unikke stil. Både LP og guitaristen fangede virkelig øjet med det rockede look. LP har skrevet hits for stjerner som Rihanna og Cher, hvor hendes egen er mere hen af indie-rock og pop.

LP på Northside
LP på Northside

Tobias Rahim

Århusdrengen, Tobias Rahim åbnede aftenen op på ASTRA scenen og iført guldtøj, der strålede om kap med solen, sang han de klassiske “syng med sange, som publikum kendte fra hans albums” Han fik publikum til at danse halay-folkedans og satte også ord på nogle af de svære tidspunkter, som han havde haft i livet. 

Tobias Rahim på Northside
Tobias Rahim på Northside
Tobias Rahim på Northside

Electra teltet

NorthSide bød også på et sandt DJ-ekstravaganza i Electra-teltet. Farverige laserlys lyste op på teltdugen, mens techno-bas fyldte luften. Det var en fest for alle sanserne, hvor publikum blev suget ind i en energi af musik.

Christian Nielsen på Northside

Muse

Det engelske rockband og et af hovednavnene på festivalen, Muse indtog torsdag aften storscenen ASTRA og sluttede dermed den første dag af, med stærke scenelys og ild.

Muse på Northside
Muse på Northside
Muse på Northside

Little Simz

Little Simz rappede sig ind i de århusianske hjerter fredag eftermiddag på ECHO scenen og fik også store roser fra anmelderne for sin optræden. Hendes musik spænder over forskellige genrer som hip hop, R&B og neo-soul. Little Simz er kendt for sin rå ærlighed og uforfærdede attitude i sine tekster, der ofte udforsker komplekse og sociale emner. 

Little Simz på Northside

Benjamin Hav

og Familien underholdte gæster på ASTRA scenen sendt fredag eftermiddag. Her havde han bragt et bredt udsnit af musikere, der spiller i andre kendte danske bands og den stod både på humor og ærlige fortællinger fra livet. 

Benjamin Hav på Northside
Benjamin Hav på Northside

Nik & Jay

Et af de danske hovednavne Nik & Jay gav fredag aften hele NorthSide en oplevelse med deres ikonisk pophits på ASTRA scenen. Mange havde stået klar halvanden time før koncerten og de blev ikke skuffet. Det var også tydeligt at se på begge drengene på scenen, at de var rørte over den modtagelse, som de fik på Northside.

Nik & Jay på Northside
Nik & Jay på Northside
Nik & Jay på Northside

Gilli

Lørdag eftermiddag fik publikum en oplevelse på ECHO scenen, med den danske rapper Gilli, der er en af de mest streamede danske artister. Mange af de 30.000 fremmødte festivalgæster havde bevæget sig ned til sceneområdet og i lidt over en time blev de musikalsk underholdt af den danske rapper.

Gilli på Northside

Så der har vi det, tre dage pakket med musik fra alle ender af spektret.
Hvad end du er til rock, pop, techno eller en eksotisk blanding, så har NorthSide leverede en festivaloplevelse, der ramte alle de rigtige toner. Det har været en mindefyldt 3-dags rejse, og det bliver spændende at se, hvad NorthSide har på programmet til næste år. Indtil da – hold musikken i live og dansen i gang.

Northside festivalgæster

Torsdag:
Kind mod Kind
Nothing but thieves
Cavetown
Phlake
Sam Divine
LP
Amémé
Madrugada
Tobias Rahim
Blondish
Hans Philip
Christian Nielsen
Muse
Ary
Meduza

Fredag:
PIL
EEE GEE
Folkeklubben
The Vegetable Orchestra
DJ Cemetary & Poul Bones
Little Simz
JPEGMAFIA
Disfreq
Benjamin Hav & Familie
Schaarup
Pusha T
Kevin Morby
Nicky Elisabeth
Nik & Jay
LF System
The 1975
Sko/Torp
Claptone
The Chemical Brothers

Lørdag:
Blæst
Guldimund
Far vender plader & Rønnefar firkant
Zar Paulo
The Vegetable Orchestra
BUDA
Gilli
Prisma
Henri Matisse
First Aid Kid
La Fleur
White Lies
Yemi Alade
Marten Hørger
NXWoories Feat. Anderson.PAAK & KNXWLEDGE
Dom Dolla
Kaleo
Lamin
Purple Disco Machine
Lukas Graham