Aarhus Festuge

Festugen 2023

Aarhus Festuge

Aarhus Festuge er en årlig festival, der finder sted i Aarhus i slutningen af august og starten af september og er en af de største kultur- og musikfestivaler i Danmark. Festugen har eksisteret siden 1965 og er blevet en vigtig del af Aarhus’ kulturelle liv.

Festugen varer normalt 10 dage og er fyldt med et bredt udvalg af arrangementer, herunder musik, dans, teater, kunst, film, mad og meget mere. Der er noget for enhver smag og alder, og festugen tiltrækker årligt hundredetusinder af besøgende fra både Danmark og udlandet.

Festugen er en af nordeuropas største arrangementer og i løbet af de 10 dage vil der blive afholdt over 1000 forskellige mindre og større arrangementer rundt i byen.

Festugen er kendt for sin mangfoldighed og inklusivitet, og det er en mulighed for at opleve en bred vifte af kulturer og kunstneriske udtryk. Der er også en stærk fokus på bæredygtighed, og festugen arbejder på at minimere dens miljøpåvirkning og skabe en mere bæredygtig festival.

Hvert år har festugen et tema, som er et fokusområde for festivalens arrangementer og aktiviteter. Temaet kan variere fra år til år og har tidligere inkluderet emner som “Utopia”, “Fællesskab”, “Mod”, “Frihed” og mange flere.

Hvert 3. år vælges et nyt tema for Festugen og i 2023 er det temaet Mind the Gab. Som Aarhus Festuge selv skriver “Så handler temaet også om, at vi skal respektere forskellene imellem os – de små sprækker –, men samtidig tage os i agt, at de ikke udvikler sig til for store kløfter.”

Programmet for 2023 ligger ikke klar endnu, men det bliver uden tvivl en fest i byen igen i år.

Praktisk info for:

Aarhus Festuge

Dato:

Tidspunkt:

Hvor foregår det:

Arrangør:

Find på Google Maps:

Eventkategori:

Se de andre events på AarhusInside

Aarhusinside.dk er ikke ansvarlig for de events, der ligger online her på siden. Vi er udelukket en formidlingsside. Ved spørgsmål omkring de enkelte events, bedes du kontakte eventudbyderen.