Blomsterfestival i Tivoli Friheden

Skovbrynet 5, 8000 Aarhus

ProgramKøb billet

Blomsterfestival i Tivoli Friheden er en oplevelse for alle sanser

Blomsterfestivalen i Friheden blev afholdt for første gang i 2020. Her blev den så stor en succes, at Tivoli besluttede sig for, at parken igen i år skulle pyntes op med mere end 100.000 smukke blomster og planter. I hele juli måned og indtil starten af august kan parken derfor nydes med events og oplevelser, der sætter gang i alle sanser.

Planlægningen har været i gang det meste af året og et par uger op til Festivalen, har gartnere og havedesignere arbejdet på højtryk, for at blive færdig med at få alle planter til at stå snorlige i hele parken.

Rundt i parken ses blomsterdekorationer, der binder hele parken sammen som en smuk helhed og et af temaerne i år er Urban street art. Der bliver sat gang i alle sanser, mens turen bliver taget rundt i parken. Husk at kigge både nede og oppe for at få alle indtrykkene med.

Uanset hvor du befinder dig i parken, så kan du nyde det smukke 40 meter høje Sky Tower med de funklende klare og blå lys. Hele 2,1 kilometer lyskæder er blevet viklet rundt om tårnet, som kan ses flere kilometer borte. Under tårnet kan du teste din motorik, tage et par skøjter på og skøjte på den lille skøjtebane i skæret af de mange lys.

Blomsterbede og workshops

Blomsterfestivalen i Friheden er mere end “blot” blomster. Selvom der findes mere end 32 blomsterbede og 50 forskellige installationer i hele parken, så bydes der også dagligt ind med flere spændende events. Her kan både vokse og børn være med og Blomsterfestivalen er med til at skabe en mere intens oplevelse for alle, der besøger den.

Her er ugentlige foredrag og workshops, hvor interesserede kan opleve planter på en ny måde. To gange om ugen bliver der råbt banko foran scenen flere gange, når en fuld plade giver en heldig vinder en plante med hjem. Der er mulighed for at nyde lækkert kold rosé eller champagne, mens udsigten nydes ud over hele Tivoli fra det ikoniske Pariserhjulet, der langsomt drejer rundt. Ingen festival uden skattejagter og her findes både jagten på cykler og for de voksne, jagten på en god kop kaffe.

Find din indre botaniker frem

Mangler du idéer til, hvordan blomsterne hjemme i haven eller terrassen skal sammensættes, hvad der gror bedst i skygge og hvilke planter, der tåler fuld sol? I alle bedene i Friheden er der opsat skilte, der kort fortæller om planterne. Med en smartphone kan QR-koden også scannes og der kan læses meget mere om, hvilke planter der står i bedet.

Hvis det ikke er nok selv at læse om de forskellige planter, så har Friheden guidet ture rundt i parken, hvor de forskellige bede bliver mere uddybet af de havearkitekter, designere og gartnere, der har været med til at anlægge Blomsterfestival

Blomster skal spises i Friheden

Det er ikke kun synssansen, der bliver tilfredsstillet under Blomsterfestivalen. Hele blomstertemaet går igen som det også kan ses i restauranterne, hvor blomsterne selvfølgelig også indgår i menuerne til de blomster is, der er udviklet og kun bliver solgt i Friheden under Festivalen. Her fyldes ganen med smagen af hyldeblomst, rabarber og hybenrosenblade – mums siger vi bare.

Der er selvfølgelig også mulighed for selv at pakke madkurven og tage den med ned til søen, hvor de store grill står fremme. Er der mindre børn med, er det en klar fordel at spisningen foregår her ved søen, hvor børnene kan boltre sig i de legeområder, der ligger her.

Krukkehaven med Claus Dalby

En af Danmarks nok mest entusiastisk havemand bor i Århus og hedder Claus Dalby. Hver år til Blomsterfestivalen stiller han op og fortæller om, hvordan man selv kan dyrke planter og blomster i krukker i haven og på terrassen. Claus har selv dyrket i krukker i lidt over 25 år fra sin have i Århus og er selv virkelig begejstret for de mange muligheder, som krukkehaven indbyder til.

Blomsterfestival udstillinger

Hver år er der nye blomsterudstillinger i Friheden og andre, som har været udstillet året før. Det store blomsterhoved “Flowerhead” blev i 2020 det mest fotograferet i Friheden ved Blomsterfestivalen. Diskokuglerne kan du også finde hvert år, hængt op forskellige steder i parken. Samt den ikoniske Friheden boble, der står udstillet tæt ved indgangen omgivet af smukke blomster.

Tivoli Friheden online

Kontaktinfo

Telefon: 86147300
Mail: tivoli@friheden.dk

Åbningstider

Se åbningstider på Tivoli Frihedens hjemmeside.

Link i header her på siden.

Målgruppe

Parken er åbent for alle aldre.

Parkering

Parkering på ved Skovbrynet, ved Havreballe skovvej eller på P-pladsen ved Ceres Arena.

Offentlig transport

Bus 11, 13, 16, 18 og 42 stopper tæt ved Friheden.

Blomsterfestival Tivoli Friheden

Tivoli Friheden i Århus

Se mere fra Tivoli Friheden i Århus