Aarhus Inside logo

Vindfald: Tivoli Frihedens nye hæsblæsende rutsjebane er åbnet

Udgivet: 17. maj 2024
Tivoli Friheden Vindfald
af: Christina Hazelden - Fotograf: Wyrle Studio

Skrig og jubel fyldte luften, da de første vogne susede afsted på Vindfald.

Tivoli Friheden har i dag slået dørene op for sin nyeste forlystelse, Vindfald, en rutsjebane der garanterer et sus af adrenalin og en uforglemmelig oplevelse.

Med en tophastighed på 72 km/t slynger du dig gennem Frihedens grønne omgivelser i den spritnye rutsjebane. I dag var der forpremiere, og Aarhus Inside var med da de første modige gæster, inklusiv vores fotograf Wyrle Studio, tog den 300 meter lange tur gennem luften.

Loops, proptrækkersving og kamelpukler sørgede for en hæsblæsende tur, der efterlod både gæster og parkens ledelse begejstrede.

Tivoli Friheden Vindfald

Henrik Ragborg Olesen, direktør for Tivoli Friheden, bød de spændte gæster velkommen og forklarede baggrunden for den nye forlystelse

“Efter den ulykkelige hændelse i 2022 stod vi med behovet for at finde en ny rutsjebane, der både kunne give gæsterne et adrenalinkick og repræsentere Frihedens ånd. Vi valgte en tysk producent, som vi har haft et godt samarbejde med tidligere, og sikrede os en afprøvet teknologi. Pillerne til Vindfald er skudt 12 meter ned i jorden for at sikre et solidt fundament. Vi er stolte af Vindfald og den unikke oplevelse, den tilbyder.”

Vindfald har allerede gennemgået over 1000 testture med vanddukker, og den første tur med rigtige mennesker tog Henrik Ragborg Olesen selv.

Tivoli Friheden Vindfald

For jeg, der ikke er helt så modige som direktøren og vores fotograf, var der også mulighed for at høre om oplevelsen fra Emma Maria Aagaard, der var inviteret til at prøve Vindfald sammen med sin mor:

“Det er en helt vanvittig oplevelse. Den diametrale forskel mellem at blive trukket fremad og tilbage giver en helt unik fornemmelse i maven. Jeg er sikker på, at jeg kommer til at prøve Vindfald igen, og det er fedt, at Friheden har noget for alle aldre”, sagde Emma med smil i stemmen.

Vindfald er uden tvivl en af de mest spændende forlystelser i Tivoli Friheden lige nu, og den er et absolut must-try for alle, der besøger parken.

Tivoli Friheden Vindfald

Fakta om Vindfald

Højde: 23 meter
Længde: 300 meter
Tophastighed: 72 km/t
Elementer: Mere end 90 graders fald, loop, corkscrew kurver, kamelpukler
Minimumshøjde: 1.4 meter

Tivoli Friheden Vindfald
Tivoli Friheden Vindfald

Se videoen fra Aarhus Insides tur i Vindfald her

Mere fra Friheden

Artikler

Det sker i Århus

Find en oversigt over de kommende oplevelser og events i Århus. 

spisesteder