Salling Rooftop

Salling Rooftop ligger på toppen af Salling stormagasin. Udover en formidabel udsigt kan du også nyde masser af underholdning fra scenen på Rooftop. Salling holder jævntligt musikalske indslag sammen med andre arrangementer.

Salling Rooftop i Århus

Rooftop

Hvis du går en tur ned af strøget i Århus og kigger op, når du når til Salling, kan du se broen ved Rooftop, der går ud over strøget 27 meter oppe.

Når du står oppe på broen har du en perfekt 360 graders panoramaudsigt ud over hele Århus og du kan gå rundt om hele Rooftop og Roofgarden samtidig med at du nyder udsigten ud over Århus.

Salling Rooftop
Salling Rooftop
Salling Rooftop

Cafe og vinbar på Salling Rooftop

På Rooftop er der både cafeér og vinbar, hvor du kan nyde en god frokost eller middag. Du må selvfølgelig gerne opholde dig på toppen uden at købe fra caféen. 

Flere steder på Salling Rooftop og Roofgarden er der hyggelige nicher, hvor du kan sidde og nyde udsigten over Århus.

Når du går rundt kan du se områderne med de små bonsaitræer, skulptur og det smukke mos, der minder meget om de japanske zenhaver.

Salling Rooftop
Salling Rooftop
Salling Rooftop i Århus

3400 kvadratmeter terrasse

Den 3400 kvadratmeter store terrasse er holdt i samme stil hele vejen rundt, med træ, glas og stål. Da der kom en tilbygning til terrassen i 2019, hvor den blev udvidet med det nederste niveau, var stilen stadig så gennemført, at forskellen på tilbygningen og det eksisterende ikke kan ses. I 2022 blev Rooftop udvidet med den nye Roofgarden og dermed blev de 2000 km2 til 3400 km2. 

Salling Rooftop i Århus
Salling Rooftop i Århus
Salling Rooftop i Århus

Væksthuset

De øvrige steder på Salling Rooftop har masse af skønne områder, hvor du både kan sidde og nyde stemningen. 

På nederste del af Rooftop ligger væksthuset, med behagelige loungemøbler og et unikt mix af lamper og planter hængende ned fra loftet. 

Du kan holde dit næste arrangement i det smukke lokale, der kan huse op til 80 gæster.

Salling Rooftop
Salling Rooftop
Salling Rooftop i Århus

Salling Roof top broen

Hvis du ikke er bange for højder kan du tage turen ud på broen. Helt ude på spidsen er der en glasrampe, du kan kigge igennem og se strøget og resten af Århus 27 meter nede. Broen kan også ses nede fra strøget, når du går forbi nede på gaden.

Salling Rooftop
Salling Rooftop
Salling Rooftop

Scenen og tribunen

Lige siden Rooftop åbnede i 2017 har det været en kæmpe succes og her bliver afholdt masser af events og koncerter. 

Der har både været danske bands, stand up og foredrag. Nogle af arrangementerne er gratis, mens andre kræver en billet. 

På Rooftop kan der være 700 mennesker og når der er populære arrangementer bliver stedet hurtigt fyldt op. 

Salling Roof Top i Århus
Salling Rooftop
Salling Rooftop

Salling Roofgarden

I 2022 blev Salling Roofgarden indviet og med de flere niveauer blev Rooftop til en helt ny oplevelse. Her blev der plantet 9 store træer og 80 buske, der sammen med de 1.000 stauder, urter og græsarter forvandlede toppen af Salling til en grøn oase. 

Rundt i den nye Roofgarden kan du se de unikke skulptur bænke af Jeppe Heins og når du går rundt på de mange niveauer vil du også blive mødt af rosenbuske og grønne plantevægge.

Salling Rooftop
Salling Rooftop
Salling Rooftop

Roofgarden med plads til ro

I den nederste afdeling af Roofgarden finder du den lille have med himmelgynger, hvor både børn og voksne tager sig en svingtur. Her er siddepladser, hvor du kan sidde og nyde roen. Eller du kan gå rundt mellem de mange planter og oplev verden på en helt anden måde. 

På en af gangbroerne er der glasbund, så du kan se ned gennem hele Salling. Og hvis du ikke kan få nok af højder, så er der både broen, du kan gå ud på og den nye store trappe forenden af Roofgarden, hvor du har en fantastisk udsigt ud over hele byen. 

Salling Rooftop
Salling Rooftop
Salling Rooftop

December på Rooftop

I december er der den smukkeste udsmykning på Salling Rooftop. Og er du ikke allerede i julestemning, så kommer du det helt automatisk, når du kommer op på terrassen og ser alle julelysene. 

Ved broen står et 6 meter højt lysende juletræ. Højt oppe over Århus’ tage finder du helt klart en af byens smukkeste steder i december. 

En tur helt ud på broen og du har et fantastisk udsyn ud over strøget og tæppet af julelys, der glimter ned af hele butiksgaden.

Salling Rooftop jul i Århus
Salling Rooftop i Århus
Salling Rooftop i Århus

Praktisk info Salling Rooftop

Parkering

Parkering i p-kælderen ved Salling.

Offentlig transport

Bybus:

Salling ligger på strøget, så du kan tage en bus til enten Park Allé eller busgaden. Her stopper alle busser i Århus.

Åbningstider

Rooftop har åbent i Salling magasins åbningstider. Hele ugen fra 10 – 20 minus lørdag. Her lukker de kl. 19.

Offentlige toiletter

Der er toiletter i Salling i Salling Super. På 1. sal og i Boligtilbehør.

Find Rooftop på Google maps