Aarhus Inside logo

Saint Clara, En ung musikers rejse fra små scener til Vig Festivalen

Udgivet: 13. juli 2023
Saint Clara Vig Festival
af: Christina Hazelden

Vig Festivalen har altid været kendt for at give plads til både etablerede bands og nye talenter, og i år var ingen undtagelse. En af de mest omtalte og spændende kunstnere, der gjorde sin debut på festivalen, var Saint Clara. Efter hendes fremragende koncert satte jeg mig ned med hende for at tale om hendes oplevelser og hendes musikalske rejse.

En stor scene fra starten

Saint Clara indledte vores samtale ved at nævne, at det var hendes allerførste gang på Vig Festivalen. “Det er virkelig specielt at spille her,” sagde hun med et smil.
Mange bands starter på de små scener og arbejder sig op til den store scene på Vig, men for Clara har det været anderledes. “Ja, jeg er bare startet på den store.”

Hun tilføjede, at det hele er gået ret hurtigt fra sidste år til nu. Hun mindedes tiderne, hvor hun stod på små scener og spillede for få mennesker, men i år havde hun lavet et voldsomt spring til de store scener. Denne udvikling som musiker og kunstner havde været en spændende rejse for hende.

Jeg spurgte Saint Clara om forskellen mellem at optræde på små, intime scener og de store festival-scener. Hun svarede, at begge dele havde deres charme og betydning. “Det er mere intimt at spille på de små scener,” forklarede hun. “Men alle artister drømmer om at stå på de store scener, hvor der er plads til flere mennesker og hvor musikken når ud til flere.”

Saint Clara udtrykte sin taknemmelighed over at få muligheden for at optræde på de store scener og engagere med et bredt publikum. Hun bemærkede også, at publikummet på Vig Festivalen var meget mangfoldigt, med mennesker i alle aldre. Børn på 10 år og voksne på hendes forældres alder fandt glæde ved hendes musik. Hun betragtede det som et samlingspunkt, hvor musikken kunne forene forskellige generationer og skabe en unik oplevelse for alle.

Følelser som inspirationskilde

Jeg talte også om Saint Clara’s inspirationskilder og hvad der drev hendes musikalske skabelse. “Mine følelser og mine oplevelser er mine største inspirationskilder,” delte hun. “Jeg bliver inspireret af mine venner og ting, der sker omkring mig. Nogle gange er det historiefortælling, men det er primært mine egne følelser og oplevelser, der ligger til grund for min musik.”

Saint Clara bemærkede også, at hendes personlige tekster ofte afspejlede både hendes egne oplevelser og oplevelser fra hendes nære omgangskreds. Hun ønskede at skabe en dyb forbindelse med lytterne ved at dele autentiske og ærlige historier, som kunne berøre og resonere med forskellige mennesker.

En hyldest til Hugo Helmig

Et særligt øjeblik under Clara’s koncert var, da hun dedikerede en sang til Hugo Helmig, som Clara var i familie med. Jeg spurgte hende om betydningen af det musikalske hyldestnummer. Clara delte, at det havde været en svær beslutning at medtage nummeret i sin optræden. Hun forklarede, at det var et mørkt og trist nummer, der kunne være svært at synge på en festival, hvor stemningen var festlig og fyldt med glæde.

Ikke desto mindre valgte Saint Clara at inkludere sangen for at ære Hugo Helmig og holde hans minde i live. Hun ønskede, at publikum ikke skulle glemme ham og følelsen af tab, som hendes familie stadig bar på. Clara blev overvældet af den positive respons fra publikum, der viste deres støtte og hyldest under fremførelsen af nummeret.

En uforglemmelig oplevelse

Clara afsluttede vores samtale ved at udtrykke sin håb om, at publikum gik fra hendes koncert med en følelse af, at de havde oplevet noget særligt. Hun ønskede at skabe en bred vifte af følelser hos lytterne og efterlade dem med gode minder.

Jeg takkede Clara for den inspirerende samtale og hendes fantastiske optræden på Vig Festivalen. Det er tydeligt, at hun er en talentfuld og dedikeret musiker, der formår at samle forskellige generationer og skabe en unik forbindelse med sit publikum. Hendes rejse fra de små scener til de danske festivalers store scener er et klart bevis på hendes kunstneriske udvikling og potentiale.

Som Clara forlod os med et smil, blev det klart, at hendes musikalske rejse kun lige var begyndt, og at vi kan forvente meget mere fra hende i fremtiden. Vig Festivalen var heldig at have haft hende på deres store scene, og jeg glædede mig til at se, hvor hendes talent ville føre hende hen.

Artiklen er skrevet på baggrund af et video interview med Saint Clara lige efter hendes koncert på Vig Festivalen.