Aarhus inside fritlagt logo

Stine Bramsen indtager festivalerne med sin unikke musikalske stil

Udgivet: 13. juli 2023
Stine Bramsen
af: Christina Hazelden

Ved Vig Festivalen fik vi muligheden for at tale med den talentfulde danske sangerinde, Stine Bramsen, der er stærkt repræsenteret på de danske festivaler i år. Med et smil på læben og en stærk aura af autenticitet delte Stine sine tanker om musik, inspiration og sin rolle som en foregangskvinde i musikbranchen.

Som vi satte os til rette, blev vi nysgerrige efter at høre, hvordan det føltes for Stine Bramsen at være en del af festivalkulturen. “Det føles dejligt, sommeren er skøn, og jeg elsker at komme ud og spille på festivaler sammen med mit store hold. Jeg har et ret stort band med mig, og det er blevet som en lille familie. Alle er sindssygt dygtige, og jeg er virkelig stolt og glad, når jeg går på scenen og ankommer til festivalerne”, svarede Stine smilende.

Soul-idoler og inspirationskilder, Stine Bramsens musikalske rejse

Vi tog også en tidsrejse tilbage til Stines barndom og spurgte, hvad nutidens Stine Bramsen ville sige til den unge Stine Bramsen i anden klasse, da hun startede bandet De rå løg. “Det ville måske nok være noget med at holde fast i den der fandenivoldskhed, jeg havde i anden klasse. Som man bliver ældre og befinder sig i popbranchen, er der en fare for at blive lidt pæn og ordentlig. Det er svært at holde fast i den autenticitet, man havde som barn, men det er vigtigt at forsøge”, reflekterede Stine med eftertænksomhed.

Musikalske inspirationskilder spiller en afgørende rolle for enhver kunstner, og vi var nysgerrige efter at høre, hvem der har inspireret Stine Bramsen til den unikke lyd, der kommer fra hende i dag. “Jamen, Aretha Franklin er helt klart en af mine første store soul-idoler. Og faktisk har jeg lige fået en vinylplade fra min guitarist i dag. Der har altid boet noget soul i mig. Country er kommet senere i livet, og her er Taylor Swift en stor inspirationskilde. Hun formår at være det hele: pop, country og folk. Det synes jeg er vildt inspirerende som sangskriver. Så jeg har bredt lidt ud i, hvad jeg lytter til med alderen”, forklarede Stine passioneret.

Med hendes internationale turnéer med Alphabeat i midten af 00’erne, og store scener i bagagen var det bemærkelsesværdigt at se Stine på Vig Festivalen, en hyggelig familieorienteret begivenhed. Vi var nysgerrige efter at vide, hvad hun ønskede at give publikum på scenen og hvad hun håbede, de ville tage med sig derfra. “Det er en ny udgave af mig, der står deroppe. For det første øver jeg mig på at være til stede uden at tage stilling til mig selv. Jeg tænker mindre over, hvad der er rigtigt at gøre og sige og er mere i ét med musikken. Det handler om musik og spilleglæde. Det skal spilles live. Der er ikke noget track, når vi spiller. Man skal kunne mærke, at det hele er live. Det gør mig glad, når folk siger efter vores koncerter, at det var rigtig musik, for det er det, jeg gerne vil vise. Jeg har hyret de bedste danske musikere til at følge mig rundt og spille den musik, jeg har skrevet. Det skal bare spilles live”, fortalte Stine med en begejstring i stemmen.

Inspirerende fortaler for kvindelige artister

En vigtig del af Stine Bramsens kunstneriske rejse er hendes rolle som en stærk fortaler for kvindelige artister og hendes evne til at inspirere unge kvinder. Vi bad hende om at give nogle råd til kommende artister i forhold til branchen og deres fremtid. “Det vigtigste er at være sig selv. Det er sværere end man lige tror, når man er et offentligt ansigt. Der er mange, der tror, det er fedt at være kendt, men det kan også være svært. Man skal mærke efter, hvem man er, og ikke så meget, hvad andre synes, man skal være. Jeg synes, det er vigtigt at insistere på, at vi må være her på vores måde. Der er behov for mere repræsentation og plads til kvinder i musikbranchen, og det er noget, jeg gerne vil være med til at vise”, pointerede Stine med stor overbevisning.

Stine Bramsen fremstår som en powerwoman med sin stærke musik og personlighed. Men vi var også nysgerrige efter at vide, hvornår Stine selv bliver sårbar og har brug for et kram. “Jeg øver mig bestemt også på at være mere sårbar. Der er mange sange på min plade, der viser min sårbarhed, som for eksempel ‘Blond blank’. Nogle gange er det godt at kunne være sårbar og vise”, svarede Stine med ærlighed.

Skuespillerdrømme

Afslutningsvis spurgte vi Stine Bramsen om hendes drømme som skuespiller, da hun har vist interesse for dette område. Vi nævnte også de rygter, der svirrer om, at den næste James Bond-film måske vil have en kvindelig hovedrolle. “Jeg ville elske at være i en teaterproduktion som Edith Piaf. Det er en drøm, jeg har, og det er måske mere realistisk end at være James Bond. Der er noget ved hendes historie, som jeg altid har forbundet mig med”, afslørede Stine.

Stine Bramsen formår at røre ved publikum på en dyb og personlig måde, hvilket vidner om hendes unikke evne til at skabe en følelsesmæssig forbindelse gennem hendes musik og tekster. Hendes ærlighed og autenticitet skinner igennem i hver tone og hvert ord, og det er netop denne dybde, der fanger publikum til hendes live koncerter. Stine Bramsen formår at skabe en intimitet på scenen, der får publikum til at føle sig som en del af hendes musikalske rejse og koncerten på Vig festivalen 2023 var ingen undtagelse.

Artiklen er skrevet på baggrund af et video interview af Carsten Wyrle med Stine Bramsen inden hendes koncert på Vig Festival.