Aarhus Inside logo

Den uimodståelige stemme – Mød Svea S, Danmarks nye musikalske stjerne

Udgivet: 6. juli 2023
Svea S koncert til Vig Festival
af: Christina Hazelden

Billeder af Wyrle Studio

Svea S, talentfuld lokal musiker imponerer på Vig Festivalen

I en interview på Vig Festivalen havde vi den glæde at tale med Svea S, en talentfuld musiker og stolt lokal fra Rørvig. Som vi gik rundt på pladsen foran den store scene, kunne vi ikke undgå at spørge hende om betydningen af at spille på Vig Festival for første gang.

Svea S smilede og svarede: “Det er en kæmpe oplevelse at få lov til at spille her, især fordi jeg selv er opvokset i Rørvig. Det har selvfølgelig stor betydning at få lov til at optræde her, når jeg også selv har været en del af festivalen som publikum i mine yngre dage.”

Med spænding videregravede vi i, hvilken følelse og oplevelse Svea S ønskede, at publikum ville tage med sig efter hendes koncert.

Hun forklarede: “Jeg håber helt sikkert, at når folk har hørt mig og mit band optræder, går de derfra med en følelse af, at selvom man kommer fra Odsherred og ønsker at forfølge sine drømme, så skal man gå efter det. Jeg ønsker, at de får en mega fed oplevelse og synes, at det har været fantastisk at se, hvad der kan komme ud af det, når man putter en masse energi i noget, som man brænder for.”

Før interviewet dykkede vi ned i Svea S musik og fandt en dybde og autenticitet, som virkelig berørte os. Vi spurgte hende, hvad der lå til grund for den form for dybde i hendes musik og tekster.

Svea S forklarede: “Mange af mine sange er inspireret af mine egne oplevelser, men det første nummer, ‘Hej far,’ er faktisk inspireret af en af mine tætte kammeraters historie. Så den handler ikke om mit eget forhold til min far, men det var spændende at tage en andens oplevelse og synge om. Jeg synes, det er vigtigt igennem musikken at formidle mere end bare fest og sjov. Hvis jeg kan give noget til mine lyttere og formidle et budskab, så synes jeg, det er en vigtig ting.”

Som en ung kunstner på Vig Festivalen blev Svea S bemærket for sin dybde og budskaber, der rakte ud over hendes alder. Vi spurgte hende om, hvad det betød for hende at kunne inspirere andre unge til at forfølge deres drømme.

Svea S svarede: “Det er virkelig vigtigt for mig at vise, at man kan gå efter sine drømme, selvom man ikke kommer fra en storby. Jeg har selv stået her som publikum og set på andre musikere, og nu er det mig, der står på scenen og giver en oplevelse til publikum. Jeg har gået på musikskoler her i Odsherred, så jeg ved, at der er masser af talent her. Det handler om at tro på sig selv og gå efter det, man brænder for.”

Som en ung kunstner er det imponerende at se Svea S evne til at engagere og inspirere både unge og ældre. Hendes musik formår at samle generationer, hvor både børn og ældre publikummer kan forbinde sig med hendes sange. På scenen udstråler hun en energi og entusiasme, der gør det umuligt for publikum at modstå at synge med.
Hendes musikalske budskaber, dybde og autenticitet gør hende til en kunstner, der har meget at tilbyde. Med hendes energiske optræden og evne til at berøre publikum er det tydeligt, at Svea S er klar til at erobre scenen og efterlade publikum med en oplevelse, der ville blive husket længe efter koncerten er slut.

Svea S interview på Vig Festival

Bagom kameraet. Videofotograf: Danni. Interviewet blev foretaget af Carsten Wyrle og Christina Hazelden.