Aarhus Inside logo

Vig Festival – En unik oplevelse med Felix Smith bag scenen

Udgivet: 13. juli 2023
Vig Festival Felix Smith
af: Christina Hazelden

Billeder af Wyrle Studio, Felix Smith og journalist Christina Hazelden.

Felix Smith, konferencieren, der er hjertet og sjælen på Vig Festivalen

Vig Festivalen er ikke som mange andre festivaler i Danmark. Det er en perle, der bevarer sin autenticitet og får både gæster og kunstnere til at vende tilbage år efter år. En af de bærende kræfter bag festivalen er konferencieren Felix Smith, der dedikerer næsten en hel uge hver sommer til dette enestående arrangement.

Da jeg fik mulighed for at tale med Felix om hans forbindelse til Vig Festivalen, blev det tydeligt, at han ser festivalen som meget mere end blot en professionel forpligtelse. Felix Smith var ikke i tvivl på svaret “Da jeg blev spurgt i tidernes morgen om jeg havde lyst til at være her, kendte jeg allerede til festivalen og har altid betragtet den som en af de små perler, man gerne vil have. Vig Festivalen eksisterer på grund af det stærke foreningsliv og den massive opbakning, den modtager. Det er den type festival, som folk gerne vil opleve, fordi den har den rigtige atmosfære og handler om de rette ting og det vil jeg gerne være en del af.”

For Felix Smith er Vig Festivalen mere end bare en professionel opgave. Det er også en personlig oplevelse, hvor han får mulighed for at starte sommerferien sammen med sin familie. “Det er simpelthen den bedste måde at indlede sommerferien på. Hele min familie er med, og alle kommer forbi og nyder det. Når festivalen slutter i morgen, tager vi på ferie”, forklare han.

Lykkehjulet, en overraskende succes på Vig Festivalen

Jeg spurgte ind til om Felix Smith også fungerede lidt som Vig Festivalens maskot. For ud over at være konferencier laver han både små daglige videoer til festivalens sociale medier. Og så kører han rundt i en golfvogn på hele festivalpladsen og i Vig by med et lykkehjul, hvor gæster kan dreje på hjulet og vinde præmier. Luckyhjulet, som Felix selv kalder det har været en stor succes på festivalen.

Jeg var lidt spændt på, hvad han synes om reaktionen fra gæsterne, der gerne vil vinde præmierne og især præmien, hvor de kunne vinde et kys fra Felix. “Ja, det overraskede mig faktisk. Jeg satte det op med kysset, fordi jeg ikke havde flere præmier tilbage. Men nu har jeg opdaget, at der er nogle, der virkelig gerne vil vinde et kys. Selvom jeg stadig mener, at hovedpræmien er billetterne til næste års festival, så er der andre som synes anderledes,” svarede han med et smil.

Hvad det betyder det så for både gæsterne og ham selv at være til stede blandt publikum? “For mig er det vigtigt, at jeg ikke kun står oppe på scenen under festivalen. Det er ikke sjovt at være på en festival og ikke få fornemmelsen af, hvad der sker rundt omkring, og hvad festivalen betyder for gæsterne,” udbryder Felix

Vig Festivalen har formået at skabe en magisk forbindelse mellem publikum, scenen og musikerne. Kunstnerne vender tilbage år efter år, og det er noget, Felix værdsætter. “Vig Festivalen er en lille festival, og vi er tæt samlet. Her er kun to scener, og de spiller næsten aldrig noget samtidig, så man har mulighed som gæst at opleve alle musikere. Alle er samlet om musikken og det kan mærkes som musiker, når man står oppe på scenen”, fortalte Felix med et bredt smil.

Backstage på Vig Festivalen er et afslappet og trygt miljø for kunstnerne

Felix Smith påpegede også det afslappede og trygge miljø, der findes backstage, hvor kunstnerne kan være sig selv og føle sig godt tilpas. “Her er der god mad, og så er der et lille backstage-område, hvor vi alle kan være sammen. Det er ikke noget, man finder på mange festivaler. Andre steder er det opdelt, hvor man er placeret bag den scene, man optræder på. Men her er vi alle sammen samlet på ét sted.”

Når Vig Festivalen afsluttes, håber Felix, at gæsterne tager en helhedsoplevelse med sig og ønsker at vende tilbage næste år. “Jeg håber, at festivalen udstråler, at jeg virkelig gerne vil være her og at jeg nyder det. Jeg håber, at gæsterne forlader festivalen med følelsen af, at de skal have fat i billetter til næste år, fordi det var lige så fantastisk som tidligere. Jeg har hørt rygter om rekordomsætning på restauranter og barer, så jeg tror virkelig, at dette års Vig Festival vil blive en legendarisk udgave. Vi kan måske endda overveje at udvide med endnu en scene i fremtiden, hvis vi får øget økonomisk støtte. Jo flere penge vi får ind, jo mere kan vi gøre både her i Vig og på selve festivalen.”

At være til stede blandt publikum er vigtigt

Selvom Felix Smith har en professionel rolle som konferencier, betragter han også sig selv som privatperson på festivalen, der er fuldt engageret og nyder hvert øjeblik af festivalen. “Jeg føler mig altid bare som mig selv. Selvfølgelig er der opgaver, der skal udføres og ting, der skal siges. Men det er vigtigt for mig at være til stede som den person, jeg er, både på og uden for scenen. Jeg er den private Felix, der går rundt i bare tæer og crocs og hygger mig på festivalen sammen med en masse danskere. Men der er også en del af mig, der har ansvar og opgaver at løse. Jeg skal sørge for at være en god vært og huske at sige de rigtige ting. Det er en balance, jeg skal finde. Men det er vigtigt for mig at være til stede og nyde festivalen, både som konferencier og som privatperson.”

Når Vig Festivalen slutter, håber Felix, at gæsterne tager en helhedsoplevelse med sig. Han ønsker, at de vil føle, at festivalen har været en fantastisk oplevelse, hvor de har oplevet fantastisk musik og skabt minder for livet. Han håber også, at de vil have lyst til at vende tilbage til næste år. Felix udtrykte sin optimisme og fortalte: “Jeg håber, at festivalen udstråler min egen begejstring og kærlighed til at være her. Jeg håber, at gæsterne kan mærke det og tænke: ‘Wow, jeg skal have fat i en billet til næste år, fordi det var lige så fantastisk som tidligere.”

Med en dyb forbindelse til Vig Festivalen og en tro på dens fortsatte succes, ser Felix Smith frem til at byde gæsterne velkommen næste år til endnu en mindeværdig udgave af festivalen.

Vig Festival Vig oppefra

Artiklen er skrevet på baggrund af et video interview med Felix Smith den sidste dag på Vig Festivalen.