Aarhus Inside logo

Festivalgæster på NorthSide, musik, fællesskab og nye oplevelser

Udgivet: 4. juni 2023
Northside festivalgæster
af: Christina Hazelden - Fotograf: Wyrle Studio

Ingen festival uden festivalgæster og kl. 14 torsdag eftermiddag blev der åbent op for årets NorthSide og folk begyndte at gå ind på festival pladsen. De første par timer var der rigelig med plads på det store område. Hovednavnene var ikke begyndt at spille endnu og der var masser af tid til at udforske hele pladsen. I løbet af torsdagen blev området godt fyldt op og både fredag og lørdag var over 30.000 gæster forbi og nyde musikken og stemningen.

Hvad synes gæsterne så om festivalen i år? Jeg fik muligheden for at tale med flere festivalgæster på Northside og høre deres meninger om årets festival.

Billederne afspejler ikke de gæster, som blev interviewet til artiklen.

Northside festivalgæster

En snak om mad, kultur og overlevelsestips

På en solskinsfyldt lørdag eftermiddag fangede jeg et øjeblik med tre festivalsstemte gæster.

Ifølge dem er NorthSide ikke kun for de “typiske” festivalgængere. NorthSide er for alle – Selv dem, der ikke kan undvære deres daglige bad på en festival, kan slappe af og nyde festen her. Og den bedste del, man kan sove i sin egen seng takket være festivalens korte afstand til Århus – det er en luksus, som ikke alle festivaler kan prale af.

De tre venner havde været på NorthSide før og de delte nogle af deres overlevelsesstrategier til de tre intense festdage.
Torsdag er normalt en arbejdsdag, men det er også starten på festlighederne. Efter en lang dag på jobbet skynder de sig til festivalen og får hurtigt samme energiniveau som de andre feststemte gæster.
Fredag er en dag til at slappe af, tage et par drinks og nyde det gode selskab. Lørdag er dagen, hvor man giver den gas igen, og her starter festen ofte med bobler, for at holde det gode humør kørende.

Det vigtigste ved hele festivalen? Det er klart selskabet, ifølge de tre venner. Selvom musikken og maden spiller en stor rolle, er det de gode venner og de fælles oplevelser, der gør NorthSide helt speciel

Hvad så med maden til årets NorthSide? Selvom der har været lidt kritik af den plantebaserede menu på NorthSide, så var det ikke noget problem. De tænkte ikke så meget over menuændringen.

Northside festivalgæster

Stående omkring et bord på Northside, indfanger jeg stemningen og oplevelserne hos nogle af de andre festivalgæsterne. Her er der enighed om, at Northside er mere end bare musikken. Det er en festival, der fejrer Aarhus’ ånd og bærer præg af den lokale kultur, som Aarhusianerne bringer med sig.

Maden er en afgørende del af oplevelsen for mange festivalgæster. Og her glædede de sig over de mange forskellige madboder og til at smage deres yndlingsburgere i en plantebaseret udgave eller falafel.

Når det kommer til at holde energien oppe under festivalen, afslører gæsterne deres go-to strategi, at starte dagen med cola, før de går over til alkohol. Dette hjælper dem med at holde sig friske og klar til den næste dags festival.

Northside festivalgæster

Når festivalen bliver til familieminder

På NorthSide var der også en del børnefamilier. Umiddelbart synes festivalen ikke at være en festival for børn, så derfor var jeg lidt nysgerrig på, hvad det gjorde som familie at være samlet afsted. Jeg spurgte Alberte på 8 og hendes mor, hvad minder man tager med hjem som familie efter NorthSide.

For Alberte og hendes famile, handlede det ikke kun om musikken, men også om at opleve noget kulturelt sammen, der ikke kun er for de voksne. Der er så mange sjove ting at lave her. Sidste år prøvede de vegetarisk sushi, og det synes både Alberte og resten af familien var en stor succes. Desuden har Alberte en aftale med sin onkel om, at hvis hun samler krus og kopper, så køber han dem af hende, og så har hun tjent nogle lommepenge til ferien.

For Alberte har det været super sjovt at være med på festivalen. For begge forældre var er ingen tvivl om, at børnene skulle med på festival. “I Danmark har vi en stærk festivalkultur, og det er vigtigt, at børnene også lærer det fra en tidlig alder. Vi havde været på Northside de sidste fem år, og det er altid hyggeligt at være afsted som en samlet familie. Og så har vi lavet en tradition med at starte dagen med brunch kl. 10 og hygge sammen, inden vi tager til festivalen.”

Northside festivalgæster

NorthSide Festival er mere end bare musik

Lige inden den næste koncert på hovedscenen, snakkede jeg med nogle gæster om hvorfor de tog på NorthSide. Var det for at opleve musikken eller for fællesskabet?

De var helt klart her for musikken, sagde de, og for at opleve nogle bands, de ikke lige ville støde på til hverdag. NorthSide var for dem en god chance for at opdage ny musik og måske finde en ny favoritgenre eller to.
De var især begejstrede for at høre nogle mindre kendte kunstnere, som de havde hørt om, men aldrig havde haft mulighed for at opleve live.

En af de store bonusser ved NorthSide, var, at de boede tæt på pladsen. Så når de var trætte, kunne de bare vandre hjem og sove i deres egne senge. Det var guld værd for at kunne genoplade og være klar til næste dag.

Selvom musikken var hovedattraktionen, understregede de, at det ikke var hele billedet. Festivalstemningen og fællesskabet betød lige så meget for dem som musikken.

Og så var der jo også maden og alle aktiviteterne, tilføjede de. De havde smagt på lidt forskelligt fra madboderne og var ret imponerede over det udvalg og den kvalitet, de var stødt på.

Northside festivalgæster

NorthSide Festival er fællesskab, kultur og indbegrebet af Aarhus

Så, hvad har jeg lært om NorthSide Festival efter at have taget temperaturen blandt gæster? En ting er sikkert, NorthSide er meget mere end bare en musikfestival. Det er et sted, hvor man kan mødes med venner, opleve nye bands, udvide din mad horisont og prøve nye lækre retter og måske endda tjene lidt lommepenge ved at samle krus og kopper, hvis du er med dine forældre.

NorthSide handler om fællesskab, kultur og at lave nye oplevelser sammen, hvad enten du er en familie på tur eller en gruppe venner, der nyder at opleve nye bands. Maden er stadig en vigtig del af oplevelsen, uanset om du er vild med plantebaseret mad eller ej. Og lad os ikke glemme muligheden for at sove i sin egen seng.

Men frem for alt er NorthSide en fejring af den helt specielle Aarhus’ ånd. Fra den lokale kultur til de mange spændende aktiviteter, NorthSide er virkelig et sted, hvor festivalgæster kan slå håret ned og bare nyde livet.

Så hvis du er på udkig efter en festival, der tilbyder mere end bare musik, så er NorthSide måske lige stedet for dig. Hvem ved, måske vi ses der næste år?

Northside festivalgæster
Northside festivalgæster
Northside festivalgæster
Northside festivalgæster
Northside festivalgæster
Northside festivalgæster
Northside festivalgæster
Northside festivalgæster
Northside festivalgæster
Northside festivalgæster
Northside festivalgæster
Northside festivalgæster
Northside festivalgæster
Northside festivalgæster