Aarhus inside fritlagt logo

Tivoli Friheden

Tivoli Friheden i Århus er et samlingspunkt for mange århusianere. Året rundt byder den smukke park på både store koncerter, tusindevis af farverige blomster, skræmmende halloween spøgelser og hyggelige julemarkeder.

Flere gange om året skaber Tivoli Friheden ekstra magi for deres gæster.

Friheden kan byde på meget mere end en tur med børnene i en af karrusellerne eller de andre forlystelser.

3 gange om året åbner Tivoli Friheden op for en brag af en udsmykning af hele parken. I sommerperioden er det mange tusinde blomster, som du kan nyde til Blomsterfestivalen. I efterårsferien er Friheden hjemsøgt af spøgelser, der husere rundt blandt de mange græskar til Halloween. Og til november og december kan du nyde hele parken, der lyser op i et smukt juleland.

Her kan du få en oplevelse uanset, om du har børnene med eller vælger at tage afsted uden børn. Er du til alle gode gange 3 og besøger parken ved alle begivenhederne, vil du også se, at nogle af deres rekvisitter bliver genbrug på forskellige kreative måder. Blandt andet Frihedens blå folkevogn, der både bliver pyntet med blomster, græskar og julelys. Derudover kan du også se de smukke buer i alléen, der starter, når du går ind i parken, blive pyntet efter temaet i begivenheden.

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

Den første store begivenhed i Tivoli Friheden starter i juli med Danmarks største Blomsterfestival. Den første af slagsen blev afholdt i 2020 og har fået stor succes så den kommer til at fortsætte i Friheden. Flere tusinde blomster byder dig velkommen overalt i parken og selvom du ikke selv har grønne fingre, så er det stadig en oplevelse at gå rundt blandt de mange kreative opsatser.

Tivoli Friheden benytter sig af mange samarbejdspartnere, når de laver de store arrangementer. Det er derfor et stort puslespil, der skal lægges, når de afholder Blomsterfestivalen. Lige fra de mindste opsatser i parken til retterne, der bliver kreeret i restauranterne. Alt omhandler og udvikles omkring blomster og planter. En af de mere kendte er havemanden Claus Dalby, der er at finde i parken til forskellige arrangementer. Men også kokke, blomsterbindere og havebutikker sørge for, at det bliver en unik oplevelse for alle sanser, når du går rundt i parken.

Halloween i Friheden

Siden 2007 har Friheden budt deres gæster ind i en verden af uhyggelig genfærd, hekse og overnaturlige væsner. Af de 3 store årlige begivenheder, som afholdes i Friheden, er Halloween den ældste. Her kan århusianere tage forskud på rædslernes glæde inden den 31. oktober, hvor Halloween officielt afholdes i Danmark.

Når turen til parken planlægges, er det en god ide at få oplevelsen med, både i dagslys og efter tusmørket indtræder. For når mørket falder på kommer den gysende stemning rigtig frem og den ellers så fredsommelige park omdannes til et skræmmende univers helt i Halloweens ånd.

Halloween i Friheden er ikke kun for familier med mindre børn. Om dagen er de fleste events tilrettelagt, så de yngste kan få en sjov og spændende dag. Når skumringen begynder at falde på, fyldes parken med teenagere og voksne uden børn, der suger hver en uhyggeligt stemning til sig.

Når mørket sniger sig ind over parken, begynder de mange lys at tændes og det er pludselig en helt anden oplevelse, der kommer krybende ind under huden. Hvad der tidligere så ganske uskyldigt ud, får nu en helt anden effekt her i skæret fra både lys og røgen, der stiger op.

Jul i Friheden

Jul i Friheden foregår fra midten af november til 30. december og er blevet afholdt siden 2016. Hele parken er omdannet til et kæmpe jule- og vinterland med smukke lys, der glimter, masser af juleboder og juletræer. Hvis du har lidt udfordringer med, at juleglæden ikke rigtig vil indfinde sig, så er det bare med at tage en tur i Tivoli. Her er du garanteret at blive bombarderet med så mange smukke juleindtryk, at stemningen vil komme helt af sig selv. Den starter allerede, når du kommer ind i parken.

Duften af jul i Tivoli Friheden
Der er ingen grund til at spise, inden du tager til Jul i Friheden. Faktisk vil du fortryde, hvis du ikke er sulten, når du går rundt blandt de mange madboder. Ingen jul uden risengrød, som også kan købes i en af madboderne. Eller var det noget med en gourmet hotdog. Hvis du kan lide en god flæskestegburger, så gør dig selv den tjeneste at købe den, når du besøger Friheden. Det er uden tvivl en af byens bedste og så er den toppet med en håndfuld knasende flæskesvær.

Udover de lækre madboder, kan du købe både håndlavet julepynt og smukke værtindegaver, så hold øje med alle boderne, når du går rundt i parken.

Tivoli Friheden Blomsterfestival 2021

Ansat i Friheden

Noget af det første, som møder de besøgende, er en smittende humørbombe fra Lykkehjulet. Her står en af de ansatte dagen lang og spreder på mest positive vis budskabet om, at dit held findes lige netop her ved Lykkehjulet. Alle de ansatte i Tivoli Friheden er med til at sprede glæde og positiv stemning blandt de besøgende. Carl, der nu arbejder på 5. sæson, stillede op til en snak omkring, hvad det vil sige at være sæsonansat i Friheden. “Du finder ikke en arbejdsplads i Danmark, hvor de ansatte er mere tætte end her i Tivoli og det er med til at styrke det sociale fællesskab ”.

Motivation og fællesskab
Carl har arbejdet i Friheden siden han var 15 år og er en af de sæsonansatte, der kommer igen år efter år. De sidste 3 år har han haft ansvaret som områdeleder og ved, hvad der skal til for at holde den positive gejst dagen lang. “Når man har en arbejdsplads, hvor der er så godt et fællesskab, så kommer motivationen helt af sig selv og man glæder sig bare til at komme på arbejde”. En af de vigtigste kvalifikationer til at få et job i Friheden er det høje servicekrav. “Det vigtigste er, at de besøgende har følt, at servicen har været helt i top, når de går ud af parken og at de har haft en dag, de ikke glemmer”. Derfor bliver alle ansatte trænet i at kunne levere den bedste service og her er det områdeledernes daglige opgave at rose og motivere de ansatte til at yde deres bedste.