Aarhus Inside logo

Musikalske minder for livet til Fed Fredag i Tivoli Friheden

Udgivet: 19. maj 2023
Alex Vargas Fed Fredag
af: Christina Hazelden - Fotograf: Wyrle Studio

Fotograf: Wyrlestudio

Hver eneste fredag og udvalgte lørdage i løbet af sommeren, samles tusindvis af gæster foran den store scene i Tivoli Friheden. Op til koncertstarten kan du mærke en forventningens summen i luften, mens folk samles i små grupper, snakker, griner og forbereder sig på den kommende koncert. Nogle henter mad fra spisesteder, som bliver nydt på græsset foran scenen inden starten, mens andre fylder de mange restauranter godt op inden de begiver sig hen for at finde en plads inden musikken starter.

Ventetiden inden koncertstart bruges også til at nyde parkens mange forlystelser, eller blot til en afslappende gåtur rundt i parken for at suge den festlige stemning til sig. Når klokken nærmer sig 20, begynder plænen foran scenen at blive fyldt med forventningsfulde gæster, alle klar til at blive en del af aftenens musikalske oplevelse

Fed fredag publikum foran scenen

Magien ved Fed Fredag i Tivoli Friheden

Tivoli Friheden har arrangeret Fed Fredag siden 2004, og det er en tradition, der kun er blevet mere populær med tiden. I 2022 blev den nyrenoverede storscene og det omkringliggende område indviet, hvilket har tilføjet en hel festivalstemning til parken. Når koncertområdet er fuldt, er der plads til omkring 17.000 mennesker i fælles musikalsk begejstring.

Omkring plænen findes boder med fadøl og cocktails, og hvis du gerne vil opleve koncerten fra en højere vinkel, har du mulighed for dette, i en af de tre Roofbarer, der hæver sig over mængden.

Tivoli Friheden Fed Fredag

Mens du lader dig rive med af musikken og skumringen sætter ind, så falder der en hel magisk stemning ind over hele parken, skabt af de smukke gamle bøgetræer der omkranser koncertområdet. Og når koncerten slutter har du mulighed for at slentre over på Hermans til afterparty en time eller to. Snakke om koncerten, mens Dj’en sørger for at underholde med musikken og måske lige tage en dans eller to på dansegulvet.

Fed Fredag i Tivoli Friheden er mere end bare en koncert – det er en fuld oplevelsesdag fyldt med musik, festligheder, og samvær. Det er et sted, hvor du kan opleve musikken, nyde den skønne atmosfære i parken og dele uforglemmelige øjeblikke med venner og familie. Det er en hyldest til musikken, til sommeraftener og til fællesskabet.

Fed Fredag Tivoli Friheden

Anbefaling til den perfekte Fed Fredag oplevelse i Tivoli Friheden

Jeg har efterhånden oplevet mange Fed Fredage i Friheden. Før ombygningen af hele sceneområdet, da min bedste plads ved lygtepælen til venstre for den lille scene. Tæt på boden med fadøl og et sted, hvor jeg altid kom i snak med mange af de mennesker som gik forbi. Når jeg vel og mærke ikke stod helt oppe foran, tæt på scenen og sang med på de kendte sange.

Siden 2023, med indvielsen af det nye sceneområde, har jeg fundet min nye favoritplads. Det er uden tvivl lige foran lydhuset. Herfra har du den perfekte udsigt og lydoplevelse til den store scene, og du er lige rundt hjørnet fra en af de mange barer.

Men inden jeg kommer så langt, så har jeg som regel haft nogle timers fornøjelse i parken solidt fastgjort om håndleddet, hvor jeg endnu en gang har forsøgt at få rekorden i Neon Ninja 5D biografen. Mine go-to spisesteder de to nye steder bag storscenen, Madscenen og Backstage. Her er det så hyggeligt, maden er lækker, og personalet er utrolige venlige. Hvis jeg er heldig, kan jeg score en af liggestolene ved ginbaren, hvor jeg slapper af og nyder den levende musik og stemningen, der opbygger spændingen før koncerten. Når tiden er inde, tager jeg turen til min nye favoritplads, lige foran lydhuset, og gør mig klar til aftenens musikalske højdepunkt. For mig er det den perfekte måde at opleve Fed Fredag i Tivoli Friheden.

Fed Fredag Queen Machine bjarke
Tivoli friheden fed fredag
Tivoli friheden fed fredag