Aarhus Inside logo

To iværksætter bliver en del af det kreative fællesskab GRISK

Udgivet: 5. oktober 2021
Street bill sneakers i Århus
af: Christina Hazelden

I en af de originale Ceres bygninger midt i Århus, i et råt og rustikt miljø, ligger et fællesskab af iværksætteri og kunst. Når man træder ind i Grisk mødes kunden af en eksplosion af farver. Rundt i hele lokalet er væggene fyldt med farverige malerier og på de rå beton blokke findes sko, tøj og accessoires, der komplimenterer malerierne helt perfekt.

Udover en tatovør på førstesal og kunstneren Peter Birk, så står her også dagligt to unge iværksættere. Thomas og Andreas har med deres firma Street Bill, skabt et marked for designer sneakers i limited og eksklusive edition i Århus. Her kan kunderne komme ind i butikken og prøve udvalget eller de kan vælge at handle online på Street Bills sneakers webshop.

Street bill sneakers i Århus

Bag Street Bill

Thomas og Andreas har kendt hinanden siden efterskolen og for dem begge har det altid været målet, at de skulle være iværksættere. Som barn af selvstændige forældre, har det altid ligget i kortene, at de også skulle være det. At det lige blev designer sko var heller ikke en tilfældighed, i hvert fald ikke for Thomas. I mange år har han haft en stor passion for sneakers og efterhånden, som de begyndte at fylde godt i lejligheden, fik han idéen til at lave en forretning ud af det. For Thomas var der ikke langt fra ide til handling og Street Bill så dagens lys i efteråret 2020. I april 2021 fik han muligheden for at blive en del af fællesskabet i Galleri Grisk, hvor Andreas med sit kendskab til online markedsføring trådte til som medejer.

Lange arbejdsdage

Både Thomas og Andreas er enig i, at døgnet meget gerne må have lidt flere timer. Man bliver da også en smule forpustet, når de fortæller om, hvordan dagene jonglerer mellem studier, ekstra jobs og Street Bill butikken. Tit nærmer klokken sig midnat, inden de får lukket computeren i butikken, hvilket i den grad kommer kunderne til gode. Her bliver onlinechat og andre henvendelser svaret stort set døgnet rundt “selvom vi lægger mange timer i arbejdet, så er det nogle hyggelige timer” siger Thomas, mens Andreas nikker og smiler.

Street bill sneakers i Århus

Designer sneakers i Ceres byen

Det er ikke en helt traditionel butiksindretning, der møder kunderne, når døren til Street Bill åbnes. Men kombinationen af kunst, sko og tøj i alle regnbuens farver virker dog på ingen måde rodet, tværtimod. Der ligger da også en helt bevist tanke bag opsætningen i butikken og så er de begge rigtig gode til at inddrage kunderne “vi spørger vores kunder, hvordan de syntes udstillingen er sat op og om de syntes, at noget skal ændres”.

Heldigvis er det ikke butiksindretning, som den sparsomme tid skal gå for meget med, for kunderne elsker det rå look og at lokalet har kant og netop ikke er så fint poleret.

Andreas kigger rundt og udbryder “der er jo betongulve og betonsten sammen med en kæmpe statue midt i det hele og vægge, der er smadret ind i kunst. Der sker meget i lokalet, men det rå miljø matcher rigtig godt kulturen indenfor streetwear.

På spørgsmålet om, hvad sneaker kulturen egentlig er for en størrelse, forklarer Thomas “det er en helt speciel kultur, hvor de her folk brænder total for sneakers. På forskellige fora bliver der talt om skoene ned til den mindste detalje”. Der er da også flere Facebook grupper for sneaker entusiaster “folk sidder og følger med i, når der bliver released nye sko, hvor de gætter på prisen og hvor mange, der kommer i salg”.

Street bill sneakers i Århus

Ingen faste priser

En anden ting, hvor Street Bill skiller sig ud fra de andre skobutikker, er de manglende prisskilte. Det er ikke, fordi Thomas og Andreas ikke kan blive enig om, hvad prisen er. Som noget helt unikt, så har Street Bill et automatisk system, der justerer priserne 4 gange om dagen, så de altid matcher prisen på deres konkurrenter på markedet. Som Andreas siger og kigger rundt i butikken ”med 4 justeringer om dagen, vil det tage os alt for lang tid at skulle rette prisen under hver sko i udstillingen”

Street bill sneakers i Århus

Sneakers i plast

Alle kender til at besøge en skobutik, tage et par sko ned fra hylden og prøve dem på, uden at inddrage ekspedienten. Det kan blive lidt en udfordring med samme fremgangsmåde i Street Bill. For kigger du rundt på de sko, der står i udstillingen, er de alle pakket ind i plast. “Det er for at holde værdien, for med det samme en ny sneakers er prøvet på, så falder værdien på skoen. Derfor kan man ikke bare tage et par sko ned fra hylden og prøve på” forklare Thomas.

Det er dog muligt for kunderne at se om størrelsen passer, blot under kyndig vejledning fra Thomas eller Andreas. Inspirationen er hentet fra USA, hvor mange eksklusive butikker vælger at pakke de dyre sko ind i plast.

Street bill sneakers i Århus

Hvorfor fysisk butik?

De er begge enige om, at det er en fordel med en fysisk butik, også selvom onlinesalget står for størstedelen af salget, “her kommer mange og prøver om størrelsen passer og derefter bestiller de den online på webshoppen i en anden model eller farve”.

Her kommer da også kunder i alle aldre, der spænder fra de helt unge, der kommer ind på Blå mandag og op til 30-40 års alderen. Dog ser Street Bill en større tendens til, at det er de helt unge, der investere i et par Jordan. Det kan da også vise sig at være en rigtig god investering, for prisen på et par Jordan sneakers kan hurtigt stige til det dobbelte. Mange unge køber derfor designer sneakers i stedet for aktier “vi havde en ung pige, der kom ind i butikken og købte et par sko i str. 39 og så købte hun også et par i str. 44, der er designet af rapperen Travis Scott til 13.000 kr. Hun sagde, at det var en investering og at hun hellere vil investere i sko end i aktier”.

Street bill sneakers i Århus

Fremtiden for Street Bill

For begge er det vigtigt ikke at hvile på laurbærrene og både Thomas og Andreas har allerede gang i udvidelsen af sortimentet. På hylden blandt de mange sko, kan kunderne nu købe originale håndmalet Nike sokker i forskellige designs. Første sending blev revet væk og de har allerede en ny forsendelse på vej hjem. Begge er enig om, at det giver en merværdi for kunden, at de kan matche deres sneakers med en fed strømpe. Ambitionerne stopper ikke her, for på sigt er det målet, at Street Bill skal have deres eget tøjbrand også.

Lige nu arbejder de dog hårdt på udvidelsen af webshoppen, hvor vores svenske naboer snart får mulighed for at købe Nike Air Force, Nike Dunks, Air Jorden og Adidas Yeezy på en svensksproget webshop. Det stopper selvfølgelig ikke ved svenskerne for næste år skal gå med at få Street Bill kendt ned gennem hele Europa og her vil du uden tvivl også finde både Thomas og Andreas i butikken når klokken rammer midnat.

Street bill sneakers i Århus
Street bill sneakers i Århus
Street bill sneakers i Århus