Skovmøllen

Skovmøllevej 51, 8270 Højbjerg
MenukortBook bord

Skovmøllen er nostalgi midt i Marselisborg skovene

Restaurant Skovmøllen i Århus ligger i bedste Morten Korch stil midt i Marselisborg skovene og med Giber Å, der løber forbi.

Var der nogen, som sagde “det er næsten som at træde ind i en gammel dansk film, idyl” Det kan næsten ikke udtrykkes bedre, når Skovmøllen skal beskrives. De små stuer i bedste i starten af sidste århundrede stil, hvor du kan nyde din frokost og de smukke omgivelser med møllen, der stadig maler korn og Giber Å, der løber stille forbi.

Små hyggelige stuer i Skovmøllen

Restauranten ligger i det gamle stuehus, der ligger i forbindelse med møllen og her har de ikke ændre meget udseende de sidste hundrede år. Indenfor er der lavt til loftet og huset inddelt i små lokaler, præcis som det hørte sig til i gamle dage. Indretningen med møbler, pynteting i vinduerne og billederne på væggene passer perfekt ind i stilen om gamle dage.

Kommer du om sommeren kan det være en udfordring at få en siddeplads udenfor på den store gårdsplads og om vinteren er udfordringen så, at få en plads indenfor i de små lokaler. Restauranten er populær, både med gæster som kører direkte hertil, men også for folk, der har været på tur rundt i skoven og impulsivt vil slutte turen af med lidt lækkert fra stedet.

Skovmøllen er stedet, hvor du både kan nyde en mættende frokost med lækkert smørrebrød og nogle af deres klassiske retter eller blot en øl eller kop kaffe, mens du sidder og suger hele hyggen ved stedet til dig. Føler du for en brunch i weekenden, er det altid en god ide at bestille bord på forhånd for at være sikker på ikke at køre forgæves.

Sidder du udenfor er det ikke ualmindeligt at der kommer både gående og ryttere på heste forbi restauranten. Den lille vej, der går midt igennem gårdspladsen er også gennemgang for folk, der går ture i skoven. Det gør absolut ikke stedet mindre charmernede, snare tværtimod. Her er det med at få alle indtryk med sig, til at tage med hjem bagefter.

Den gamle vandmølle

Den gamle vandmølle er stadig i brug og i butikken ved møllen, kan du købe de malede korn. Lige til at tage med hjem til det lækreste hjemmebag. Og lige som alt det andet nostalgi, som hæfter sig til Skovmøllen, så bliver kornet malet på næsten samme måde, som i starten af 1900-tallet. Møllen er i dag en del af Moesgaard Museum og drives af vandet fra Giber Å.

Den 12 kilometer lange å løber idylisk forbi Skovmøllen og videre ud i havet ved Fiskerhuset, der ligger ved Moesgaard strand. Det er muligt at følge åen gennem dens fært i skoven og ud i havet. Og er også en oplagt tur enten før eller efter du har været forbi Skovmøllen.

Skovmøllen online

Spisning og take-away
Spisning på stedet
Ingen take-away

  • Weekend brunch
  • Frokost
  • Kaffe og kage
Kontaktinfo
Telefon: 86271214
Mail: mail@skovmollen.dk
Åbningstider
mandag Lukket
tirsdag 11.30–17
onsdag 11.30–17
torsdag 11.30–17
fredag 11.30–17
lørdag 09.30–17
søndag 09.30–17
Lokaler
Hyggelig mindre lokale.
Udendørs servering i stort gårdområde.
Handikapvenlig.
Målgruppe
Ingen aldersbegrænsning.

Blandet aldersgruppe.

Både yngre og ældre.

Parkering
Gratis parkering ved siden af Skovmøllen.
Offentlig transport
Der er ingen offentlig transport til Skovmøllen.
Bus 31 går til Marselisborg skovene og stopper ved Moesgaard strand.
Herfra er der 1.2 km til Skovmøllen.

Skovmøllen i Marselisborg skovene

Se flere spisesteder i Århus