Aarhus Inside logo

Julevæsner på Moesgaard Museum

Julevæsner på Moesgaard Museum

Dato

Start

Hvor

Arrangør

Oplev Julevæsner på Moesgaard Museum

Julevæsner på Moesgaard Museum

Dyk ned i de dunkle dybder af julemytologien på Moesgaard Museum. Over tre lørdage i adventstiden kan du genopdage nogle af julens mest gådefulde og ofte misforståede skikkelser fra den europæiske folklore, når de genindtræder i lyset på museet.

I december, når dagene er kortest, og skyggerne længst, vågner en verden af mystik og mareridt til live. Her, i vinterens kulde og mørke, lurer legendariske og skræmmende figurer på kanten af vores bevidsthed. Vær varsom og gå den rette vej – for disse væsner sparer ikke dem, der viger fra stien!

Kom og mød julens mystiske væsner, der vandrer gennem Moesgaards udstillinger, ledsaget af museets egne beskyttere af myter og legender. De står klar til at guide dig gennem fortællingerne og afsløre betydningen bag hver enkelt. Tør du opsøge dem alle?

Lørdagsarrangementerne inkluderer:
Fra kl. 13.00 til 16.30: Julevæsnerne tager over og frit vandrer på museet.
Kl. 16.45: En officiel præsentation af væsnerne på museets store trappe, hvor deres historier og oprindelse bliver delt.
Kl. 17.15: Efter en dag med oplevelser trækker væsnerne sig tilbage, og mørket lukker sig om dem igen.

Selvom disse julevæsner kan virke skræmmende, er de harmløse og vil ikke gøre nogen fortræd. Det anbefales, at arrangementet opleves af børn på 8 år og derover.

Julevæsner på Moesgaard Museum er:

Gwiazdor
Ded Moroz
Julekatten
Krampus
Joulupukki
Julebukken
Lucia
Frau Perchta
Knecht Ruprecht
Schnabelperchten
Turon
Vogterne af væsnerne

For at møde julevæsnerne skal du enten have årskort eller entrebillet.

Foto: Presse Moesgaard Museum

Find oplevelser i Aarhus i Eventkalenderen

Aarhusinside.dk fungerer udelukkende som en formidlingsplatform for de events, der præsenteres på vores side.
Vi forsøger så vidt som muligt at holde os opdateret omkring ændringer. Dog påtager vi os ingen ansvar for eventuelle ændringer, aflysninger eller udsolgte events.
Vi er primært dedikeret til at levere relevant og opdateret information om events i Aarhus, men opfordrer brugere til direkte at kontakte eventarrangørerne ved eventuelle spørgsmål eller behov for yderligere information om de enkelte events.