Plukk Plantecafe Aarhus

Grønt fra gulv til loft i plantecaféen Plukk..

 

Nyd en kop friskbrygget kaffe eller koldt glas hvidvin og køb en plante med hjem fra Plantecaféen Plukk

I Æggepakkeriet ved Godsbanen i Århus ligger en botanisk oase. Her kan du købe spændende planter og samtidig tage en pause fra byens summen i caféen,. hvor der hviler en afslappende stemning blandt gæsterne. I de grønne omgivelser, med udsigt til både plantebutikken og orangeriet, kan du nyde spændede drikke og lækre småretter.

Planter fra loftet

Når du træder ind af døren her ved Plantecaféen Plukk, bliver du mødt af planter fra gulv til loft. Inden du skynder dig videre ind i caféen, så gå lige en tur rundt i butikken og nyd de smukke planter, der hænger ned fra loftet og store krukker med palmer, der står på gulvet. På borde og reoler finder du masser af mindre planter, det hele lige til at købe og tage med hjem.

Efter butikken kommer du ind i caféen, hvor farverne er holdt i varme nuancer, der matcher de grønne planter. Det giver et rigtig godt samspil med det lidt rå miljø, som både butik og cafe er bygget op i. Og som du også finder ovre på Godsbanen, der ligger lige overfor caféen.

I Plantecaféen kommer der både kunder i selskab med andre, men lige så mange kommer her i eget selskab og nyder stilheden, der giver tid til fordybelse. Her strikkes, læses i en god bog eller småsludrer om alt og ingenting, mens du kan følge med i livet i butikken. Her kan du få en snak med det servicevenlige personale, om de forskellige planter i butikken og måske få at vide, at de specielle hængeplanter, der hænger i loftet, skal tages ned hver 2-3 uge, dyppes godt i vand og når det overskydende vand er fjernet, hænges op igen.

Inde i orangeriet arbejdes der med at gøre planter klar til salg i egen butik, virksomheder og hos nogle af byens andre butikker.

Plukk Plantecafe Aarhus
Plukk Plantecafe Aarhus

Her er kolde og spændende sodavand, fadøl og vin. Til de kolde måneder kan du få både varm kakao, friskbrygget kaffe, te og gløgg. Er du småsulten, så serverer Plantecaféen både sandwish, boller og croissanter. Eller var det noget med en cookie til kaffen? 

De smukke plakater, som du ser hænge i caféen kan købes i butikken og kan du ikke få nok af de mange planter, selv efter du er kommet hjem, så har Plukk også en webshop. Her kan du bestille og få bragt planterne lige til døren.

Hvis du gerne vil have hænderne i jord og lære om planters økosystem, så kan du komme til workshop hos Plukk. Og du får selvfølgelig få din kreation med hjem bagefter. Se mere på deres hjemmeside.

Plukk Plantecafe Aarhus
Plukk Plantecafe Aarhus

Du kan følge Plukk Plantecaféen på deres Facebook og deres hjemmeside.

Artiklen er ikke sponsoret

Plukk Plantecafe Aarhus

Både butik og cafe er virkelig indbydende med de åbne lokaler, der er delt op af glasfacader ind til orangeriet. I Plantecaféen er der sat en reol op, som deler rummet og du derved har lidt mere privatliv ved bordet. Skal det være undercover eller bare total ro, så er der også et bord og stole mellem baren og skillevæggen. Her kan du sidde helt uforstyrret, mens verden går forbi udenfor.

Det er sommer, det er sol og det er…..

Når solen skinner har du mulighed for at sidde ude på den store terrasse, der ligger langs med caféen. Her kan du følge med i det kreative liv fra Godsbanen, der ligger lige overfor. Selvom den travle Åboulevarden og Thorvaldsensgade ligger kort herfra, så forstummer lyden fra de mange biler her i hjørnet af Æggepakkeriet.

Butikken og caféen har åbnet fra kl. 11 – 18 alle ugen dagen, undtagen mandag. Du kan komme ind både ved Skovgaardsgade lige efter Godsbanen og ved Carl Blochs Gade efter Galleri Grisk.

Plukk Plantecafe Aarhus
Plukk Plantecafe Aarhus
Plukk Plantecafe Aarhus

Nyeste artikler