Aarhus Inside logo

Halloween i Tivoli Friheden 2022 byder indenfor til et skræmmende univers

Udgivet: 17. oktober 2022
Halloween i Tivoli Friheden
af: Christina Hazelden - Fotograf: Wyrle Studio

Halloween i Friheden foregår i efterårsferien i uge 42 og her bliver parken, der ligger ved Havreballe skov, omdannet til et sted med genfærd, spøgelser og uhygge. Symbolet på Halloween er den orange græskar og i Tivoli ligger de i tusindevis rundt i parken. Halloween er den ældste af de 3 begivenheder i Friheden og er blevet afholdt siden 2007. Selvom det ligger op til en tur med børnene, så kan du sagtens tage afsted uden børn og nyde de smukke udsmykninger.

For at få hele den uhyggelige magi med, så kan du dobbel op på din tur og besøge parken både om dagen og om aftenen. Det er to forskellige oplevelser, du får med hjem. Selvom Halloween med alt dens uhygge, skinner mest igennem, når mørket falder på, så kan du rigtig se alle smukke detaljer i parken om dagen.

Halloween i Tivoli Friheden

Halloween for børn og voksne

Halloween er skåret ned til en uge og derfor kan du også forvente, at Friheden er temmelig fyldt med folk alle dagene. Især fordi det foregår i efterårsferien, hvor børn har fri fra skole. Hvis du ikke er til alt for mange mennesker samlet, så tag ud i parken, når den åbner. Det er mest sidst på dagen og om aftenen, at der er meget fyldt.

Hvis du besøger Tivoli Friheden med børn, så er der en masse arrangementer, som de kan hygge sig med her ved Halloween. Både skattejagt og græskarskæring og selvfølgelig de forskellige huse, hvor spøgelser og andet uhygge holder til.

Halloween-i-Tivoli-Friheden

Urkrafterne i Friheden

Ingen Halloween i Friheden uden live monstere og genfærd, der på uhyggelig vis sniger sig ind på de besøgende. Igennem flere år har Urkrafterne været en del af oplevelsen til Halloween. Urkrafterne er en frivillig forening med medlemmer over hele landet og en af dem, som har været med til at skræmme gæster i Friheden gennem 3 år er Kathrine på 25.

Kathrine har oplevelsen helt inde under huden fra morgen til aften, da hun sammen med hendes kollegaer overnatter i lokaler i Tivoli gemmen hele Halloween. Det er samtidig med til at give et rigtig godt fællesskab blandt alle de frivillige “det er bare så hyggeligt og vi er gode til at hjælpe hinanden”, siger hun smilende.

Halloween i Tivoli Friheden

Tør du komme i cirkus?

Oplevelserne er mange for dem, der besøger Friheden til Halloween. Det er alt lige fra den tradtionelle græskarudskæring for børn til lanternevandring om aftenen i Havreballe skov samt forestillingen Nattens Tivoli.

Derudover kan parkens gæster også opleve et ekstra kryb ned af ryggen, når tæppet går op til horrorforlystelsen circus DYSTOPIA.

Mange så med, da DYSTOPIA kom med i finalen i Danmark har talent i 2019. Siden da har de sat en skræk i livet på mange danskere med deres frygtindgydende show. Det bliver heller ingen undtagelse her i Friheden, hvor parkens gæster vil blive ført gennem 1500 kvm på deres livs gys.

Halloween-i-Tivoli-Friheden
Tivoli Friheden halloween
Halloween i Tivoli Friheden
Halloween-i-Tivoli-Friheden
Halloween i Tivoli Friheden
Halloween-i-Tivoli-Friheden-bryggerheks
Halloween-i-Tivoli-Friheden-græskarmand
Halloween-i-Tivoli-Friheden-bryggerheks
Halloween i Tivoli Friheden
Halloween-i-Tivoli-Friheden- boder
Halloween-i-Tivoli-Friheden-grav
Halloween-i-Tivoli-Friheden
Halloween-i-Tivoli-Friheden-græskar
Halloween-i-Tivoli-Friheden-græskar
Halloween-i-Tivoli-Friheden

Tivoli Friheden

Det sker i Århus

Find en oversigt over de kommende oplevelser og events i Århus. Uanset om du er til kultur, kunst, musik eller noget helt fjerde, er der noget for enhver smag.

artikler

spisesteder