Aarhus Inside logo

Botanisk Have 150 år

Dato

Start

Hvor

Arrangør

Oplev Botanisk Have 150 år

Botanisk Have 150 år

Den 27. juni markerer Botanisk Have 150 års jubilæum.

For at fejre dette, arrangeres der en stor festlighed både i Væksthusene og i selve Botanisk Have. Festlighederne er centreret omkring temaet “Hjerte for naturen”.
Festen byder på en bred vifte af sjove og gratis aktiviteter for hele familien, som alle har fokus på naturen og vores fælles ansvar for at beskytte den.

Deltagelse i alle aktiviteter er fuldstændig gratis.

Under fejringen vil du bl.a. kunne møde repræsentanter fra Botanisk Haves Venner, Haveselskabet, Danmarks Naturfredningsforening, Verdens Skove, Arternes Aarhus, Jydsk Orchide Klub og Science Museerne.

Botanisk Have blev grundlagt den 27. juni 1873 af Haveselskabet. I dag er det Botanisk Haves Venner, Science Museerne og Aarhus Kommune, som sørger for den daglige pleje og vedligeholdelse af haven.

Program for Botanisk Have 150 år

Bemærk, at heldagsaktiviteter i Væksthusene kun foregår i weekenden.

Lørdag d. 24.6 kl. 5.00
Er du en af de morgenfriske sjæle, der elsker at stå op med solen? Så kom og tag med på en fuglelytte-tur i det tidlige morgengry. I Botanisk Haves skønne omgivelser kan du prøve om du kan identificere så mange fugle som muligt. Her gåes sammen på opdagelse i naturens eget morgenkor.
Arrangeret i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening

Der er en velfortjent kop varm kaffe og et friskbagt rundstykke til alle, der har været med på fugleturen. Dette hyggelige morgenmadsarrangement er leveret af Science Museerne.

Lørdag 24.6 kl. 10-17 og søndag 25.6 kl. 10-17 med mindre andet er nævnt
Kl. 10. Væksthusene slår dørene op for en fantastisk dag med sjove og lærerige aktiviteter. Du kan hoppe ind og ud af aktiviteterne, som det passer dig.

Lav dit personlige insekthotel: Inviter småkrybene indenfor i din have med dit helt eget insekthotel. Botanisk Haves Venner vil guide dig til, hvordan du kan skabe et charmerende hotel til insekter, der både pynter og skaber liv i din have. (Gårdhaven)

Bli’r du en fuglenes redningsmand?: Gamle træer er sjældne nu, og fuglene mangler steder at bygge rede. Men du kan hjælpe. Med Dansk Ornitologisk Forening og Danmarks Naturfredningsforening, kan du bygge dit eget fuglehus, og give en hånd til vores fjerede venner. (Gårdhaven)

Byg et insekt-paradis til Botanisk Have: Sammen skaber vi Aarhus’ mest luksuriøse insekt-resort, komplet med arkitekttegnede boliger og all-inclusive for de mange forskellige insekter. Og til vores pindsvin skaber vi et hyggeligt hjem i bunden. Når vi er færdige, opstiller vi det i Væksthusenes vilde baghave, til glæde for alle havens dyr og planter. (Med Science Museerne og Aarhus Universitet i Gårdhaven)

Hvordan kan du redde naturen?: Med arter og levesteder forsvundet som aldrig før, er det tid til at tage aktion for at bevare vores natur. Kom og besøg Danmark Naturfredningsforenings stand ved hovedindgangen til Væksthusene, og få gode råd om, hvordan du kan gøre en forskel.

Gå på skattejagt i regnskoven: Inviter børnene på en spændende skattejagt i Tropehuset, og lær dem om, hvordan de kan blive beskyttere af regnskoven. (Med Verdens Skove i Væksthusene).

Lørdag d. 24.6 fra kl. 14:00 – 16:00:
Hav det vildt i haven. Få masser af tips til, hvordan du får mere natur helt ind i din egen have med vores foredrag om biodiversitet og vilde haver – “EN VILD PÆN HAVE”. Biolog Lilli Gruwier fra Vildskab.dk og Haveforeningen er klar til at inspirere dig. Mød op i Væksthusene.

Søndag d. 25.6 fra kl. 13:00 – 15:30:
Leg med stauder. Bli’r du forvirret over, hvordan du får dit staudebed til at se perfekt ud? Vi starter med et foredrag, og derefter kan du prøve kræfter med at designe dit eget staudebed, med hjælp fra have- og landskabsarkitekt Jeanette Thysen og Haveforeningen. Vi mødes i Botanisk Have eller Væksthusene – det afhænger lidt af vejret, så hold øje med opslag.

Kom med på Botanisk vandring i Botanisk Have. Lad os sammen udforske de forskellige planter, som Botanisk Have huser, i selskab med Peter Wind fra Danmarks Naturfredningsforening. Det præcise tidspunkt kommer snart, så hold dig opdateret.

Nysgerrig på Vilde Vækster & Væksthusenes Vilde Baghave? Kom med på rundvisning ved Science Museerne. Det præcise tidspunkt kommer snart, så hold dig opdateret.

Derudover kan du opleve:

Arternes skattejagt med Arternes Aarhus: Vi har skjult nogle poster rundt om i Botanisk Have. Hvem finder dem alle? Og hvem kan svare rigtigt på alle spørgsmål? Der kunne være en overraskelse i vente til de dygtigste detektiver. Mød os ved indgangen til Væksthusene og kom i gang!
Kunst & Historie: Tag et skridt tilbage i tid med vores historiske nedslag fra 1883-2023, eller nyd udstillingerne med kunstnere som skulptør Jørn Rønnau, trædrejer Frede Thomsen, keramiker Ginette Wien, tekstilformgiver Tove Poulsen og pilefletter Dorthe Andal Steffensen. Alt dette venter på dig i Væksthusene.
Naturens plejere: Hør Åbrinken Kogræsser- og Naturplejeforening fortælle om deres arbejde med at holde naturen sund og smuk. Find dem i Botanisk Have.
Samskabende kunst: Billedkunstner Margit Mellergaard Larsen og Karen Søholt præsenterer deres samskabelsesprojekt, og du kan nyde smukke fotografier fra Botanisk Have taget af Steen Marqvard. Kom forbi i Væksthusene.
Orkideernes verden: Jydsk Orchide Klub er klar til at vise dig deres flotte orkideer og har også nogle til salg. Du finder dem i Botanisk Have.
Grønt infohjørne: Haveforeningens infobod har en masse nyttige informationer og fantastiske havebøger til salg. De står klar alle dage fra 24.6-27.6 kl. 10-17 i Botanisk Have.
Naturen på lærred: Nyd smukke akvarelmalerier af Lavinia Rizzoli Salomoni, udstillet både i Væksthusene og Botanisk Have.
Krydderurteparadis: Er du vild med krydderurter? Så besøg Den økologiske Have, som sælger lækre krydderurter i Botanisk Have.
Planteproduktion: Kom og se, hvordan vi formerer planter i Botanisk Have.

Mandag d. 26.6, når solen går ned og Botanisk Have bliver mystisk, får du mulighed for at møde nogle af haven’s mest fascinerende nattedyr: Flagermusene! Aarhus Universitet tager dig på en fortryllende tur, hvor vi får mulighed for at opleve disse små nattens akrobater, der svinger sig mellem de store træer.
Flagermus bruger super høje lyde til at finde rundt, lyde som er for høje for os mennesker at høre. På turen kan du prøve en flagermuse-detektor. Den oversætter flagermusens ultralyd til noget, vi kan høre.
Mød os ved Væksthusene kl. 21.15. Flagermuse-eventyret varer til ca. 22.30.

Læs mere om Botanisk Have her på AarhusInside.

Find oplevelser i Aarhus i Eventkalenderen

Aarhusinside.dk fungerer udelukkende som en formidlingsplatform for de events, der præsenteres på vores side.
Vi forsøger så vidt som muligt at holde os opdateret omkring ændringer. Dog påtager vi os ingen ansvar for eventuelle ændringer, aflysninger eller udsolgte events.
Vi er primært dedikeret til at levere relevant og opdateret information om events i Aarhus, men opfordrer brugere til direkte at kontakte eventarrangørerne ved eventuelle spørgsmål eller behov for yderligere information om de enkelte events.