Aarhus Inside logo

Mustang Sally’s Bar og Diner Klub er en oplevelse i Amerikansk dinerkultur og bilhistorie

Udgivet: 17. december 2023
Mustang Sallys bar og diner hele restauranten
af: Christina Hazelden - Fotograf: Wyrle Studio

En autentiske diner oplevelse hos Mustang Sally’s Bar og Diner Klub

Beliggende lige ved motorvej 45 udenfor Hørning, har Marianne og Henrik skabt et lille stykke af Amerika, et sted hvor tiden syntes at stå stille i en hyldest til fortidens traditioner.

Da jeg første gang besøgte Mustang Sally’s Bar og Diner Klub, var det med en følelse af nysgerrighed og forventning. Jeg havde hørt om stedets unikke kombination af ægte amerikansk diner stemning og dansk hygge, og jeg var spændt på at opleve det selv.

Indenfor slog duften af grillet kød og friske fritter mig i møde, og jeg blev straks draget ind i et miljø, der emmede af nostalgi – en blanding af amerikanerbiler og en autentisk amerikansk diner. Det var som at træde ind i en anden verden, et sted hvor historie og nutid smelter sammen i et unikt udtryk.

Mustang Sallys bar og diner Bar

Mustang Sally’s Bar og Diner Klub er meget mere end et sted at spise. Det er en oplevelse, der taler til sjælen og skaber en følelse af ægte amerikansk roadhouse stemning. Væggene er et lappetæppe af historie og lidenskab, hvoraf mange er fundet i USA på deres rejser, som de tager til for få inspiration, se amerikanske biler, og holde ferie. 

Under hver plexiglasoverflade på de 10 borde er en collage af udklip og billeder med klassiske amerikanske biler. De tre gange, hvor jeg har besøgt stedet, har jeg hver gang sat mig ved et nyt bord for et nyt perspektiv og en ny oplevelse.

De røde polstrede sofaer inviterer mig altid til at synke ned i en verden af komfort. De er ikke kun siddepladser, de er en del af oplevelsen, der er omhyggeligt restaureret og udvalgt af Henrik, som en hyldest til de biler, han elsker. Når jeg sidder her som gæst, så mærker jeg med tydelighed, at jeg sidder midt i hjertet af hans passion, omgivet af hans arbejde, mens jeg nyder Mariannes kulinariske kreationer.

Det er tit de små detaljer, som jeg lægger mærke til, når jeg spiser ude. Og jeg faldt fuldstændig for de nostalgiske salt- og pebersæt formet som benzinstandere og deres servietholdere, der er lavet af stempler fra en V8 motor. Alt sammen detaljer, der er med til at tilføjer et personligt præg og charme til dineren.

Selv baren er et mesterværk, som jeg er virkelig fascineret af. Den er lavet fra fronten af en klassisk Mustang, og er ikke kun en funktionalitet, den er et ikon, og et centrum for fællesskab. En sjov men gennemført detalje er håndvasken i baren, som er lavet af en gearkasse fra en Chevrolet. Og når fadølsanlægget, der er indbygget i en gammel benzinstander flyder med øl, bliver baren et samlingspunkt for de mange stamkunder og nye ansigter.

Mustang Sallys bar og diner Væg

Gæsterne omkring mig har hver gang været en blandet flok – familier, venner, virksomheder med deres medarbejdere og tilfældige forbipasserende. Jeg lytter når nye gæster kommer ind af døren og høre, at mange er tiltrukket af rygtet om et spisested, hvor hver ret er en oplevelse, og hvor man aldrig går sulten derfra. Marianne og Henrik har en særlig evne til at få både mig og de øvrige gæster til at føle sig velkommen, en evne der er afgørende for den oplevelse, der gør at vi alle kommer igen.
Mustang Sally’s Bar og Diner Klub er ikke et sted, hvor du behøvede at klæde dig fint på. Her kan du komme som du er, og det er helt i orden.

Mustang Sallys bar og diner garagen

Fra drengedrømme til virkelighed

Mariannes og Henriks kærlighed til gamle amerikanerbiler er ikke bare en hobby, det er sjælen i Mustang Sally’s bar og Diner Klub. De har selv tilsammen 6 amerikanerbiler stående, som kommer ud på landevejene, når vejret tillader det. 

Da jeg første gang trådte ind i værkstede, der ligger i forlængelse af dineren, var det som at træde ind i en drengedrøm, med luften fyldt med lugten af olie. Her står rækker af klassiske biler, nogle til overvintring andre der er ved at blive sat i stand.

Det er her, i dette mekka af amerikanske ikon biler, at Henrik har brugt utallige timer, siden han var en femårig knægt, der arbejdede side om side med sin far. Hver bil, der står her, er et vidnesbyrd om hans dedikation og håndværk. Dette er ikke bare et værksted, men en hyldest til de klassiske amerikanske ikoner og Henrik fortalte gladeligt om sine år i værkstedet.

Fotografen, som var med på turen, var ikke forberedt på den overraskelse, der ventede ham i Henriks værksted. Blandt de mange imponerende klassikere, stod der, som skåret ud af hans drømme, en Mustang 1971 Mach E i den præcise nuance af farve, han altid havde drømt om.

Det var en oplevelse at se fotografens øjne skinne, mens han gik omkring bilen og rørte ved den med en hellig respekt, alt imens han indfangede hver eneste vinkel med sit kamera. Og det krævede en del overtalelse at få ham tilbage fra værkstedet til dineren igen.

Mustang Sallys bar og diner Bar burger

Hjemmelavet mad og historier hos Mustang Sally’s

Marianne, der selv tilbereder alt maden fra bunden, byder velkommen med en menu, der er en hyldest til de klassiske, amerikanske dinere, men med et twist af dansk kvalitet og omhu.

Jeg lod mig friste af deres Mustang burger, og hver bid tog mig gennem smag og tradition. Den saftige Limousine hakkebøf var så mørt, at det næsten smeltede på min tunge, mens cheddarosten tilføjede en rig og cremet kontrast. Her er jeg nødt til lige at nævne burgerbollen, som var helt perfekt sprød og crunchy på yderside med en blød og luftig inderside. Man skal aldrig gå ned på pommes fritterne til sin burger og de var helt perfekte – sprøde og gyldne udenpå, bløde og lækre indeni.

Marianne forstår essensen af det amerikanske diner køkken. Store portioner, ægte ingredienser og mad lavet med kærlighed. Efter nu tre besøg hos Mustang Sally’s er det blevet en klar konstatering for mig, at jeg endnu ikke har formået at spise op.

Henrik, som også er tjener om aftenen, er en personlighed for sig. Han naviger mellem bordene mens han server retterne, og hans latter og historier er utrolig smittede. Med hver servering kommer en anekdote, et indblik i stedet, eller en historie om en af de mange klassiske skønheder, han havde givet nyt liv.
Hver gang en ny gæst trådte ind, lod jeg mærke til at de, lige som jeg selv, blev mødt af Henriks imødekommende natur, som om de var gamle venner. Han skaber en stemning, hvor det føles som hjemme, og hvor vi alle bliver en del af Mustang Sally’s familien.

Jeg har oplevet, at når familier kommer forbi til Mariannes mad, så får børnene deres mad i en lille papbil, der bringer fortællingen om bilkulturen til live på en måde, der engagerer de yngste gæster.

Mustang Sallys bar og diner Henrik servere

Sommerhygge og bilglæde

I sommermånederne åbner Mustang Sally’s Bar og Diner Klub op for en helt anden slags charme. Den rummelige gårdsplads bliver et afslappet samlingspunkt, hvor kunderne kan nyde synet af klassiske amerikanerbiler parkeret side om side. Det er her, bilentusiaster mødes, og en afslappet atmosfære hersker, understøttet af et fadølsanlæg, der står klar til at servere kolde øl i sommersolen.

Samtalerne er hyggelige og jordnære, mens et udvalg af rock’n’roll hits, og til tider live musik, giver lyd til de lune sommeraftener. Det er ikke en overvældende fest, men mere en samling, hvor ligesindede kan nyde godt selskab og dele en fælles passion for amerikanerbiler.

For dem, der ikke er klar til at afslutte aftenen, tilbyder Mustang Sally’s små, hyggelige overnatningshuse. Det giver en mulighed for at forlænge opholdet og tilbringe natten i rolige omgivelser, kun et stenkast fra dineren.

Det særlige ved somrene her er den ukomplicerede glæde ved livet, som stedet formidler. Der er en følelse af at være en del af et fællesskab, hvor nye minder bliver til i en afslappet stemning, og hvor hver enkelt detalje bidrager til oplevelsen. Mustang Sally’s bliver mere end en diner og et værksted om sommeren. Det bliver et sted, der samler folk i et miljø af fælles interesser og simpel glæde.

Mustang Sallys bar og diner Shelby skilt

En oplevelse udover ord og billeder

Selvom jeg har gjort mit bedste, så er det at sætte ord på oplevelsen af Mustang Sally’s Bar og Diner Klub, som at forsøge at beskrive duften af frihed på en åben landevej – det skal opleves. Hver enkelt detalje, fra de saftige burgere til de polstrede røde bænke og de glimtende kromdetaljer, er en del af en større fortælling, der kun kan mærkes ved at være der selv.

Det er en rejse tilbage i tiden, hvor smagen af Amerika bliver levendegjort langt fra dens kyster. Fra det øjeblik du træder ind, bliver du en del af stedets sjæl, en sjæl som Marianne og Henrik har næret og delt gennem deres passion for deres imødekommenhed, mad og klassiske amerikanerbiler. Og selvom vi har forsøgt at beskrive med ord og billeder, vil det aldrig fuldstændig indfange den varme og atmosfære, der gør Mustang Sally’s til noget helt særligt.

Stedet skal ikke bare beskrives – det skal opleves.

Mustang Sallys bar og diner Henrik og Marianne
Mustang Sallys bar og diner restauranten
Mustang Sallys bar og diner køkken
Mustang Sallys bar og diner Mustang 69
Mustang Sallys bar og diner Route 66
Mustang Sallys bar og diner Bar
Mustang Sallys bar og diner Las vegas
Mustang Sallys bar og diner Bar Farlaine bil
Mustang Sallys bar og diner Trøje

Copyrigth AarhusInside og Wyrle Studio