Aarhus Inside logo

Oplev den indianske og nordiske kultur i naturskønne omgivelser på Eagleroad

Udgivet: 19. april 2023
Indenfor lille jurt på Eagleroad
af: Christina Hazelden - Fotograf: Wyrle Studio

Har du nogensinde overvejet at træde ud af din comfort zone og opleve noget helt unikt? Så skal du besøge Eagleroad, et kursussted og center for personlig og ledelsesmæssig udvikling beliggende midt mellem Århus, Skanderborg og Ry. Eagleroad tilbyder en unik mulighed for at komme tættere på naturen og en mere autentisk livsstil gennem workshops, der tager udgangspunkt i den indianske og nordiske kultur og dens spirituelle livsforståelse.

Jeg havde den store fornøjelse af at besøge stedet og overnatte i en jurt. Fra det øjeblik jeg trådte ud af bilen, blev jeg mødt af en følelse af ro og harmoni. Der var ingen lyde fra trafik eller byliv, kun lyden af fuglesang og de små islandske heste, der stod i folden overfor stuehuset.

Ejeren Johanne, som selv har en lang og spændende historie, fortalte mig om stedets filosofi, som er baseret på den indianske og nordiske kultur og dens spirituelle livsforståelse. Her kan du blive tættere på naturen og opleve autentisk livsstil, gennem workshops og kurser, der inkluderer overnatning i en traditionel Mongolsk jurt eller i en høj hvid tipi.
En jurt er et lille cirkulært rum, med bløde tæpper, farverige puder og smukke mønstre. Jurten er et traditionelt bosted, der er blevet brugt i århundreder af nomadefolk i Centralasien, og her i Danmark er den genskabt til en varm og hyggelig oase midt i naturen.

Men det er ikke kun Mongolske jurte, som du kan opleve hos Eagleroad. Der er også flere høje hvide tipier, sauna og en svedhytte omkranset af høje træer, der skærmer for din lidt stressede verden udenfor.

Eagleroad skulptur

Idyllisk natur og indiansk kultur

Johanne, som er stedets ejer, gik rundt i haven med en kop kaffe, da jeg ankom og med børnebørnene, der legede i haven og for mit vedkommende kunne det ikke blive mere idyllisk.

Jeg havde aldrig tidligere hørt om en jurt eller kendt meget til den indianske kultur. Jeg var derfor spændt på at lære mere om Eagleroad fra Johanne.

”Eagleroad har eksisteret i 30 år og navnet kommer fra min tidligere mand. Eagleroad er deres familienavn. Jeg rejste til USA, da jeg var helt ung fordi jeg havde en søgen efter at være sammen med andre, der var mere forbundet med naturen. Her mødte jeg en indianer, som senere skulle blive min mand og far til vores tre børn. Jeg har siden rejst meget, men elsker området heromkring. Kursuscentret Eagleroad er startet på Djursland for 30 år siden, men flyttede i 2003 tæt på Skanderborg.”

På Eagleroad kan du deltage i en lang række kurser og arrangementer, som kan hjælpe dig med at finde dig selv, opnå personlig kraft og leve en mere autentisk og sund livsstil. Alt fra kurser om naturens urter, shamanisme, mindfulness, sang, dans, healing, koncerter, trommerejser og meget mere er på programmet. Men stedet er ikke kun for privatpersoner, virksomheder kan også have stor gavn af at besøge Eagleroad. Her kan man holde teambuilding kurser, personlig trivsel og ledelseskurser i naturskønne omgivelser væk fra traditionelle powerpoints og whiteboards. Det er en unik måde at mødes om andre værdier og indhold, som kan inspirere til nærvær og nye perspektiver.

Eagleroad digte

En vej til en mere autentisk livsforståelse

Johanne fortsætter, ”min drøm var at kunne formidle nogle af de budskaber som jeg lærte om den indianske kultur i forhold til det hele menneske og vores forbindelse til naturen som menneske, hvor vi har lidt mindre ego og mere er en del af et fællesskab. Det er især populært blandt virksomheder i forhold til en mere sund ledelse, men skoler og efterskoler har også haft glæde af stedet her.”

Jeg var lidt spændt på at høre mere omkring den indianske kultur og hvordan den kan forenes i vores nordiske. ”Det er en spirituel livsforståelse, der er mere shamanistiske, hvordan naturen og mennesket påvirker hinanden. Da jeg startede for 30 år siden, var der ikke så mange, som forstod det. Men i dag er der kommet en større søgen og forståelse af, hvordan vi selv kan påvirke vores egen hverdag. Personligt tror jeg på, at der er en større længsel efter noget, som er dybere og mere autentisk og jeg tror, at det lever i selve vores DNA. Vi er som mennesker kommet virkelig langt væk fra vores natur og mange har brug for at finde tilbage igen.”

Som en person, der ofte arbejder med stramme deadlines og bruger en betydelig del af min tid foran en computerskærm, kunne jeg kun nikke enigt med Johanne. ”Når folk kommer ind i en tipi eller sætter sig foran bålet, så kommer celle-hukommelsen frem. Den der følelse af, at sjælen lander i kroppen igen.”

Eagleroad overblik

Svedhytten, en kraftfuld og spirituel oplevelse i harmoni med naturen

Eagleroad har også deres egen svedhytte, hvor du kan slippe de mentale forhindringer og få renset både krop og sind. Svedehytten er en unik og spirituel oplevelse, som især appellerer til private og mindre grupper.

Jeg var lidt spændt på at høre mere omkring, hvordan det foregår når man sætter sin ind i en svedhytte. ”Svedhytten fungerer ved, at stenene bliver varmet på et bål udenfor og derefter båret ind i hytten. Her er en ceremonimester med til at føre det spirituelle element ind i processen også. Det handler ikke kun om at få renset kroppen fysik men også at slippe de mentale forhindringer, der ikke er gode for os.
Det er vigtigt for mig at skabe en balance mellem det det fysiske, psykiske, åndelige og mentale. Og få skabt plads til ånd og sjæl og dermed bringe din livskvalitet tilbage ind i din hverdag. Når man træder ind i svedhytten, så sker der noget helt særlig. Hytten er lavet af pilegrene og tæpper og med de glædende sten i midten er stedet i fuldstændig harmoni med jordens elementer. Svedhytten repræsenterer jordens livmoder og genfødsel.” Johanne forsætter med et lille smil ”Mange personer har haft en åbenbaring igennem forløbet i svedhytten, ja selv hard core forretningsfolk har oplevet en forskel bagefter.”

Eagleroad haven

Genopdagelse af nordisk spiritualitet

Det er dog ikke kun den indianske kultur som træder i kraft her i Midtjylland. Det har været vigtigt for Johanne også at bringe vores egen nordisk kultur ind i forløbet. ”Der er en livsstil, spiritualitet og historie i vores egen nordiske kultur, som vi har glemt lidt, og som er blevet fragmenteret. Derfor har jeg de seneste år arbejdet på at genopdage og bringe den nordiske spiritualitet ind i mit arbejde, både gennem mine egne studier og gennem samarbejde med andre, der kender til emnet.”

Mens Johanne talte, så sad jeg og kiggende rundt. Jeg var lidt nysgerrig på det kæmpestore tipitelt, som stod forneden i haven. ”Teltet bruger vi til overgangsritualer, bryllupper og konfirmationer.” Udbrød Johanne.
Bryllupper og konfirmationer siger lidt sig selv, men jeg var noget nysgerrig på, hvad et overgangsritual betød. ”Et ritual kan repræsentere de forskellige overgange og omvæltninger, som vi har i livet. Det kan være, når vi går fra at være barn til ungdom, hvor det f.eks. er et alternativ til den kirkelige konfirmation. Et overgangsritual kan også være, når børnene flytter hjemmefra og man som forældre står i den her store omvæltende proces i livet. Så hjælper ritualet med at træde ind i den næste proces sammen med andre og det kan være enormt kraftfuldt.
Der bliver også fejret forårs- og efterårsjævndøgn hos Eagleroad, som en del af vores nordiske kultur. ”For eksempel er vinteren egentlig indrettet ganske fint til, at vi trækker os lidt tilbage og finder ud af, hvilke værdier vi har, og hvordan vi passer på vores energi, så vi ikke brænder ud i begge ender. Der er lidt mere plads til det rolige og til historiefortælling. Ved at fejre efterårsjævndøgn giver vi os selv mulighed for at finde frem til den indre ro, som vintertiden lægger op til.”

Eagleroad jurt indenfor

Et multifunktionelt eventsted midt i naturen

Udover at være vært for forskellige overgangsritualer, fungerer det store tipitelt også som et multifunktionelt eventsted. Her afholdes årlige sommerfester og koncerter med både klassisk og rockmusik. Derudover bruges stedet også til meditation, yoga og mindfulness. Gæsterne kan deltage i kurser i pileflet, drømmefangere og macramé og lære at lave smukke dekorationer til hjemmet. Naturen på Eagleroad er ikke kun malerisk, men også spiselig. Der afholdes urtekurser, hvor deltagerne lærer at plukke urter i naturen og bruge dem i deres daglige madlavning.

Eagleroad skilt

Johanne bruger shamanistisk healing og naturterapi som en del af sit arbejde som life coach

Udover svedhytten så har Johanne også sessioner som life coach, hvor hun bruger shamanistisk healing og naturterapi som en del af sit arbejde. ”Nogle gange kører vi bare på autopilot, og så skaber vi neurologiske spor i vores hjerne, der ikke er sunde for os. Det kan være rigtig svært at regulere sig selv, især i det samfund, vi lever i, hvor der hele tiden er et vis pres. Vi er nødt til at blive dygtige til at sætte sunde grænser for os selv, ellers risikerer vi at brænde ud og miste styringen på vores egen retning. Jeg ved af personlig erfaring, hvor meget healing og terapi kan betyde for en person. Derfor er det vigtigt for mig at hjælpe folk med ikke at føle sig alene i deres problemer.”

Eagleroad heste

Tag en pause fra hverdagen og genfind balancen på det idylliske kursussted Eagleroad

Efter mit besøg på Eagleroad kan jeg varmt anbefale stedet til enhver, der ønsker at få et pusterum fra hverdagens stress og jag. Det er en mulighed for at finde indre ro og balance, og samtidig lære mere om den indianske og nordiske kultur. Og skulle man blive forelsket i den hyggelige jurt eller det store tipitelt, kan man endda købe dem og skabe sin egen lille oase i naturen.

Jeg vil i hvert fald tage min erfaring med mig og forsøge at tage lidt mere tid til at koble af og komme tættere på naturen i min egen hverdag. Og vil helt sikkert tage turen tilbage til Eagleroad for endnu en afslappende weekend væk fra storbyens travlhed.

Har du lyst til at prøve en overnatning i en jurt inden du beslutter dig til, om du skal deltage i nogle af stedet kurser eller trænger du blot til at komme lidt væk fra hverdagens travlhed, så har du mulighed for at tage en overnatning via Airbnb.

Eagleroad store jurt

Den store jurt, som bliver brugt til både soverum, yoga og terapi.

Eagleroad tilbyder

 • Indendørs- og udendørs kursuscenter for virksomheder og private.
 • Private og team sessioner.
 • Spiritualitet, healing og shamanisme.
 • Ceremonier, ungdomsceremoni og overgangsritual.
 • Svedehytte.
 • Musik & Ceremonielle sange.
 • Naturterapi & rekreation.
 • Gruppe-arrangementer.
 • Workshop & teamwork.
 • Foredrag.
 • Salg af tipier og historiske telte.

Se mere på deres hjemmeside Eagleroad.

 

Johanne Eagleroad

Johanne, Eagleroad