Det glade vanvid Aarhus

Fællesspisning i gourmet klassen på Det Glade Vanvid..

 

Restaurant Det Glade Vanvids koncept er helt enkelt. Alle gæster i de to lokaler, der ligger ved Lystbådehavnen i Århus, får de samme retter serveret hele aftenen og præcis kl. 21.30 i hverdage og 22.30 i weekender lukker restauranten. Det er da heller ikke Det Glade Vanvid, du skal vælge, hvis du er ude i byen og impulsivt får lyst til noget lækkert at spise. For her er du nødt til at have bestilt bord på forhånd. Og gerne i god tid for de fleste aftener er her helt fyldt op.

Følelsen af at være en del af et fælles fest arrangement med tilhørende middag er ikke til at tage fejl af, når du spiser her. Og stemningen blandt gæsterne bliver da også mere og mere løssluppen, som aftenen skrider frem og man har taget turen op til vinbaren lidt for mange gange. Det er en del af Det Glade Vanvids charme, men hvis du forventer en intim middag, så skal du nok vælge et andet sted at spise.

Inklusiv fri vinbar

En del af konceptet og absolut en af de bedre idéer, som en restaurant er kommet frem til, er den frie vinbar med forskellige hvidvine og rødvine. Baren står perfekt placeret midt i lokalet og her tager du selv dit glas med op for, at fylder det op. Husk at det giver ekstra point hos din dinner partner, hvis du lige nupper det glas med og sørge for, at det bliver fyldt op. Det er også en god anledning til at sludre lidt med de øvrige gæster.

Hvis du gennem middagen trænger til en afveksling fra vinen, kan du bede om en øl eller sodavand, det følger også gratis med i prisen.

Og netop prisen er en af de andre fordele ved at spise på Det Glade Vanvid. For 3 retter, en appetizer, lidt sødt til kaffen og et glas cognac/rom inkl. fri vinbar er prisen 399,- på hverdage og 599,- i weekender.

Her ved du på forhånd, hvor meget aftenen kommer til at koste og derfor bruger mange også stedet til at fejre fødselsdag eller invitere på middag. Der kommer nemlig ingen ubehagelig overraskelse, når regningen skal betales.

Er I flere, som er afsted sammen er det også en fordel, at menuen er bestemt på forhånd. Så spares tiden med lige først, at der skal findes ud af, hvad der skal bestilles og hvem skal have hvad.

Det er bare at sætte jer til bords og lade aftenens sludren begynde. Er du virkelig sulten, så står der allerede en appetizer klar på bordet med tilhørende brød. Det kan klart anbefales, at dyppe brødet i den hjemmelavede olie, der står på bordet. Husk at ryste flasken for de gode smagsoverraskelser ligger i bunden af flasken.

Det glade vanvid
Det glade vanvid Aarhus

Gourmet du kan betale dig fra

Hos Det Glade Vanvid bliver der eksperimentariet med sammensætningen af råvarer. Og selvom det måske ikke lige giver mening, hvordan de forskellige ingredienser kan indgå i samme ret, så bliver både dine smags- og synsanser tilfredsstillet, efterhånden som du får dig spist igennem retterne.

Personalet er ungt, men virkelig servicemindet og med til at bidrage med den gode stemning. Både tjenere og kokke går rundt og fortæller om næste ret ved hver enkelt menu. Chefkokken har selv tidligere stået i lære i restauranten, hvorefter han tog et par år andre steder for så at vende tilbage igen. Han har 5 elever under sig og når man som elev laver den samme ret igen og igen i flere uger, så ligger grundprincipperne inde under huden.

For Det Glade Vanvid er det klart en fordel med den faste menu. Her er der ingen madspild, de ved præcis, hvor mange gæster der kommer og hvor mange råvarer, der skal bruges.

Det Glade Vanvid skifter menu 8 gange om året og du kan altid følge med i, hvad den nye menu består af på deres hjemmeside, Facebook og Instagram.

Førsteklasses udsigt til både Århus Lystbådehavn og Århus Ø i baggrunden

Det glade vanvid Aarhus
Det glade vanvid Aarhus

Når du spiser på Det Glade Vanvid i Århus, så har du den smukkeste udsigt til bådene, der gynger i vandet ved lystbådehavnen og du vil kunne skimte Århus Ø, der ligger i baggrunden. Her er to separate lokaler, “Gryden” og “Panden”, som er adskilt af køkkenet. Konceptet er det samme i begge lokaler og det er de samme kokke, der tilbereder maden. Du bestemmer selv, hvilket af lokalerne du ønsker, når du laver din bestilling. Dog er det restauranten, der tager beslutningen om, hvor du skal sidde henne i rummet. Alle står pænt og venter udenfor indtil dørerne åbnes kl. 18.30 og så er det ellers at lade en god aften begynde.

Se mere på Det Glade Vanvids hjemmeside

Artiklen er ikke sponsoret

Nyeste artikler