Det Glade Vanvid

Pakkerivej 2, 8000 Århus C

MenukortBook bord

Det Glade Vanvid med udsigt

Restaurant Det Glade Vanvid ligger på Århus Lystbådehavn med den smukkeste udsigt ud over vandet. Her byder restauranten ind til social dinning med en fast menu, der bliver skiftet hver anden måned og vin ad libitum.

Konceptet er helt enkelt. Alle gæster i de to lokaler, der ligger ved Lystbådehavnen i Århus, får de samme retter serveret hele aftenen og præcis kl. 21.30 i hverdage og 22.30 i weekender lukker restauranten. Det er da heller ikke Det Glade Vanvid, du skal vælge, hvis du er ude i byen og impulsivt får lyst til noget lækkert at spise. For her er du nødt til at have bestilt bord på forhånd. Og gerne i god tid for de fleste aftener er her helt fyldt op.

Følelsen af at være en del af et fælles fest arrangement med tilhørende middag er ikke til at tage fejl af, når du spiser her. Og stemningen blandt gæsterne bliver da også mere og mere løssluppen, som aftenen skrider frem og man har taget turen op til vinbaren lidt for mange gange.

Middag med fri vinbar

En del af konceptet og absolut en af de bedre idéer, som en restaurant er kommet frem til, er den frie vinbar med forskellige hvidvine og rødvine. Baren står perfekt placeret midt i lokalet og her tager du selv dit glas med op for, at fylder det op. Husk at det giver ekstra point hos din dinner partner, hvis du lige nupper det glas med og sørge for, at det bliver fyldt op. Det er også en god anledning til at sludre lidt med de øvrige gæster.

Hvis du gennem middagen trænger til en afveksling fra vinen, kan du bede om en øl eller sodavand, det følger også gratis med i prisen.

Indenfor på Det Glade Vanvid

Når du spiser på Det Glade Vanvid i Århus, så har du den smukkeste udsigt til bådene, der gynger i vandet ved lystbådehavnen og du vil kunne skimte Århus Ø, der ligger i baggrunden. Her er to separate lokaler, som er adskilt af køkkenet. “Gryden” der har plads til ca. 70 gæster og “Panden”, der har plads til omkring 100 gæster. Konceptet er det samme i begge lokaler og det er de samme kokke, der tilbereder maden. Du bestemmer selv, hvilket af lokalerne du ønsker, når du laver din bestilling. Dog er det restauranten, der tager beslutningen om, hvor du skal sidde henne i rummet.

Gryden

I begge lokaler står der små tomandsborde, som bliver flyttet hver aften i forhold til de gæster, der kommer dagen efter. Der bliver taget hensyn til, hvor mange der kommer i hvert selskab, om det er 8 eller 2, så sættes bordene derefter. Derfor er opstilling aldrig ens fra gang til gang. Det kan være lidt af et puslespil at få til at gå op, men det plejer nu at lykkes ganske godt for Det Glade Vanvid.

Selvom lokalerne indbyder til et stort selskab, så kan du sagtens tage din date eller kæreste med til en lidt mere intim aften. I Gryden er der de mindre røde båse, hvor I kan sidde og snakke og stadig være en del af selskabet i resten af lokalet.

Panden

Følelsen af at være en del af et stort fælles selskab med tilhørende middag er ikke til at tage fejl af, når du spiser på Det Glade Vanvid. Det er ikke ualmindelig, at nogle af gæsterne begynder at snakke sammen på tværs af bordene og ligefrem også at rykke borde sammen.

Menuen på Det Glade Vanvid

Hos Det Glade Vanvid bliver der eksperimentariet med af råvarer og sammensætningen. Og selvom det måske ikke lige giver mening, hvordan de forskellige ingredienser kan indgå i samme ret, så bliver både dine smags- og synsanser tilfredsstillet, efterhånden som du får dig spist igennem retterne.

Menuen udskiftes 8 gange om året og du kan altid følge med i, hvad den nye menu består af på deres sociale medier.

Her ved du på forhånd, hvor meget aftenen kommer til at koste og derfor bruger mange også stedet til at fejre fødselsdag eller invitere på middag. Der kommer nemlig ingen ubehagelig overraskelse, når regningen skal betales.

Er I flere, som er afsted sammen er det også en fordel, at menuen er bestemt på forhånd. Så spares tiden med lige først, at der skal findes ud af, hvad der skal bestilles og hvem skal have hvad.

Det er bare at sætte jer til bords og lade aftenens sludren begynde. Er du virkelig sulten, så står der allerede en appetizer klar på bordet med tilhørende brød.

Stemning Det Glade Vanvid

Personalet er ungt, men virkelig servicemindet og med til at bidrage med den gode stemning. Både tjenere og kokke går rundt og fortæller om næste ret ved hver enkelt menu. Stemningen i restauranten smitter helt naturligt af på personalet og både gæster og de ansatte er med til at bringe det gode humør ind i restauranten hver aften.

Det skaber en følelse af en fællesfest, når maden kommer på samme tid og at det er den samme ret som alle får. Især ved tag selv vinbaren er der mange, som kommer i snak, når meninger om vinen skal deles.

Gourmet du kan betale dig fra

Det er en rigtig god ide at være på forkant med booking, hvis du gerne vil en tur på Det Glade Vanvid. Især weekender er booket op uger i forvejen. Det er både lokale og gæster fra hele Jylland og København, der finder vej forbi stedet her på Århus Lystbådehavn. De gode priser og de lækre retter, hvor man tydeligt kan se, at de to kokke Michael og Lasse tidligere har arbejdet på Michelin restauranter gør, at konceptet er meget populært. Og fordi restauranten præcis ved, hvor mange gæster der kommer og hvilke retter, der skal forberedes så er der stort set ingen madspild med de råvarer, der bliver købt ind.

Det Glade Vanvid online

Spisning og take-away

Spisning på stedet
Ingen take-away

  • Social dinning
  • Aften med drikkevarer ad libitum
Kontaktinfo

Telefon: 86186400
Mail: kontakt@detgladevanvid.dk

Åbningstider

Panden (stort lokale)

Mandag – onsdag 18.30 – 21.30
Torsdag- lørdag 18.30 – 22.30

Gryden (lille lokale)

Torsdag- lørdag 18.30 – 22.30
søndag Lukket

Lokaler

Velegnet til større selskaber.
Handikapvenlig.
Vinduer med udsigt ud over Århus Lystbådehavn og vandet.

Målgruppe

Ingen aldersbegrænsning.

Blandet aldersgruppe.

Både yngre og lidt ældre.

Parkering

P-pladser ved siden af havnen og på Århus Ø. Her kan du holde gratis i op til 3 timer.

Der er p-kælder ved Navitas og Dokk1 mod betaling.

Offentlig transport

Bus 23 stopper ved Århus Ø med kort gang til Det Glade Vanvid.

Letbanen stopper ved Østbanetorvet, der ligger ca. 10 mins gang fra restauranten.

Det glade vanvid i Århus
Det glade vanvid

Gourmet ved Århus Havn

Se flere spisesteder i Århus