Aarhus Inside logo

Immense Festival 2023, en eksplosion af musik, magi og sammenhold

Udgivet: 12. august 2023
Immense festival 2023
af: Christina Hazelden

Aarhus er kendt for sine alsidige festivaler. Men der er én begivenhed, der stikker ud fra mængden – Immense Festival 2023. Hvor hver detalje er sammensat for at skabe et musikalsk og kreativt univers, der løfter musikoplevelsen til nye højder og skaber musik og sammenhold.

Immense festival 2023

Hvorfor navnet Immense:

Immense, som navnet antyder, er et udtryk for at være lige så unik og stor, som man ønsker. “Her spiller janteloven ikke ind, for du må være lige så storslået, som du har lyst til, og du må også være lige så ydmyget, som du har lyst til. Hvad der gør dig tilpas, forklare initiativtageren, Claire.

Navnet Immense emmer af en bevidsthed om at skabe noget større, noget der bringer mennesker sammen og åbner døre til nye muligheder. Og netop den ambition driver festivalen, der blev grundlagt af Claire og hendes kæreste, som begge er passionerede DJ’s.

Immense festival 2023

Musik, magi og mere endnu

Immense Festival er langt mere end blot en musikfestival med trance og elektronisk musik. Det er en samskabelse af musik, kreativitet og fællesskab. Festivalen samler ikke kun musikelskere, men også de, der tror på, at musik kan være mere end blot rytme – det kan være et middel til at skabe forandringer.

Det er tydeligt, at Immense Festival ikke blot er et show, men en oplevelse. Festivalen er nøje designet med dekorative lys, visuelle effekter og en atmosfære, der taler til sjælen. Udover de musikalske godbidder inkluderer festivalen et betagende fireshow med Magic Freaks og et lasershow, der vil efterlade dig fuldstædig forbløffet.

Immense festival 2023

Mangfoldighed og samhørighed

Når du besøger Immense Festival, vil du opleve et lineup af 15 kunstnere fordelt over de tre dage. Men hvad inspirerer festivalen til at vælge netop disse kunstnere, og hvor kommer de fra?

“Vi går efter det, vi selv er passionerede omkring. Vi søger efter det nye, det ukendte både i Danmark og i udlandet, men som samtidig bærer den helt rigtige lyd. Vi ønsker en mangfoldig palet af både upcoming talenter og velkendte navne. Det er vigtigt for os at have hele paletten, så det bliver så bredt som muligt, og samtidig inkludere forskellige kulturelle indslag, der gør os mere indbydende for både vores danske, men også internationale gæster,” siger Claire.

Electronisk og trance er mere end musik

Spørgsmålet om, hvorfor Immense Festival har en forkærlighed for electronisk og trance-genrerne, melder sig. “Vi er stadig DJs og spiller selv techno og trance. Det er musik, vi holder af. Samtidig synes vi, der er en misforståelse og en stigmatisering omkring denne musik og dens kultur. Derfor ønsker vi at skabe en festival som også foregår om dagen. Vi vil vise, at musikken rummer meget mere end blot det mørke billede, som medierne ofte fremstiller. Denne musik har potentiale, og det ses tydeligt på den internationale scene. Vi arbejder på at løfte det her i Danmark, for vores musik eksporteres til andre lande. På vores festival kan du også opleve danske kunstnere, der måske ikke får chancen herhjemme, men som optræder på de største internationale scener,” siger Claire og smiler.

Immense festival 2023

Fra første år til nu

Immense Festival er ikke en nybegynder på festivalbanen. Claire delte festivalens historie: “Det her er 3. gang, vi afholder festivalen. Vi holdt den første gang i 2019, og så igen i 2021. Vi havde planlagt at afholde den i 2022, men jeg blev gravid, så vi udsatte det til 2023.”

Festivalen har haft forskellige placeringer gennem årene. Claire fortsatte: “Første år blev den afholdt under Ringgadebroen ved Godsbanen, og i 2021 blev den holdt i Eskelunden. Faktisk var vi de første, der åbnede Eskelunden som festivalplads. Selvom Eskelunden er en fin placering, føler vi, at vi passer bedre her på Godsbanen. Vi har altid haft en god dialog med Aarhus Volume, og efter at de har bygget dette Village-område her, blev vi meget interesserede og kontaktede dem. Samspillet har fungeret rigtig godt, både med vores mindre arrangementer og nu med Immense Festivalen.”

Immense festival 2023

Logistik og ny energi

Under samtalen med Claire blev det også snakket om fredag aften, hvor det så ud til, at festivalen var ved at løbe tør for alkohol. “Ja, det var tilfældet, smilte hun og forsatte. I år har vi heldigvis samlet et helt nyt team af frivillige for at hjælpe os. De første to gange var det kun Sanel og mig, der stod her alene. Så vi har haft travlt de første to år. I år har vi tilført nye ressourcer, og det har fungeret langt bedre. Det passer også godt ind i vores ønske om at samle folk. Selvfølgelig oplever vi udfordringer undervejs. For eksempel, hvordan man får baren og lagerstyring til at fungere gnidningsløst. Men vi tror på, at det er vigtigt at udfordre os selv. Det gør heller ikke noget at få nogle små bump på vejen. Det hjælper os med at lære og vokse.”

Immense festival 2023

En vision for fremtiden

For Claire og hele teamet handler Immense Festival ikke kun om musik. “Det handler om meget mere end det. Vi har flere personer, der kontakter os for at høre, om de kan bidrage med deres kreativitet til festivalen. Nogle gange ser vi også selv nogen på sociale medier og tager kontakt. Det er med til at gøre os unikke, og vores gæster elsker det og det handler jo om deres oplevelse,” forklare Claire.

“Vi bruger jo også vores platform til at drage nogle opmærksomheder på nogle forskellige mærkesager som vi også støtter. Og det synes vi er vigtigt,” siger Claire.

Med en ambition om at udvide festivalen og skabe en bredere kreativ platform for kunstnere, tegner fremtiden for Immense Festival lyst. Festivalen har allerede formået at tiltrække opmærksomhed fra både internationale gæster og medier. Dens unikke vision om at kombinere musik, magi og sammenhold har potentiale til at styrkes yderligere og skabe en endnu mere mindeværdig festivaloplevelse.

Immense festival 2023
Immense festival 2023
Immense festival 2023
Immense festival 2023
Immense festival 2023