Aarhus Inside logo

Skejby

Skejby er, udenfor Århus, mest kendt for Århus Universitetshospital (Skejby Sygehus) og Ikea. Men området er så meget mere end det. Her er masser af boliger for unge, singler, familier med børn og ældre. Ja hele paletten fylder de forskellige husstande i Skejby.

Skejby i Aarhus

Skejby bydel i Århus

Området er et godt mix af både boligblokke, parcelhuse og rækkehuse. Her har du mulighed for at leje eller købe et lille rækkehus med have. 

Skejby ligger nord for Århus midtby og er kendt for et børnevenligt og roligt område. Og så er huspriserne noget billigere end inde i Århus centrum.  

Fra Skejby er der 5 km ind til Århus centrum og hvis du ikke har bil, er der stadig masser af muligheder for at komme rundt i Århus med bybus og letbanen.

Skejby i Aarhus
Skejby i Aarhus
Skejby i Aarhus

Området ved Universitetshospitalet

Institutioner er der nok af og du finder både en folkeskole, privatskole, børnehaver og vuggestuer. Her ligger også videregående uddannelser og så er det hjemsted for en del store virksomheder. Ved det store område omkring Århus Universitetshospital er der de sidste 10 år skudt mange nye virksomhedsdomiciler op. Her holder virksomheder som Tryg, Dansk Metal og Vestas Off shore til.

Blandt de mere kulturelle afdelinger, så finder du også både DR og TV2 Østjylland lokaliseret i Skejby.

Området hvor Universitetshospitalet ligger er i konstant udvikling og der skyder stadig nye virksomheder op sammen med moderne lejlighedsejendomme. Samtidig ligger det tæt på den store og meget trafikeret indfaldsvej Randersvej, der fletter sammen med Østjyske motorvej.

Skejby i Aarhus
Skejby i Aarhus
Skejby i Aarhus

Naturen ved Skejby

Skejby er ikke det område i Århus, hvor du går rundt og oser mellem butikker og restauranter, men til gengæld så er der masser af mulighed for at lære naboerne at kende over hækken. Og så er det tæt på både skov og strand.

Du er ikke længere end en kort cykeltur på 5 km fra én af de mest populære strande i Århus, Bellevue Strand, der er fuld af liv hele sommeren.

Hvis du er mere til en gåtur rundt om søen, så finder du Egå Engsø tæt på Skejby. Turen rundt om søen er på lidt over 5 km og der er rigt mulighed for at se nogle af de mange fugle, der lever ved søen.

Bellevue strand i Aarhus
Bellevue strand i Aarhus
Egå engsø i Aarhus

Skove ved Skejby

Ved Skejby ligger der 3 skove. Mollerup skov, Vestereng og Brendstrup skov.

Hvis du har hund, så er der mulighed for ture i nogle af områdets hundeskove. Der er både hundeskov i alle 3 skove. Dog er Vestereng og Brendstrup hundeskov ikke indhegnet.

Mollerup skov ligger i Skejby med bebyggelse rundt om skoven. Vestereng og Brendstrup skov ligger i andre bydele, men grænser op til Skejby.

Mollerup Skov i Aarhus
Vestereng Christiansbjerg Aarhus
Brendstrup Skov i Hasle i Århus

Indkøbsmuligheder

 

Skejby Centret

Udover at have én af Østjyllands største Føtex, så kan Skejby Centret også byde på flere specialbutikker og spisesteder.

Centret har åbent til kl 21, men der kan være individuelle åbningstider for de enkelte butikker.

Føtex har dog åbent hver dag fra kl. 08 – 21

Skejby i Aarhus
Skejby i Aarhus
Skejby i Aarhus

Veri Centret

Mange fra Skejby handler også ind i Veri Centret, der har 3 supermarkeder, Kvickly, Netto og Fakta. Derudover ligger her 18 andre specialbutikker.

Centret har åbent fra kl. 10 – 18 og om lørdagen fra kl. 10 – 15. De 3 supermarker har dog åbent til kl. 22 og om søndagen også.

Veri Centret i Risskov
Veri Centret i Risskov
Veri Centret i Risskov

Området ved Ikea

Ikea er nok det område i Århus, som flest jyder, der ikke bor i byen kender. Men udover Ikea og Ilva, så ligger her faktisk også både Silvan, Maxi Zoo og Sport24 outlet.

Lidt tættere på motorvejen ved Karl Krøyers Vej finder du også Elgiganten, Sunset og Carl’s Jr.

Skejby i Aarhus
Skejby i Aarhus
Skejby i Aarhus

Praktisk info Skejby

Parkering

Gode parkeringsmuligheder i forhold til de forskellige boligområder og rundt i Skejby.

Gratis P-pladser, når der skal handles i både Skejby Centret og Vericentret.

Er du pendler og arbejder udenfor Århus er det nemt at komme på motorvejen, da den ligger tæt på Skejby.

Offentlig transport

Bybus og Letbanen:

Århus Universitetshospital stopper bus: 2A | 6A.

Skejby Centret bus: 1A | 6A.

IKEA og Skejby bus 15.

Randersvej bus: 117 | 118 | 200.

Letbane i Skejby stopper her:

Århus Universitetshospital | Gl. Skejby Station | Humlehuse Station

Postnr. Skejby

Postnr. Skejby: 8200 Århus N

Steder i nærheden

  • Risskov
  • Christiansbjerg
  • Vestereng Skov
  • Egå Engsø

Skejby på Facebook (for beboere)