Aarhus Inside logo

Risskov

Risskov er for mange udenfor Århus lig med store patriciervillaer og dyre liebhaverhuse. Men Risskov er så meget mere end det. For de næsten 27.000 indbyggere er det et lokalsamfund, hvor der bakkes op om de lokale tiltag og hvor lokalbefolkningen er meget loyale mod deres bydel. Og det sker jævnligt at folk, som er vokset op i Risskov og lige har været ude i ”verden”, kommer tilbage til området og slår sig ned igen.

Risskov i Aarhus

Risskov bydel i Århus

Det er nemt at forstå, hvorfor området er så populært, for faktisk har bydelen lidt af det hele. Med omkring 5 km ind til Århus C, ligger det tæt på centrum. Og er du til det mere landlige, så ligger bydelen så tæt på naturen, at det blot er en kort gåtur inden du befinder dig i ét af skovene eller på stranden.

Risskov i Århus
Risskov i Århus
Risskov31 1 » Aarhus Inside

Bindesbøll

Århus er godt på vej til at få en ny bydel, der ligger i forbindelse med Risskov. Det nye område kommer til at hedde Bindesbøll Byen og på sigt skal der ligge lidt over 3000 nye boliger.

I den nye bydel ligger også det gamle psykiatriske hospital, hvor der skal bygges nye almene lejligheder med udsigt lige ned til vandet. Og hvor beboerne kommer til at nyde den gamle hospitalspark liggende i deres baghave. Så der er ingen tvivl om, at bydelen vil vokse sig meget større i de næste par år.

Risskov i Århus
Risskov i Århus
Risskov i Århus

Bellevue og Den Permanente

Hvis du er til strandture om sommeren, så ligger de to mest populære strand i Århus lige rundt om hjørnet.

Du finder både Den Permanente og Bellevue Strand i Risskov. Om sommeren er de begge fyldte med strandgæster fra hele Århus. Og med livreddere begge steder, er det et trygt sted at opholde sig, også for de mindre børn.

Ved den Permanente har du også mulighed for at vinterbade, hvis du føler for en dukkert i det kolde vand. Her finder du også lukkede omklædningsrum og toiletter.

Hvis du bliver træt af for meget strandsand, kan du slikke sol på de grønne arealer, som går op til Bellevue Strand. Og ellers er det bare at nyde det fine strandsand og vandet, hvor der heldigvis er langt mellem stenene. Derfor er stranden også meget populær både for børnefamilier og unge.

Bellavue Strand i Risskov
Bellevue strand i Aarhus
Den permanente Badeanstalt i Aarhus

Naturen omkring Risskov

Er du til traveture eller måske hundeejer, er Risskov et oplagt sted at bo. Nærmest finder du Riis skov, hvor der er mulighed for kilometervis af traveture og hvert år til april skydes foråret i gang med den hvidblomstrende skovbund, der er helt dækket af ramsløg. Er du mere til motion med lidt mere sved på panden, findes der løberuter i skoven og to steder står der udendørs fitness redskaber.

Hvis du er sheltertypen, så ligger Engsø i kort afstand fra Risskov. Engsø er kendt for et rigt fugleliv og udover shelters og bålpladser, så er der også naturlegeplads til børnene. De 5 km rundt om søen er med gå- og cykelstier og et meget populært vandreområde for århusianere.

Tæt på Engsø ligger Mollerup skov. Og her få kilometer udenfor Århus finder du pludselig græssende Skotske højlandskvæg.

Inde i skoven kan du gå rundt på de anlagte stier og hvis du har hund, er her også en indhegnet hundeskov.

Er du mere til at svinge køllen, mens du går rundt, så ligger Mollerup Golfklub knap 5 km fra Risskov.

Riis skov i Århus
Egå engsø i Aarhus
Mollerup Skov i Aarhus

Bellevuehallerne

Og for de andre motionister, så ligger Bellevuehallerne tæt ved stranden. Her kan du både spille tennis og forskellige boldspil. Det er også her, at du finder Roklubben.

Der er ikke noget at sige til, at Risskov stadig er et populært område af Århus. Både med de mange stisystemer, der gør det trygt at cykle rundt i området og ind til Århus centrum.

Et andet arrangement, der med tydelighed viser arrangement i lokalsamfundet er Lop de lux loppemarked, som afholdes to gange om året på legepladsen ved Bellevue. Her stiller områdets butikker op med boder, hvor alt overskuet bl.a. går til Børnehjemmet Sølyst, der ligger i Risskov.

Risskov i Århus
Risskov i Aarhus
Risskov i Aarhus

Indkøbsmuligheder

I Risskov ligger der en del butikker og supermarkeder ved Nordre Strandvej og ved Risskov Torv. Derudover kan du også tage i Veri Centret og gøre dine indkøb.

Nordre Strandvej

Nordre Strandvej, der går tværs igennem Risskov har udviklet sig gennem årene. Her er gaden, hvor de lokale handler og hyggeoser mellem butikker og spisesteder.

Ud over at være en gade, hvor du kan gå og ose og sætte dig ved én af restauranterne, så kan du også gøre dine indkøb her. På Nordre Strandvej ligger der tøjbutikker, specialbutikker, bagere og to supermarkeder Netto og Fakta. Mangler du en buket blomster som værtindegave eller en smuk plante til hjemmet, ligger her også to blomsterbutikker.

Skal det være nemt aftensmad finder du flere take away restauranter.

Risskov i Aarhus
Risskov i Aarhus
Risskov i Aarhus

Risskov Torv

Et andet samlingspunkt i Risskov er Torvet, hvor der blandt butikkerne tit er torvedage med gode tilbud.

Det lille hyggelige torv byder på en slagter, en bager og andre specialbutikker.

Husk også at holde øje med torvet, når de holder torvedage og disker op med gode tilbud.

Bus 6A | 17 | 46 holder lige ved Torvet.

Risskov i Århus
Risskov i Århus
Risskov i Århus

Veri Centret

I Veri Centret ligger der 3 supermarkeder, Kvickly, Fakta og Netto, men derudover finder du også 18 andre specialbutikker.

Udenfor centret kan du parkere gratis i op til 3 timer, så du har tid nok til dine indkøb.

Centeret har åbent hver dag fra kl. 10 – 18 (minus søndag) og om lørdagen fra 10 – 15. Dog har alle supermarkeder åbent til kl. 22 og de har også åbent søndag.

Veri Centret i Risskov
Veri Centret i Risskov
Veri Centret i Risskov

Flere billeder fra Risskov

Praktisk info Risskov

Parkering

Da Risskov fortrinsvis er et boligområde, er det relativt nemt at finde en p-plads. Ved lejlighedskomplekserne findes der parkering for beboerne.

Ved begge strandområder er der masser af muligheder for at parkere bilen.

Offentlig transport

Bybus og Letbanen:

I Risskov kan du bus 6A | 12 | 17 | 46.

Vejlby Centervej stopper bus:  1A | 6A | 16 | 18 | 100 | 120 | 121 | 122 | 123.

1A og 6A går også som natbus i weekenden.

Letbanen stopper ved Lystrupvej.

Postnr. Risskov

Postnr. Risskov: 8240 Århus N

Antal beboere

 Der bor omkring 27.000 indbyggere i Risskov.

Steder i nærheden

  • Skejby
  • Trøjborg
  • Christiansbjerg
  • Mollerup Skov
  • Egå Engsø
  • Lystbådehavnen