Aarhus Inside logo

Skanseparken

Frederiksbjerg, 8000 Århus

Skanseparken på Frederiksbjerg
Skanseparken på Frederiksbjerg
Skanseparken på Frederiksbjerg
Skanseparken på Frederiksbjerg

Skanseparken er en fredfyldt plet på Frederiksbjerg

Skanseparken, beliggende midt på Frederiksbjerg, er en grøn oase, der tilbyder en rolig og afslappende atmosfære. Det store åbne rum med spredte træer og bænke placeret langs hækkene, der omgiver parken, er et ideelt sted for et par timers ro og afslapning.

Parken er et populært tilflugtssted for beboerne på Frederiksbjerg, men dens alsidighed gør den også til et foretrukket sted for afholdelse af festivaler og koncerter. Med sin etablering i 1902, er Skanseparken en af de ældre parker i området.

Adgang til Skanseparken er let fra Heibergsgade, hvor trapper fører ned til parkens fredelige omgivelser.

Langs Svendborgvej og Marselisborg Allé findes flere åbne indgange til parken, hvilket gør det nemt for besøgende at træde direkte ind i dette grønne, bynære frirum.

Tid til fordybning

Rundt omkring den store plæne i Skanseparken finder du flere små, indbydende oaser, som er afgrænset af hække eller store træer. Disse stille hjørner tilbyder et mere afskærmet sted at sidde og nyde roen, væk fra travlheden på den åbne plæne.

Skanseparken er også et populært sted for lokale fra Frederiksbjerg til at gå tur med deres hunde. Det er vigtigt at huske, at hunde skal føres i snor, når de er med i parken.

Skanseparken praktisk

Parkering

Der er beboerparkering på Frederiksbjerg og som besøgende skal du betale p-afgift i hele området. Tætteste p-hus er Bruuns Galleri.

Offentlig transport

Bus 13 | 16 | 17 | 18 | 100 | 103 | 302 stopper ved Sct. Pauls Kirkeplads.

Offentlige toiletter

Der ligger to toiletter i hjørnet ved Heibergsgade. Det er åbent om dagen med SMS kode, men låst om natten.

Legeplads

 Der er legepladser ved Skansens Hus.

Skanseparken på Frederiksbjerg
Skanseparken på Frederiksbjerg

Skansen Hus og Have i Skanseparken

Inden for Skanseparkens grønne omgivelser finder du Skansen Hus og Have, der er et kreativt og dynamisk område dedikeret til børn og unge. Dette sted tilbyder en legeplads og et kulturhus, hvor unge kan engagere sig i en række aktiviteter.

Skansen Hus og Have er udstyret med faciliteter såsom et bibliotek og et computerrum, som er ideelle til skolearbejde eller diverse projekter. Huset byder også på en række workshops og aftensarrangementer i samarbejde med lokale klubber og ungdomsskolen.

Udover de kreative og uddannelsesmæssige tilbud, er Skansen Hus og Have også et sted for fællesskab. Her arrangeres regelmæssigt fællesspisning, som er åben for alle aldersgrupper blandt Frederiksbjergs beboere, hvilket fremmer samhørighed og naboskab i lokalområdet.

Kunstnerisk offentligt toilet

Det kan se ud som et almindeligt offentligt toilet, men det lille toilet i Skanseparken skjuler en kunstnerisk overraskelse. Beliggende nær Heibergsgade, kræver adgangen til toilettet en SMS til et nummer angivet på døren, hvorefter du modtager en adgangskode.

Inde på toilettet åbenbarer sig et fuldt dækket vægmaleri. Både det almindelige toilet og handicaptoilettet er udsmykket med forskellige malerier, hvilket skaber en unik oplevelse for besøgende.

Disse kunstværker er skabt af kunstneren Frida Stiil Vium, der har forvandlet disse almindelige rum til noget ganske særligt med sine malerier på begge toiletter.

Skanseparken på Frederiksbjerg
Skanseparken på Frederiksbjerg
Skanseparken på Frederiksbjerg
Skanseparken på Frederiksbjerg
Frederiksbjerg skanseparken Street art
Frederiksbjerg Skanseparken Street art

Udforsk Skanseparken

Oplev Skanseparken med dens vidstrakte åbne plæne, bænke langs stierne og de hyggelige små oaser, som er perfekte til at samles og tilbringe tid med venner og familie.

Find oplevelser i Aarhus i Eventkalenderen

Tekst af Christina Hazelden -
- udgivet den 22. januar 2023

 – copyright: AarhusInside