Aarhus Inside logo
Sikre låse i hele huset sponseret

Sponsoreret indslag med ekstern partner

Sikre låse i hele huset

Bor du i en bolig, hvor dørene og dermed også låsene er gamle? Selv om de måske fungerer fint, er det ikke sikkert, at de faktisk er så sikre, som I går og tror. Ældre låse har ikke de samme sikkerhedsmekanismer som de låsesystemer, man kan få i dag. Hvis I får en låsesmed til at kigge på jeres låse, kan I få et tilbud på nye låse, der er mere sikre. Så er der mindre risiko for blandt andet indbrud.

Der er mange boliger i blandt andet Aarhus og København, som har smæklås. Det er praktisk set på den måde, at du ikke behøver tænke over, om du nu også fik låst døren, før du tog afsted – til gengæld risikerer du også at smække din nøgle inde, og så er du dårligt stillet. Her kan en låsesmed heldigvis også hjælpe dig med at komme ind på den rigtige side af døren igen.

Få hjælp døgnet rundt

Man vil naturligvis helst være helt fri for at have brug for hjælp fra en låsesmed – men skulle uheldet alligevel være ude, kan du heldigvis ringe døgnet rundt. Det nytter ikke noget, at du er nødt til at sidde på trappen til næste morgen, fordi du ikke har kunnet komme i kontakt med en låsesmed. Du kan finde en, der holder til lokalt – så er det også lidt nemmere for dem at komme ud til dig, og du kan få hjælpen hurtigere.

Der er forskellige klassificeringer, der er med til at angive, hvor sikker en lås er. Du kan prøve selv at kigge på din nøgle og sammenligne med billeder online, der angiver, hvilken type nøgle der er tale om. Så kan du måske allerede her vurdere, om du skal overveje at få skiftet låsen ud med en, der er mere sikker. Det er rart at være på den sikre side.