Aarhus Inside logo
markiseeksperten.dk

Sponsoreret indslag med ekstern partner

Hvornår skal man vælge en parasol frem for markise?

Det er vigtigt at kunne skærme af for solen på din altan eller terrasse, hvorfor du skal anskaffe dig en parasol eller markise. Da der er fordele og ulemper forbundet med begge dele, er der ikke ét valg, der altid er det rette.

Det betyder, at du skal finde ud af, hvad der giver bedst mening for dig. Har du f.eks. flere terrasser, hvor du vil bruge den samme solafskærmning, er en markise ikke den rette løsning. Det skyldes naturligvis, at den bliver fastmonteret på væggen.

Vil du have en fleksibel løsning?

Hvis det er et krav, at du får en fleksibel løsning, skal du ikke vælge en markise. Som angivet herover, bliver den monteret på væggen ved din terrasse eller altan. Derfor er det ikke muligt at flytte den, uden først at skulle skrue den ned og derefter montere den igen.

Har du flere terrasser eller altaner, hvor du ønsker at bruge den samme solafskærmning, er en parasol derfor det rette. Det samme er tilfældet, hvis du har en stor terrasse, som du ønsker at kunne rykke rundt på. Med en parasol, kan du blot rykke den med, når du flytter dig.

Er prisen afgørende for dig?

Naturligvis kan man sagtens finde billige markiser på det danske marked, men det ændrer ikke på, at de som regel er dyrere end parasoller. Ønsker du ikke at bruge for mange penge på solafskærmning, er du derfor bedst tjent med en parasol.

Netop det faktum, at en markise er forholdsvis dyr, får mange til at fravælge dem. Selvom de er dyrere, kan de for mange være værd at betale for, da der følger mange fordele med. Derfor er det vigtigt, at du overvejer dit valg meget nøje, inden du træffer din beslutning.

Bor du til leje?

Bor du i en lejebolig, er det ikke sikkert, at du vil eller må montere en markise. Der kan være krav om, at du ikke må bore i murværket, hvilket vil betyde, at du ikke kan montere en markise. Ligeledes kan det også være en stor udgift til en lejebolig.

Selvfølgelig kan du sagtens afmontere den og tage den med, når du flytter, men det er ikke ligefrem med til at gøre flytningen lettere. Derfor vælger de fleste, der bor til leje at investere i en parasol. Det virker nemlig til at være den mest optimale løsning i denne situation.